Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ): για την παραχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας: «Ένας που είναι στα 50 και τα 60 του θα αλλάξει τη γλώσσα του;»

Την άποψη ότι στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή «δεν υπάρχει κάτι που κόβουμε» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6
 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Θυμίζοντας τα όσα είπε πριν από λίγες ώρες ο Γιώργος Κατρούγκαλος ότι «θα παραιτηθώ αύριο εάν υπάρχει στο νομοσχέδιο μία φράση για περικοπές», η κυρία Καρακώστα είπε ότι «αυτά τα έχουμε ήδη ψηφίσει, το θυμόσαστε; Μιλάτε για αυτό που ψηφίζουμε που είναι η επικύρωση για να μην ξεχνιόμαστε. Η μείωση των συντάξεων δεν είναι καινούργιο, το ίδιο και το αφορολόγητο».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Φίλη και τη δριμεία κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση τη Δευτέρα, η κυρία Καρακώστα υποστήριξε ότι «ο Φίλης έβγαλε μια προωθητική άποψη. Αυτό που θα περισσέψει να καλύψει ορισμένες πτυχές της οικονομίας. Δεν είπε κάτι διαφορετικό».

Ερωτηθείσα για την παραχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας στα Σκόπια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όποια γλώσσα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, αυτή να αναγνωριστεί. Έχουμε τη γλώσσα αυτή που έχει αναγνωριστεί από το 1977, μην βάζουμε καινούργια ζητήματα». Αναρωτήθηκε, δε, «ένας που είναι στα 50 και τα 60 του θα αλλάξει τη γλώσσα του; Είναι ορισμένα θέματα που δεν είναι προς συζήτηση».

Κατά την κυρία Καρακώστα «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρξει συμφωνία». «Το erga omnes το θέλουμε γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κοινή ονομασία στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτά δεν συζητούνται, είναι μέσα στη συμφωνία» συμπλήρωσε.

«Επιφυλαχθείτε γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν να λυθεί το ζήτημα ανάμεσά τους και οι δικοί σας ακροατές που έχουν μια κατεύθυνση» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείσα, τέλος, να τοποθετηθεί για τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αν διαφωνήσει, διαφώνησε. Με το ζόρι να ψηφίσει κάτι που δεν θέλει δεν γίνεται».

«Πάμε μαζί μέχρι τέλος αυτού του σημείου, μέχρι το 2019 με τους ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

loading...

11 thoughts on “Καρακώστα (ΣΥΡΙΖΑ): για την παραχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας: «Ένας που είναι στα 50 και τα 60 του θα αλλάξει τη γλώσσα του;»

  1. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑ-ΚΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ

  2. ΜΩΡΗ ΒΛΑΜΕΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΓΛΩΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ;ΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΙΔΙΩΜΑ ? ΘΑ ΒΓΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΟΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ .ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ Η ΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΛΥΓΑΕΙ .ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ .ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΛΕΤΕ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ !ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ .

  3. ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ!ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΕΙ Ο ΤΙΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΛΑΥΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΛΑΥΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΜΑΤΑ.ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!

  4. ΚΥΡΑ-ΤΣΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑ-ΤΑΤΣΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΧΕΡΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ

  5. ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΓΑΜΗΤΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΑ!

  6. ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.

  7. MΩΡΗ ΓΑΜΙΟΛΑ ΤΟΥ ΕΙΠΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ?ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΠΟΥΛΓΚΑΣΡΣΚΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΑΣΚΙ ΧΑΜΟΥΡΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

  8. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ,ΕΙΣΘΕ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΓΚΑΣΜΑ ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΕΧΘΕΣ Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ???? ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ,ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΑΓΑΝΩΤΟΙ

  9. ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΕΣ ΜΕΝ

  10. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ , Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ATHENS PRIDE ΜΗΝ ΜΗΛΑΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΤΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

  11. ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΘΑ ΕΙΣΠΟΡΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Comments are closed.