3 ΣΚΥΛΑΚΙΑ 8 ΜΗΝΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Χθες εγκαταλείφθηκαν τρια σκυλάκια 8 μηνών στο πάρκο σκύλων Χαλικάκι. Τα “απάτητα” πατουσάκια τους μας διηγήθηκαν τη γνωστή ιστορία:
Κάποιος δεν στείρωσε τη σκύλα του, κι όταν τα κουτάβια παραμεγάλωσαν τα άφησε εκεί να βρούμε εμείς τη λύση στην ανευθυνότητά του.
Τα είδαν πάρα πολλοί κάτοικοι από το πρωί. Κάποιοι τα προσπέρασαν αφού κούνησαν λυπημένοι το κεφάλι για τα καημένα. Κάποιοι τα φοβήθηκαν, γιατί είναι γνωστό οτι τα σκυλιά τρώνε ανθρώπους, και τα προσπέρασαν κι αυτοί. Άλλωστε πάντα έχουν πρόχειρη τη λύση της φόλας, δυο μέρες νωρίτερα είχαν κεράσει τον θάνατο σε γάτες και δεσποζόμενους σκύλους που βγήκαν βόλτα στο συγκεκριμένο πάρκο. Και κάποιοι άλλοι επικοινώνησαν με μας για να βρούμε τη λύση. Διότι εμείς δεν μένουμε σε διαμερίσματα όπως εκείνοι, αλλά σε επαύλεις. Δεν έχουμε παιδιά και οικογένειες όπως εκείνοι και κυρίως δεν έχουμε άλλα ζώα στα σπίτια μας, ενώ εκείνοι έχουν σκύλο και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν. Δεν έχουμε οικονομικά προβλήματα. Δεν έχουμε αλλεργίες, δεν φεύγουμε μετανάστες την επόμενη μέρα, ούτε διακοπές σε 2 μέρες. Γενικώς δεν έχουμε τα προβλήματα που έχουν εκείνοι, αυτά είναι γνωστά.
Τους παραπέμψαμε στον Δήμο, τον οποίο έχουμε ενημερώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι τα σπίτια μας έχουν γίνει μη κατοικήσιμα απο τα πολλά ζώα που συγκατοικούμε κι ότι δεν έχουμε πλέον πιστώσεις σε πετ σοπ και κτηνιατρεία, ούτε καν για απλή εξέταση, πόσο μάλλον για εμβόλια κλπ. Αν κρίνουμε από το ότι κάθε τηλεφώνημα πολίτη στο Δήμο κατέληγε πάλι σ’ εμάς, μάλλον ούτε απο τον Δήμο πιστεύουν οτι δεν μπορούμε να βρούμε λύση.
Στο μεταξύ τα κουτάβια εξαφανίστηκαν το μεσημέρι και εμφανίστηκαν ξανά αργά το απόγευμα. Σοκαρισμένα. Τρομαγμένα. Είχαν έρθει σε επαφή με τον δρόμο.
Τον δρόμο που απο Δευτέρα θα αναγκαστούν να ζήσουν γιατί – αλλοίμονο- η Ζ.Ε.Η. δεν κατάφερε να βρεί λύση!
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα εγκατάλειψη. Όμως αυτή τη φορά εκτός από τα τρια αυτά κουτάβια, εγκαταλελειμμένοι είμαστε κι εμείς.
Αυτά τα ζωα έμειναν 24 ώρες θεωρητικά στο πάρκο, τα είδαν πολλοί φιλόζωοι που έβγαζαν τα σκυλιά τους βόλτα, αλλά δεν θεώρησαν οτι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της λύσης φιλοξενώντας τα προσωρινά. Η Ζ.Ε.Η. έπρεπε να βρει τη λύση.
Ειδοποιήθηκε ο Δήμος, δεν έχει κονδύλια για πανσιόν να φιλοξενηθούν προσωρινά, η Ζ.Ε.Η. θα πρέπει να βρει τη λύση.
Δημοσιεύσαμε το περιστατικό κοινοποιώντας το πρόβλημα μήπως κάποιος μπορούσε να μας βοηθήσει με φιλοξενίες, ελάχιστοι απο τους 104.000 φίλους της σελίδας κατάλαβαν την απόγνωσή μας, οι υπόλοιποι δεν κοινοποιήσατε καν. Η Ζ.Ε.Η. πάντα βρίσκει τη λύση.
Ε να όμως που η Ζ.Ε.Η. δεν μπορεί πλέον να βρεί τη λύση. Δεν μπορούν πάντα δέκα άνθρωποι να βρίσκουν τη λύση για τους 200.000 κατοίκους αυτής της πόλης και για τις αρχές. Η επανένταξη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ. Τη Δευτέρα όμως θα επανενταχτούν. Σήμερα μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο συνεργαζόμενο με τον Δήμο για στείρωση και τσιπάρισμα και τη Δευτέρα θα τα επανεντάξουν.
Ήρθε η στιγμή να καταλάβουν οι Ηλιουπολίτες οτι η πολυτέλεια να ζουν σε μια περιοχή χωρίς αγέλες σκύλων δεν ήταν αποτέλεσμα μιας καλής κρατικοδίαιτης υπηρεσίας, αλλά δέκα ανθρώπων που είχαν θυσιάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ κυριολεκτικά όχι για να μην έχουν εκείνοι αδέσποτα στους δρόμους βέβαια, αλλά για να μην κινδυνεύουν τα ζώα από ότι μπορεί να τα βλάψει όντας εκτεθειμένα κι αδέσποτα.
Ήρθε η στιγμή να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Η Ζ.Ε.Η. πλέον δεν μπορεί να βρεί τη λύση.

https://www.facebook.com/zeil.gr/posts/10156443758412152

loading...

4 thoughts on “3 ΣΚΥΛΑΚΙΑ 8 ΜΗΝΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

  1. Αμεση καταγραφη ολων εκεινων που εχουν υπο την κατοχη τουσ ενα δυο ποσα τελοσ πατων σκυλια και γατια. Καθε χρονο στην φορολογικη τους δηλωση θα επιβαλλεται απαξ ενα ποσο π.χ 100 ευρω τα οποια θα εσιπρατνται απο την εφορια και θα χρησιμοποιουνται για τετοια θεματα να οπως π.χ για τα 2 αυτα κακομοιρα σκυλακια. Επιπλεον να δημιουργηθει η καταληλη υπηρεσια η οποια θα επιτηρει και οταν καποιοσ φιλοζωοσ που βγζει π.χ το ζωακι του για περιπατο κασι λογω του οτι το μεσημερι τουεδωσε να φαει πρασρυζο και καθωσ αυτες οι τροφες δεν ειναι καταλληλες για τα σκυλια και με το που βγηκε βολτα το καημενο εριξε καμια 7-8 κουραδες ετσι σε τσιρλε κατασταση ε κοροιδο ειναι αυτοσ να τα μαζεψει και πωσ να τα μαζεψει? κοπανατου ενα προστιμο 100 ευρω την πρωτη φορα εαν το επαναλαβει αυξηση προστιμου στα 200 ευρω και 6 μηνεσ φυλακη για να δουμε θα το επαναλαβει ξανα? ετσι ειναι η σωστη δουλεια και οχι βγαλαμε τον σκυλο βολτα εχεσε ολο το πεζοδρομιο ααχχ ωραια τελειωσαμε και με αυτο αντε παμε για υπνο τωρα και εχει ο θεος την επομενη. οχι δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Το 90% απο τους κατοχουσ σκυλιων δεν επρεπε καν να εχουν σκυλια υπο την κατοχη τουσ γιατι δεν ειναι αξιοι αυτη ειναι η αληθεια.

  2. Να βράσω το δάσκαλο που σ¨'εμαθε γράμματα.

  3. Θλεις να γαμησω αυτον που τον εχωσε στην μανα σου και βγηκες εσυ?

Comments are closed.