Τα γεγονότα έχουν ξεκινήσει: Η ανακοίνωση για το 2020 και ο… υπερεγκέφαλος στην Κίνα (vid)

Τα 3,05 εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα φθάσει το 2020 ο συνολικός αριθμός των βιομηχανικών ρομπότ παγκοσμίως, από 1,47 εκατομμύρια το 2014.

Με άλλα λόγια, θα υπάρξει υπερδιπλασιασμός τους μέσα σε μία μόνο εξαετία, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής (International Robotics Federation-IFR).

Το 2018, τα ρομπότ που είναι εγκατεστημένα σε βιομηχανίες και σε άλλες επιχειρήσεις, αναμένεται να φθάσουν τα 2,32 εκατομμύρια.
Όλο και περισσότερα εργοστάσια γίνονται «έξυπνα», με περισσότερους αυτοματισμούς και περισσότερα ρομπότ και μηχανές ψηφιακά συνδεδεμένες.

Με αυτό τον τρόπο, συνεχώς μειώνεται ο χρόνος ανάπτυξης και παραγωγής νέων προϊόντων, ενώ αυξάνεται η ποιότητά τους.

Το θέμα είναι πως ενώ στο παρελθόν μόνο μεγάλες εταιρείες εγκαθιστούσαν ρομπότ, τώρα πια ολοένα μικρότερες εταιρείες στρέφονται σε αυτά.

Αυτό σημαίνει πως όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας χάνονται για τους ανθρώπους, τους οποίους παρατάνε σε μία γωνία και θέλουν να τους ταΐσουν με ψίχουλα ή αλλιώς το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να μην ξεσηκώνονται.

Για να το αποκτήσουν αργότερα, γιατί όχι, να επιβληθεί η εμφύτευση μικροτσίπ ή βιοτσίπ, όπως ήδη συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τι λέτε λοιπόν τα γεγονότα ακόμα να αρχίσουν;

Δείτε εργοστάσιο στην Κίνα να δουλεύει αποκλειστικά με εργάτες-ρομπότ, συντονισμένο από έναν υπερεγκέφαλο, και θυμηθείτε τι λέει ο πασίγνωστος, Elon Musk της Tesla!

Ένας υπερεγκέφαλος, άλλωστε, δεν αποκλείεται να συντονίζει την τεχνητή νοημοσύνη παγκοσμίως!

loading...