Μουντιάλ: Οι Ιρανοί ξέραναν τους Μαροκινούς στο 95′! (video)

Με το αυτογκόλ του Αζίζ Μπουχαντούζ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, το Ιράν των τριών «Ελλήνων» επικράτησε με 1-0 του Μαρόκου στην Αγία Πετρούπολη.
Καρίμ Ανσαριφάρντ,Σοτζαέι Μασούντ και Εσχάν Χατζισαφί ξεκίνησαν βασικοί και οι Πέρσες, αφού κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των Μαροκινών στην αρχή του αγώνα, έχασαν με τη σειρά τους κάποιες ευκαιρίες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κακό ποιοτικά, με πολλές διακοπές και τραυματισμούς. Το τέλος του ματς βρήκε το Ιράν να πανηγυρίζει μια τεράστια και ανέλπιστη επικράτηση.

Με την πρώτη νίκη του σε Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από το 1998 και το 2-1 επί των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ιράν διατηρεί ελπίδες πρόκρισης σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ το «εκρηκτικό» στο ξεκίνημα αλλά τελικά χωρίς καμία ουσία Μαρόκο θα επιστρέψει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου… σπίτι του μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζούι, Ασράφ Χακίμι, Μπενάτια, Σάις, Ζίγιεκ, Ελ Αχμαντί, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Ν. Αμραμπάτ (76′ Σ. Αμραμπάτ), Χαρίτ (82′ Ντα Κόστα), Ελ Κααμπί (77′ Μπουχαντούζ).
Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Μασούντ (67′ Ταρέμι), Εμπραχίμι (79′ Μονταζερί), Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά (84′ Γκόντος), Αζμούν.

loading...