ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

O ΦΙΛΗΚΟΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ




Γράφει ο Αριστείδης Π. Δασκαλάκης

Η φράση ανήκει στον πρώτο και τελευταίο άξιο κυβερνήτη της Ελλάδας. Τον Ιωάννη Καποδίστρια .

Είτε οι ξένοι αυτοί, είναι κάθε μη Έλλην που επιβουλεύεται την Πατρίδα , είτε κάθε μη ορθόδοξος που θέλει να αλώσει το κάστρο της Ορθοδοξίας.

Αδελφοί μου,

το τελευταίο Σαββατοκύριακο μεστό εμπειριών.
Συμπύκνωση πληροφοριών , παραστάσεων , προβληματισμών , αποφάσεων.

Στις 16 Ιουνίου Σάββατο πρωί, συντελέστηκε στην πρωτεύουσα της μοναδικής και αληθινής Μακεδονίας μας ένα συνέδριο . Μια ημερίδα που καταδίκασε τη ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

Δεν ήταν απλό συνέδριο . Ήταν ένα γεγονός εκκλησιαστικό που θα γραφεί στην εκκλησιαστική ιστορία με χρυσά γράμματα.
Ας αναλογιστούμε όλοι μας, τι μεγάλες στιγμές βιώνουμε .Τι ευλογία έχουμε απ’ τον Θεό.

Σταθμός σημαντικός και ίσως προπαρασκευαστικός , που θα οδηγήσει σε μια νέα Σύνοδο Πατέρων της Εκκλησίας μας , της Μἰας , Αγίας και Καθολικής. Της Oρθοδοξίας μας. Μιας πραγματικά Οικουμενικής Συνόδου που θα καταδικάσει και θα αναθεματίσει την μικροψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

Αυτή η σύναξη πατέρων και λαού αποτέλεσε αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι η φλόγα της πατρώας πίστης , που έχει βαθιά ριζώσει στον καταπιεσμένο Έλληνα δεν έχει σβήσει. Την αναδαυλίζουν τον τελευταίο καιρό οι κληρικοί και λαϊκοί ομολογητές που διώκονται απ’ την διοικούσα , πλανεμένη ιεραρχία της Εκκλησίας μας.

Η αίθουσα του συνεδρίου κατάμεστη (πολύ θα τη ζήλευε η Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.). Νέοι αλλά και μεγάλης ηλικίας όρθιοι , έμειναν για ώρες , στηρίζοντας τους συνέδρους αλλά και στηριζόμενοι απ’ τους ομολογιακούς λόγους τους . Κι αυτό προς καταισχύνη του αντιδίκου και των λειτουργών του.

Οι άγιοι πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων αγάλλονται και δοξάζουν το Θεό. Βλέπουν ότι αυτό το πολύπαθο πλοίο της Εκκλησίας αν και κλυδωνίζεται δεν καταποντίζεται. Το γνωρίζουν εξάλλου , αφού κυβερνήτης είναι ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Βλέπουν ότι δεν έχουν μόνο ο Νεστόριος , ο Άρειος , ο Μακεδόνιος κ.α. άξιους συνεχιστές του έργου τους αλλά και ότι ο αγώνας τους , η αγωνία τους , το μαρτύριό τους βρίσκει και στην εποχή μας , σ’ αυτούς τους έσχατους χρόνους, τιμητές και μιμητές .

Την επομένη στις 17 Ιουνίου Κυριακή πρωί , συντελέστηκε στη Φλώρινα, στη Βίγλα Πισοδερίου , ένα άλλο συνταρακτικό γεγονός. Λαοθάλασσα πλημμύρισε τις πλαγιές του χιονοδρομικού, ανταποκρινόμενη, στις κλήσεις και προτροπές της ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ


loading...

1 thought on “ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

  1. ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Comments are closed.