Επαίσχυντη η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων και υποκριτική η στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας μας


ΘΕΟΦΑΝΗΣ  Θ. ΓΚΑΤΖΗΣ
Oικονομολόγος- Διεθνολόγος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,
Ethnikosagwn.blogspot.com

Επαίσχυντη η συμφωνία που παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στο κρατίδιο των Σκοπίων, ενώ
αναγνωρίζεται ότι η γλώσσα και η εθνότητα των Σκοπιανών είναι η μακεδονική. Επιπλέον άκρως υποκριτική  είναι η στάση του συγκυβερνήτη Προέδρου των ΑΝΕΛ Καμμένου, που υποστηρίζει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία όταν κατατεθεί στη Βουλή, αλλά  αν πραγματικά επιθυμούσε να μην περάσει η συμφωνία θα απέσυρε τη στήριξή του από την κυβέρνηση.
Επιπρόσθετα,  οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων) που αντιτίθενται στη συμφωνία, αν πραγματικά εννοούν αυτά που διακηρύττουν, επιβάλλεται να καλέσουν τους  βουλευτές που πρόσκεινται  σ' αυτές να παραιτηθούν από τις κοινοβουλευτικές τους έδρες και οι επόμενοι κληθέντες να αρνηθούν να της καλύψουν, ώστε να πραγματοποιηθούν εκλογές στο μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, προς αναπλήρωση των κενών θέσεων, πετυχαίνοντας την ακύρωσή της  και παρέχοντας τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός να εκφράσει τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με την εν λόγω συμφωνία μετατρέποντας τις εκλογές σε δημοψήφισμα.


loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Ο κουλης της ΝΔ , δεν αντιτίθεται στο όνομα, αλλά μόνο στην εθνικότητα και τη γλώσσα, στις εκλογές ποιόν θα ψηφίσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή