ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ….

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ



Του Δημήτρη Στ. Περούλα

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο υλισμός ξεκίνησε με την εξατομίκευση του ανθρώπου μέσω των Σταυροφοριών, που συνεχίστηκε μέσα

από την σκοτεινή εποχή στα μέσα του 13ου αι. μέχρι την εποχή του Κοπέρνικου και την υλιστική του άποψη για την σχέση του ήλιου με την γη και συνεχίστηκε από τον Δαρβίνο με την υλιστική του άποψη για τον άνθρωπο.

Ήδη από την εποχή του Κοπέρνικου ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας δεν μπορούσε να προχωρήσει πνευματικά – η Αποκάλυψη μας λέει ότι «απεκτάνθησαν» (θανατώθηκαν πνευματικά).
Ο Ιωάννης, ο συγγραφέας του Βιβλίου της Αποκάλυψης, αποκαλεί ακρίδες τους ανθρώπους που δεν έχουν Εγώ και η λέξη που χρησιμοποιεί – «απεκτάνθησαν» – αναφέρεται σε εκείνους από τους οποίους απουσιάζει το πνευματικό Εγώ μέσα στην ψυχή.
Άπαξ και ένας άνθρωπος αποκτανθεί πνευματικά, είναι ανίκανος να ανέλθει στη συνειδητοποίηση του Πνεύματος και έτσι γίνεται θύμα των αντίπαλων δυνάμεων του Θηρίου, του Αντίχριστου.
Το Θηρίο της Αποκάλυψης είναι πραγματικά εκείνη η ώθηση που καθιστά τον άνθρωπο ένα κτήνος, ένα ον δίχως πνεύμα, ένα σώμα με μια υλιστική ψυχή. Αλήθεια, πόσους τέτοιους δεν βλέπουμε στις μέρες μας και κυρίως σε θώκους εξουσίας!…
Αυτό που έρχεται λόγω της επιρροής του Θηρίου οδηγεί στις πιο φοβερές και τρομερές ασθένειες της ψυχής αλλά και του φυσικού σώματος. Είναι η λέπρα του υλισμού που καταστρέφει άτομα, κοινωνίες, έθνη και λαούς και μας οδηγεί στην άβυσσο χωρίς επιστροφή.
Αυτοί που λυτρώνονται, σύμφωνα με τον Ιωάννη, είναι εκείνοι που έχουν την σφραγίδα του Θεού στο μέτωπό τους. Με άλλα λόγια, είναι εκείνοι που κατέχουν ένα Εγώ, το οποίο εισήλθε στην ψυχή και την πνευματοποίησε, την φώτισε με την συνείδηση του αληθινού Εαυτού της. Είναι εκείνοι που μπορούν να πουν μαζί με τον Απόστολο Παύλο: «Δεν ζω πια εγώ, ο Χριστός ζει μέσα μου».
Η σημερινή εποχή είναι μια εποχή απόφασης. Μας καλεί να γίνουμε πλήρως συνειδητοί για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ώστε να μπορούμε είτε να ενεργούμε είτε να παίρνουμε αποφάσεις για ό,τι βλέπουμε γύρω μας συνειδητά.






loading...

1 thought on “ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ….

  1. Ο ιωαννης και ο παυλος "σπουδαια"προσωπα μας ανεφερες!!!'
    τις μαλακιες που ελεγε ο παυλος στις επιστολες του για τις γυναικες και τους Ελληνες δεν μας τα λες και αυτα να τα ξαναθυμηθουμε!!
    …φυσικα η μεγαλη αποφαση μας σαν Ελληνες θα πρεπει να ειναι τελος ποια με τους ιουδαιαους και τους ραββινους επανελληνιση αμεσα!!!!
    και για οσους θα τρεξουν να υπερασπισουν τους μονοθειστες (εβραιους -μουσουλμανους-χριστιανους)και να μας τα ξαναπρηξουνε με τα γνωστα παραμυθια ορθοδοξια=ελληνισμος και κατι τετοιες παπαριες ας ξεστραβωθουνε και ας διαβασουν λιγο ιστορια…εμεις τους γραφουμε εκει που ξερουν!!
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ….

Comments are closed.