Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών προανήγγειλε ο Τσακαλώτος – Πόσοι θα πληρώσουν λιγότερα

Μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδιοκτητών, θα παραμείνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Παράλληλα, ο υπουργός τους ενημέρωσε, ότι αύξηση θα δει το 15% των υπόχρεων στην καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο.

Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι “δεν είναι της ώρας αυτά”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία. Όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

loading...

4 thoughts on “Αύξηση ΕΝΦΙΑ για το 15% των ιδιοκτητών προανήγγειλε ο Τσακαλώτος – Πόσοι θα πληρώσουν λιγότερα

  1. ΕΛΑ ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ.
    Α ΚΑΙ ΜΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΝΕ..
    ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΣΑΙ??????

  2. Αυτοί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά με συγκίνησαν, με την προσπάθειά τους να μή περικοπούν οι συντάξεις από το 2019,αλλά από το 2020. Πραγματικά είναι ….υπέροχο.
    Οσο για τον ΕΝΦΙΑ,πραγματικά ενθουσιάστηκα,αφού δύο στους τρείς θα πληρώσουμε τα ίδια ποσά με πέρισυ. Αλλη μια τεράστια επιτυχία.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ρε ξεφτηλισμένοι ψευτοαριστεροί του κ@λου,αρχιψευταράδες οσφυοκάμπτες. Ξεπουλάτε αλλύπητα,όπως και τα προηγούμενα λαμόγια, την πατρίδα μας,εξαθλιώνετε τους Ελληνες στο όνομα μιας πλασματικής και ανύπαρκτης ανάπτυξης,από την στιγμή που γνωρίζετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,πως αν δεν έχει ο κόσμος να καταναλώνει,καμία ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού,παρά μόνο στους λίγους,τους έχοντες και κατέχοντες.
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ξανά και ξανά,μέχρι να στεγνώσει το σάλιο…..

  3. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ; ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΛΟ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ, Ε ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΗΤΕΣ.

  4. ΕΝΦΙΑ….!!!

    ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΠ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΣΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΧΑΣΕ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ,ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΒΑΛΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟ…

    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ??

    ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ..!!!!!
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΕΡΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΣΤΑ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ??

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΑΦΜ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΑΠΑ…

    ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΜΑΠΑ…!!!

    ΔΗΛΩΣΕ ΟΜΩΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ",ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ (47.000) ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΖΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ….

    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

Comments are closed.