Αυτό είναι το νέο όνομα των Σκοπίων: Το… αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΕΞ της «γείτονος»

Εν αναμονή της επικείμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι είπε πως οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία και το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι αν το νέο όνομα της χώρας θα είναι «Βόρεια Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία».Το ερώτημα είναι αν «μπλοφάρει» ή όντως το κόμμα του το VMRO κατέληξε σε μια τέτοια αποδοχή. Εδώ παίζονται πολλά παιχνίδια. Είναι πολύ πιθανό τα ονόματα αυτά να τα διαρρέουν για να «καούν» ή γιατί όντως έχουν συμφωνήσει σε αυτά αφού πρώτα εξάντλησαν την ελληνική πλευρά με παιχνίδια υπομονής και «καπρίτσιων»

Παιχνίδια που τα έπαιξαν όλο μαζί το σκοπιανό πολιτικό σύστημα. Το VMRO και ο Σκοπιανός πρόεδρος Σ.Ιβανόφ έπαιξαν και αυτοί τους ρόλους τους.

Είναι σαν το γνωστό παιχνίδι «του καλού και του κακού μπάτσου» όπου υποτίθεται ότι τα δύο μέρη λειτουργούν διαφορετικά αλλά επιδιώκουν τον ίδιο αντικειμενικό σκοπό

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες των δύο πρωθυπουργών, «χθες στην Αθήνα, με τη συμμετοχή τριών διπλωματών από το υπουργείο Εξωτερικών, επετεύχθη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος με όλες τις λεπτομέρειες, erga omnes και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Πλέον, αναμένουμε από τους συμβούλους των δύο χωρών, κ.κ. Μπασάνοβιτς και Καλπαδάκη, να οργανώσουν μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ζόραν Ζάεφ και τον Αλέξη Τσίπρα για να αποφασίσουν για το όνομα Βόρεια ή Νέα Μακεδονία!».

Η αλήθεια είναι πως είτε «Βόρεια» είτε «Νέα» Μακεδονία, στο τέλος μένει το… Μακεδονία, ειδικά από την στιγμή που παραμένουν «μακεδονικές» γλώσσα, ταυτότητα και ιθαγένεια.

O ελληνικός λαός μένει να απαντήσει εάν δέχεται αυτή την ουσιαστική εκχώρηση των δικαιωμάτων της Μακεδονίας σε ένα κράτος που θα τα αποκτήσει κυριολεκτικά από το πουθενά χωρίς να τα δικαιούται.

loading...

2 thoughts on “Αυτό είναι το νέο όνομα των Σκοπίων: Το… αποκάλυψε ο πρώην ΥΠΕΞ της «γείτονος»

  1. άς διαλέξουν καί σέ πιά πλευρά τής φυλακής θά μένουν
    βόρεια, νότια, νέα…….

  2. Επιτέλους για να τελειώνουμε με αυτό το βάσανο αλέξη, οι Ελληνες είμαστε ανυποχώρητοι με τον όρο erga omnes για χρήση εντός και εκτός Ελλάδας: "Kolotoumbas Alexis" και τέλος !

Comments are closed.