Κυβερνητικός βουλευτής: «Θα σπάσουμε τα χέρια των Τούρκων που θα έρθουν να απαγάγουν τους 8»

Σκληρή απάντηση έστω και λεκτικά και αν και δεν αποτελεί κυβερνητικό όργανο ο κυβερνητικός βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης, στις απειλές του Τούρκου αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποσντάγ ο οποίος είπε πως θα απαγάγουν τους οκτώ Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς μέσα στο ελληνικό έδαφος και θα τους «πακετάρουν» για να τους παραδώσουν στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και όποιος τολμήσει να απαγάγει τους αξιωματικούς θα του σπάσουμε τα χέρια»

Πρόσθεσε μάλιστα πως «Δεν είμαστε ούτε Κόσοβο ούτε Μαυροβούνιο. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν για τους 8. Οι Τούρκοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε δίκαιο είναι, ούτε και σωστό αλλά ούτε και μπορούν. Να είστε βέβαιοι ότι αν το τολμήσουν θα τους σπάσουμε τα χέρια».

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Οτιδήποτε και να κάνουν  είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους  θα  τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη» ενώ υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία.

Λεκτικά αυτά που είπε  ο κύριος Σιμορέλης είναιο ενδιαφέροντα ειδικά αν προστεθούν και στην δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ο οποίος απευθυνόμενος στην Άγκυρα προειδοποίησε: «Όχι παιχνίδια μαζί μας»

Το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι έτοιμη η ελληνική Πολιτεία να αποτρέψει παν ενδεχόμενο απαγωγής έστω ενός εκ των «οκτώ». Το πλήγμα για την χώρα θα ήταν τεράστιο καθώς όντως θα παρουσίαζε επίπεδο Κοσόβου από πλευράς όχι μόνο ισχύος αλλά και στο πόσο μας υπολογίζει η Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι στο Κόσοβο στήθηκε μια μυστική επιχείρηση από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μαζί με τις αντίστοιχες του Κοσόβου, προκειμένου να συλληφθούν έξι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, επικεφαλής της οποίας είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι έξι συλληφθέντες φέρονται να είναι υψηλόβαθμα στελέχη της FETO με δράση στα Βαλκάνια.

Οι Τούρκοι πράκτορες μετέβησαν στο Κόσοβο και με τη συνδρομή των αρχών της χώρας, κατάφεραν να παραλάβουν τους έξι συλληφθέντες και τους μετέφεραν στην Τουρκία με ιδιωτικό αεροπλάνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ωστόσο, κατήγγειλε μέσω Twitter πως δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση και προτίθεται να δράσει «σύμφωνα με τις νομικές και συνταγματικές εξουσίες» που διαθέτει.

Εν ολίγοις η Τουρκία έχει μέρος των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου να δουλεύει για αυτήν.

loading...

3 thoughts on “Κυβερνητικός βουλευτής: «Θα σπάσουμε τα χέρια των Τούρκων που θα έρθουν να απαγάγουν τους 8»

  1. ρερερεεεεεεεεεεεεε μεγαλε οταν αρχισεις να σπας χερια τουρκων δεν σπας και μερικα αυτων που κρατουν τους ελληνες, η μηπως γιαυτους ΧΕΣΤΗΚΕΣ.

  2. "Εεεεε … λεμε και καμια μαλακια να περαει η ωρα"

  3. Πω ρε πούστη αντρίλα αυτό το κόμμα

Comments are closed.