Αίολος Κεντέρης - Σαπίζει ημιβυθισμένο στην Αουγκούστα της Ιταλίας – Βίντεο

Το όνομά του έγινε συνώνυμο της γρήγορης διασύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το λιμάνι του Πειραιά, σε καιρούς ευημερίας τόσο για την ελληνική ναυτιλία όσο και για την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ).

Το «Αίολος Κεντέρης» αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της ΝΕΛ πριν τα οικονομικά προβλήματα χτυπήσουν την πόρτα της εταιρείας. Από τότε τα πλοία τύπου «Κεντέρη» με πρώτο το «Αίολος Κεντέρης» ξεκίνησαν να πουλιούνται διαρκώς και να αλλάζουν χέρια και χρήσεις.

Όλα αυτά μέχρι το 2016 όπου η ΝΕΛ ανακοίνωσε ότι το πλοίο «Αίολος Κεντέρης» ναυλώθηκε στο εξωτερικό και αναχωρεί για ναυπηγία της Ιταλίας με σκοπό τις εκτεταμένες εργασίες.

Η μεταφορά του πλοίου από την Ελλάδα στο λιμάνι της πόλης Αουγκούστα της Ιταλίας έγινε με ρυμουλκά σκάφη, καθώς η ακινησία του – επί χρόνια παρέμενε δεμένο στη θέση Αμπελάκια της Σαλαμίνας- δεν του επέτρεπαν το ταξίδι με τη χρήση των μηχανών του.

Η συνέχεια γράφτηκε τον Νοέμβριο του 2016 στο θαλάσσιο νεκροταφείο του λιμένα της Αουγκούστα εκεί όπου παραμένει από τότε μέχρι σήμερα το άλλοτε καμάρι της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, το πλοίο παραμένει εκεί ημιβυθιζόμενο εξαιτίας της εισροής υδάτων χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την αξιοποίησή του. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου το πλοίο να μεταφερθεί σε άλλο σημείο υπό τον φόβο της πλήρους βύθισης και της θαλάσσιας ρύπανσης που τυχόν προκληθεί.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΟΣ ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΡΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ , ΜΕ ΤΟ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΙΣΙΔΑ , ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ,ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΥΤΗΛΗΝΗ ΤΟ ΕΚΑΜΝΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΩΝ ,ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ,ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ -ΚΩ ΤΟ ΕΚΑΜΝΕ ΣΕ ΕΞΗ ΩΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρεε ενα δυο περασματα να εκανε στο φουλ θα τα επνιγε τα τουρκακια με τα φουσκωτα συν ολα τα αλλα που προανεφερε ο ανωτερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]