Σταμάτης για συμφωνία: Παρέδωσαν τα όπλα – Εγώ δεν πρόκειται να πω ποτέ τα Σκόπια “Βόρεια Μακεδονία”

«Έχουμε μία σαλαμοποίηση που δημιουργεί πολλά προβλήματα» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης για το Σκοπιανό
μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

«Εμφανίζεται η κυβέρνηση και λέει εθνική γραμμή. Ποια εθνική γραμμή; Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασχέτως των όποιων πιθανών διαφοροποιήσεων υπάρχουν όσον αφορά στο όνομα, σε ορισμένα πράγματα συμφωνούν. Συμφωνούν ότι αυτή η συμφωνία είναι προϊόν μυστικής διπλωματίας, ότι είχε συμφωνηθεί εθνική γραμμή που προέβλεπε να λυθούν τα θέματα Συντάγματος, erga omnes, αλυτρωτικά, γλώσσα και μετά να έρθει η συμφωνία και όλα αυτά δεν τηρήθηκαν. Εδώ έχουμε μία σαλαμοποίηση που δημιουργεί πολλά προβλήματα» τόνισε ο κ. Σταμάτης, ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα την κυρώσει . «Αυτό είναι δεδηλωμένο» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, η κυβέρνηση επεδίωξε τη «δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων προτού τα Σκοπιά προβούν σε εκείνες τις ενέργειες που θα τους επέτρεπαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό λέγαμε πριν φτάσουμε στην υπογραφή συμφωνίας, αυτά τα θέματα να έχουν κλείσει».

«Εμφανίστηκε το επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι η επισπεύδουσα. Δεν είναι η Ελλάδα η επισπεύδουσα. Ήταν τα Σκόπια διότι ενδιαφέρονταν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», πρόσθεσε.

«Παρέδωσαν τα όπλα. Για να το πω σχηματικά είναι σαν ένας κλέφτης να κάνει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη να του επιστρέψει ένα μέρος και υπό όρους των κλοπιμαίων, ενώ ο ιδιοκτήτης υπογράφει εκείνη τη στιγμή ότι αυτή η συμφωνία είναι έγκυρη και παράγει αποτελέσματα. Αυτό έγινε», συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εγώ δεν πρόκειται να τα πω (σ.σ. τα Σκόπια) Βόρεια Μακεδονία. Ποτέ δεν πρόκειται να τους πω Μακεδόνες. Εγώ έχω ταχθεί ιστορικά κατά οποιασδήποτε ονομασίας έχει τον όρο Μακεδονία. Από εκεί και πέρα αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία. Η ΝΔ ουδέποτε υπέγραψε ή συμφώνησε σε σύνθετη ονομασία που να έχει τον όρο Μακεδονία» είπε ο κ. Σταμάτης.

Κάνοντας λόγο για αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει πως ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος του κ. Σαμαρά, τόνισε : «Είμαστε ενωμένοι όλοι υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά που λένε είναι για να δημιουργήσουν εσωτερικό πρόβλημα. Πήγαν να δημιουργήσουν και αυτό δεν θα τους το συγχωρήσει η ιστορία. Πήγαν να λύσουν ένα εθνικό θέμα, να ικανοποιήσουν τις ιστορικές επιθυμίες τους ως παράταξη και από την άλλη να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη δική μας παράταξη»

«Εμείς θέλουμε μια λύση ειρηνική που να μην μας δημιουργεί προβλήματα στο μέλλον. Θέλουμε ειρηνική συμβίωση με τα Σκόπια, θέλουμε ειρηνική συνεργασία και δεν έχουμε καμία βλέψη εναντίον τους, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε οτιδήποτε μπορεί να διαιρέσει τον λαό και να δημιουργήσει πιθανόν στο μέλλον ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας μας» κατέληξε ο κ. Σταμάτης.

loading...

3 thoughts on “Σταμάτης για συμφωνία: Παρέδωσαν τα όπλα – Εγώ δεν πρόκειται να πω ποτέ τα Σκόπια “Βόρεια Μακεδονία”

  1. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ;

  2. ΌΤΑΝ θα έρθει προς έγκριση το βορεια Μακεδονια στη βουλή, τότε θα δούμε όλη την αλήθεια, κύριε Σταμάτη. Περιμένουμε.

Comments are closed.