Από τις Πρέσπες του 1949 στις Πρέσπες του 2018 – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

17 Ιουνίου 2018: Μια μαύρη σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας
Από τις Πρέσπες και την 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ξεκίνησαν οι κομμουνιστές την προδοσία της Μακεδονίας μας. Την προδοσία που ολοκλήρωσε 69 χρόνια μετά στο ίδιο σημείο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ…

Ήταν στις Πρέσπες τον Ιανουάριο του 1949, όταν η 5η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. έβγαζε την εξής απόφαση: “Αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού θα είναι να βρει ο μακεδoνικός λαός πλέρια εθνική αποκατάσταση, όπως τη θέλει ο ίδιος”.

Έπρεπε να περάσουν 69 ολόκληρα χρόνια ώστε να βρεθεί μία κυβέρνηση της χώρας αποτελούμενη από κομμουνιστές, η οποία να κάνει πράξη την απόφαση της κομμουνιστικής Διεθνούς, μία απόφαση ξεκάθαρα αντεθνική! Tην Κυριακή το πρωί στις Πρέσπες, μία κυβέρνηση, η οποία στην πραγματικότητα δεν εκπροσωπεί τον Ελληνικό Λαό, αφού εκφράζει πλέον και αυτό είναι ξεκάθαρο μία μειοψηφία, προχώρησε στην υπογραφή μίας συμφωνίας η οποία χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους της περιοχής των Σκοπίων, χωρίς να λάβει υπ’ όψη της ούτε την Ιστορία, ούτε τα δίκαια του Έθνους, ούτε την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

 Από την άλλη πλευρά, πόσο ειλικρινής είναι η Νέα Δημοκρατία στην αντίδρασή της στην συμφωνία αυτή; Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από την πρόταση δυσπιστίας, την οποία κατέθεσε και την οποία υπερψηφίσαμε εμείς οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη Βουλή. Απόσπασμα στο οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας: “Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων… Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας…”

 Όχι μόνον δεν γίνεται αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας, το οποίο είναι μείζον, αλλά και δεν υπήρξε έστω και η παραμικρή νύξη και δέσμευση εκ μέρους της Ν.Δ., η οποία αναμένεται να είναι η προσεχής κυβέρνηση, δέσμευση ότι δεν θα αποδεχθεί τη συμφωνία του Τσίπρα με τον Ζάεφ.

Του Ζάεφ, ο οποίος προκλητικά δήλωσε στις Πρέσπες: «Η μακεδονική και η ελληνική κοινωνία είναι υπέρ, θέλουν την ειρήνη… Η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία». Ώστε έτσι λοιπόν, Έλληνες και … “Μακεδόνες” (!) λες και οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες! Αυτό είπε ο επίγονος των κομιτατζήδων μέσα στην ίδια την Ελλάδα, στις Πρέσπες, σε μια περιοχή ποτισμένη στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα από το αίμα των παιδιών της Ελλάδος, που ξεκίνησαν να χύσουν το αίμα τους για την Μακεδονία από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, από την Κρήτη, την Μάνη και την Ρούμελη, ξεκίνησαν για να πεθάνουν για μια Ελληνική Μακεδονία.

Ό,τι και αν κάνουν, η συμφωνία δεν θα περάσει

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τρόπο πραξικοπηματικό, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, τρόπο βασισμένο στην απάνθρωπη λογική της συλλογικής ευθύνης αποκλείστηκε από την διαδικασία, δείχνοντας τον τρόμο και τον πανικό των νεομπολσεβίκων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους Εθνικιστές. Ό,τι και να κάνουν, όμως, αυτή η συμφωνία δεν θα περάσει, θα την καταργήσει η ίδια η Ιστορία και ο αγώνας του Ελληνισμού για τα δίκαιά του.

Οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας σύμφωνους τους συρόμενους από την αριστερά φιλελεύθερους εθνομηδενιστές με απέκλεισαν από την συζήτηση. Πρόλαβα όμως στην συζήτηση για τα προαπαιτούμενα την Τρίτη 13 Ιουνίου 2018, ημέρα θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να καταθέσω την θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για το μέγα εθνικό ζήτημα, καταγγέλλοντας την εθνική μειοδοσία και δηλώνοντας ότι για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα το όνομα της Μακεδονίας δεν ανήκει σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ, σε κανένα κόμμα και ουδείς έχει το δικαίωμα να το παραχωρήσει και επάνω στην γραμμή αυτή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συνεχίσει τον αγώνα της, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Μακεδονία είναι μόνον Ελληνική και ότι κάθε συμβιβασμός ήταν, είναι και θα είναι προδοσία.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

loading...

6 thoughts on “Από τις Πρέσπες του 1949 στις Πρέσπες του 2018 – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Μέσα σ' αυτή την αθλιότητα που βιώνουμε τα πατριωτικά λόγια και οι πατριωτικές εκδηλώσεις μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα.

  2. Συγχαρητήρια κ. Μιχαλιολάκο, πολύ καλά τα γράφετε. Σας παρακαλώ όμως να περάσετε από τους νομούς της Μακεδονίας μας και της Θράκης μας. Ο κόσμος θέλει να σας δει και να σας ακούσει από κοντά. Είναι επιθυμία πολλών συλελλήνων και αυτό ακούγεται στα καφενεία και σε διάφορα πηγαδάκια στις πλατείες πόλεων και χωριών.

  3. Ηδη στην Ευρώπη άρχισαν να ξυπνάνε. Ψηφίζουν πατριωτικά κόμματα.

  4. μηπως ηταν στημενη η αποβολη σας κυριε φασιστολιακο?…'σε καθε εθνικο ζητημα τα ιδια κανετε, βαρβαροτητες- αποβολη και μετα κλαψουριζμα!!…εσεις δεν λεγατε προεκλογικα μνημονιο μονο πανω απο το πτωμα σας?ακομα ζωντανο σας βλεπω!!
    ποια διαφορα κανατε στα χρονια που ειστε στην βουλη για να σας ψηφησουμε?
    μονο φασαριες και βρισιες βλεπουμε, πολιτικη του καφενειου δηλαδη,που ειναι μια ισχυρη συμαχια απο το εξωτερικο?που ειναι ενας αξιολογος ανθρωπος με επιρροη να σας υποστηριξη?που ειναι μια δηλωση για τα τοσα βιντεο και φωτογραφιες με ναζιστικες σημαιες που ειστε πλαι τους?..
    και στην τελικη γιατι δεν παραιτηστε απο την σαπια βουλη να τελειωνουμε και με τον συριζα μια ωρα αρχιτερα??…
    ιδιοι με τα ξαδερφια σας τους κοκκινους ειστε ολο λογια, σανο, πραξεις μηδεν και οποιο προβατο τσιμπησει…

  5. ΕΧΩ ΠΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 08:25, ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΓΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΙΚΟΥ Ή ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΜΕΣΑ (ΙΩΑΝΝΗΣ)

Comments are closed.