Αξίζει να το διαβάσετε: Ο Θεός πάντα είναι εκεί που πρέπει και μας δίνει ότι χρειαζόμαστε!

Μια φορά κάποιος ζήτησε απ’ το Θεό ένα λουλούδι και μια πεταλούδα. Ο Θεός όμως αντί γι’ αυτά Του έδωσε ένα κάκτο και μια κάμπια.

Αυτό στεναχώρησε τον άνθρωπο. Δεν μπόρεσε να καταλάβει, γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε. Είπε μέσα του, λοιπόν:

Ο Θεός έχει να νοιαστεί για τόσους ανθρώπους… Και αποφάσισε να μην ζητήσει εξηγήσεις. Μετά από λίγο καιρό πήγε να κοιτάξει αυτά που του είχαν δοθεί και τα ‘χε ξεχάσει.

Προς έκπληξή του, απ’ τον αγκαθωτό και άσχημο κάκτο. Είχε φυτρώσει ένα όμορφο λουλούδι.

Και η άσχημη κάμπια είχε μεταμορφωθεί σε μια υπέροχη πεταλούδα.

Ο Θεός τα κάνει πάντα όλα σωστά! Ο τρόπος που ενεργεί είναι πάντα ο καλύτερος, ακόμα κι αν σε μας φαίνεται λανθασμένος. Αν ζήτησες από το Θεό κάτι και πήρες κάτι διαφορετικό, δείξε Του εμπιστοσύνη.

Μπορείς να είσαι σίγουρος πως Αυτός θα σου δίνει,πάντα αυτό που χρειάζεσαι τη κατάλληλη στιγμή. Αυτό που θέλεις… δεν είναι πάντα κι αυτό που χρειάζεσαι! Το αγκάθι του σήμερα… Είναι το λουλούδι του αύριο!

Ο Θεός σου δίνει πάντα ό,τι σου χρειάζεται

loading...

6 thoughts on “Αξίζει να το διαβάσετε: Ο Θεός πάντα είναι εκεί που πρέπει και μας δίνει ότι χρειαζόμαστε!

  1. Πιστεύετε ότι η Αγία Γραφή έχει πνευματικότητα;
    ΄Οτι μπορεί να διδάξει ηθική;

    Εάν ναι, ανοίξτε την Αγία Γραφή για να περιηγηθείτε σε μερικά εδάφια, όπως αυτό, για παράδειγμα, το
    Δευτερονόμιο 28: 15-68 (στις αγκύλες υπάρχουν άλλα σχετικά εδάφια Εβραίων "προφητών" και χωρίων της Α. Γρ. γιά……την αγάπη του Κυρίου. Διαβάστε και αυτά).

    15. Αλλά, αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντoλές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θάρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν. [Λευ. 26:14; Θρ. 2:17; Δαν. 9:11; Δαν. 9:13; Μαλ. 2:2; [Παρ. 3:33];
    16. Καταραμένος θα είσαι στην πόλη, και καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.
    17. Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου.
    18. Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου.
    19. Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω.
    20. Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευτείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες.
    21. Ο Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις.
    22. Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς. [Λευ. 26:16; [Άμ. 4:9];
    23. Και ο ουρανός σου, που [είναι] επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος. [Λευ. 26:19; [Αγγ. 1:10];
    24. Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς.
    25. Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης. [Ιερ. 15:4]; [Ιερ. 24:9]; [Ιερ. 29:18]; [Ιερ. 34:17];
    26. Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα [τα] αποδιώχνει. [Ιερ. 7:33];
    27. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή πληγή, και με αιμορροϊδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς. [Έξ. 9:9;]
    28. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς· [Παρ. 28:1]; [Ρωμ. 1:21];
    30. Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ” αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις. [2Σαμ. 12:11]; [Ιερ. 6:12];
    31. Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ” αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει. [Ιερ. 5:17];
    32. Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι” αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου.
    33. Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν [το] γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου. [Ιερ. 5:17];
    35. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σoυ.

    Κατά τ' άλλα……
    «Ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ».

    Α' Ιωάννου 4 – 16

  2. Afta einai entoles kai katares apo evraious gia evraious sti thriskeia. Emeis oi orthodoksoi exoume ton Xristo pou mas milise gia tin agapi tou Theou, opote den xreiazomaste tis katares tis palaias diathikis kai tis agnooume. Sygentronomaste stin agapi tou Xristou.

  3. Προς 5.38

    Οι αρχαίοι Εβραίοι, αν και περιπλανόμενοι τσοπάνηδες, σε μεγάλο μέρος της ιστορίας τους, χωρίς δηλ. αξιόλογο πολιτισμό,
    δημιούργησαν δύο παρακλάδια της θρησκείας τους,
    τον Χριστιανισμό και Μουσουλμανισμό.

    Η Π. Διαθήκη, η ιστορία και μυθολογία δηλαδή των Εβραίων,
    αποτελεί τα τρία τέταρτα (3/4) της Αγίας Γραφής και μεγάλο μέρος του Κορανίου.

    Καθημερινά στους ναούς μας δοξολούνται Εβραίοι βασιλείς, γενάρχες,
    "προφήτες".
    Ο λαός του Ισραήλ κατά την Α. Γραφή του είναι
    "περιούσιος" (εκλεκτός!).

    Αγία Γραφή χωρίς Π.Δ. δεν γίνεται.

    Ο Ιησούς στην "Επί του Όρους Ομιλία" (Ματθαιος 5 – 17, 18) επικυρώνει την σπουδαιότητα της Π.Δ.
    Επίσης στο κατά Ιωάννη 5 – 39 προτρέπει τους πιστούς στην μελέτη
    της Π.Δ.

    ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΕΦ. 5 Επί του Όρους Ομιλία

    17 Μη νομίσετε ότι ήλθα να καταλύσω τον νόμον του Μωϋσέως ή την διδασκαλίαν των προφητών. Δεν ήλθα να καταλύσω αυτά, αλλά να τα τηρήσω, να τα εκπληρώσω και να τα ολοκληρώσω εις ένα τέλειον νόμον.

    18 Διότι σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα, ότι έως ότου υπάρχη ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα η ένα κόμμα, δεν θα παραπέση από τον νόμον, μέχρι την στιγμήν που όλα θα επαληθεύσουν και θα πραγματοποιηθούν εις την ζωήν και το έργον μου.

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦ. 5
    39 Λοιπόν, σεις πρέπει να ερευνάτε τας Γραφάς και να συλλαμβάνετε τα βαθύτερα αυτών νοήματα, διότι και σεις οι ίδιοι πιστεύετε ότι με την έρευναν και την πίστιν εις αυτάς θα έχετε ζωήν αιώνιον. Και αυταί ακριβώς αι Γραφαί είναί που μαρτυρούν δι' εμέ.

    (Προφανώς εννοεί ο Ιησούς τα εβραϊκά ιερά κείμενα, την Π. Διαθήκη, αφού η Καινή δεν είχε ακόμα γραφεί.)

    Από τα παραπάνω αποσπάσματα της Αγίας Γραφής (τα λόγια δηλαδή του Ιησού),
    αποδεικνύεται η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον Ιησού της ιουδαϊκής θρησκείας.

    Άλλωστε ο Ιησούς, ως πιστός Ιουδαίος, προσευχόταν στην Συναγωγή
    και υπέστη περιτομή, την οποία οι Χριστιανοί αναγνωρίζουν και εορτάζουν ως πνευματικό γεγονός την 1η Ιανουαρίου.

    Δια του Χριστιανισμού, μέσα από την Π. Διαθήκη της Αγίας Γραφής, οι Εβραίοι διέδωσαν τον Ιουδαϊσμόν εις τα πέρατα της Γης, έγιναν κοσμοκράτορες.

  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  5. "Οδηγός επιβίωσης στα δύσκολα που έρχονται" – ΒΙΝΤΕΟ

    https://www.youtube.com/watch?v=mwjSBWFPsGk

    Πνευματικός Αγώνας – Ο μόνος οδηγός επιβίωσης στα δύσκολα που έρχονται.

    Ο Πνευματικός Αγώνας του Ορθόδοξου Χριστιανού σε 10 ενότητες:
    1. Ξερίζωμα Παθών
    2. Καλλιέργεια Αρετών
    3. Εκκλησιασμός
    4. Μετάνοια-Εξομολόγηση
    5. Θεία Κοινωνία
    6. Προσευχή
    7. Νηστεία
    8. Μελέτη Θείου Λόγου
    9. Όλη η ζωή κατά Χριστόν
    10. Επαγρύπνηση-Μνήμη

    Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί, υπομονή κι έχει ο Θεός…

  6. Synfono oti O Xristos eipe ta parapano pou aneferes, alla as min ksexname oti ekane allages sta simeia misous pou anafairontai sin palia diathiki, opos katirgise to ofthalmos anti ofthalmou, milise gia agapi alillon i opoia den anafairetai stin palia diathiki,milise gia synxoresi, synxorese tin moixelida,deipnise me pornes kai atimous,kati pou den to epetrepan oi profites tou israil, pou afto simainei oti oi katares tis palias diathikis den isxyoun gia tous xristianous.Emeis akolouthoume to Xristo kai oxi tous profites tou israil kai as tous eksymnei i ekklisia mas. Stin agapi tou Xristou den xoroun oi katares ton profiton tou israil.

Comments are closed.