Φορτσάκης: Η συμφωνία θα βαρύνει τη χώρα και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να πληρώνει τα “αμαρτήματα” του 2015

“Περιμένω ότι η στάση του Ερντογάν θα αλλάξει, επειδή η Τουρκία οδεύει προς μία οικονομική κρίση, ο Ερντογάν θα θελήσει να πλησιάσει ξανά στην Ευρώπη, θα υπάρξει μιά τάση προς την Ευρώπη και ίσως να ωφελήσει την Ελλάδα. Αν ο Ερντογάν μπορούσε να ξεπεράσει αυτή την κρίση, τότε θα σκλήραινε τη στάση του προς την Ευρώπη και την Ελλάδα” τόνισε.

“Δυστυχώς στην Ευρώπη επικρατεί αυτή την ώρα ένας συντηρητισμός και οδηγεί τα κράτη να κλείνονται στον εαυτό τους. Η Ευρώπη, στην οποία κυριαρχεί η Γερμανία, αποδεικνύεται ανίκανη να προσαρμοστεί στις συνθήκες και στον καιρό” συμπλήρωσε.

“Αυτή η συμφωνία που έγινε είναι το τέλος του κύκλου που άρχισε το 2015 με όλα αυτά που είχαν συμβεί τότε και είχαν οδηγήσει τη χώρα σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση. Νομίζω αν δεν είχαν μεσολαβήσει εκείνα τα γεγονότα, εκείνο το μοιραίο εξάμηνο του 2015 η χώρα θα είχε μπορέσει να βγει νωρίτερα και η αντίστοιχη με τη σημερινή συμφωνία θα ήταν καλύτερη για την Ελλάδα. Αυτή η συμφωνία είναι περισσότερο διαχειριστική και διευθέτησης παρά μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους. Στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει στους Γερμανούς και του Ευρωπαίους την ησυχία τους, για να μην περάσουν από τη Βουλή τους νέα προγράμματα, αλλά θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς να έχει ανάγκη από ευρωπαϊκά χρήματα και έχοντας ένα μαξιλάρι για να διασφαλίζει τις ανάγκες της για τους επόμενους μήνες” ανέφερε.

“Δεν είναι κακό ότι υπάρχει μαξιλάρι, αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι το μαξιλάρι αυτό έχει γίνει με κακό τρόπο, είναι το αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης, της περικοπής κοινωνικών δαπανών, της στέρησης της αγοράς από μια απαραίτητη ρευστότητα. Το να έχουμε ένα μαξιλάρι και ένα υπερπλεόνασμα καλό είναι, αλλά ο τρόπος που το φτιάξαμε είναι κακός, έπρεπε να προέλθει από μια ανάπτυξη. Και το δεύτερο σημείο που είναι κακό είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε διασφαλίσει συνθήκες που θα επέτρεπαν στη δική μας οικονομία να λειτουργεί και να είναι πειστική στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές” υπογράμμισε.

“Η πραγματικότητα είναι ότι η δική μας οικονομία δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, μόνο συμπληρωματικά. Είναι και το γενικότερο κλίμα, αλλά εμείς δεν έχουμε κάνει αυτά που θα βοηθούσαν την δική μας πλευρά” είπε ο κ. Φορτσάκης.

“Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους μετατέθηκε σε μία δεκαετία, η Ελλάδα παραμένει φορτωμένη με ένα τεράστιο βάρος” τόνισε.

“Αυτή η συμφωνία θα βαρύνει την Ελλάδα, θα δυσκολευτεί η χώρα να πάρει μπρος και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να πληρώνει τα “αμαρτήματα” του 2015. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και εμπρός, πρέπει η χώρα να δώσει όλο το βάρος στις μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν επενδύσεις” συμπλήρωσε.

loading...

2 thoughts on “Φορτσάκης: Η συμφωνία θα βαρύνει τη χώρα και θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να πληρώνει τα “αμαρτήματα” του 2015

  1. κύριε Φορτσάκη΄. εάν δεν φέρουν τα κλεμμένα πίσω, η Ελλάδα και η Έλληνες δεν θα δουν ασπρη μέρα τουλάχιστον για τα επόμενα 50 χρόνια, και μην ταίζετε το λαό με όνειρ
    Πάνω από ΕΝΑ τρίς Ευρώ είναι στην Ελβετία, Γερμανία κ,λ.πες χώρες δεν τα ξέρεις εσύ;

  2. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΣΧΡΟ ΘΡΑΣΟΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 90 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΗΦΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΙΔΡΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΞΑΝΑ ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΝ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΕΛΛΗΝΕΣ….

Comments are closed.