Από το “Δεν Πληρώνω” σε αυξήσεις 150% των διοδίων στην Εγνατία με φόντο το ξεπούλημά της μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Οι παράλογες αυξήσεις που προσφάτως υπέγραψαν ο Σπίρτζης με τον Τσακαλώτο για τα διόδια της Εγνατίας Οδού για το 2019 εξηγούνται με την μεθόδευση του μελλοντικού χαρίσματος αυτού του δημόσιου έργου σε κερδοσκόπους μέσω του Υπερταμείου Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 9 Ιουνίου 2018 βγήκαν στην δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόσφατα υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τις υπέρμετρες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων της Εγνατίας Οδού αρχής γενομένης από το 2019.

Αναλυτικά οι αυξήσεις των διοδίων που υπέγραψαν οι αριστεροί υπουργοί για να εφαρμοστούν στα διόδια της Εγνατίας Οδού από την 1η Ιανουαρίου 2019 φτάνουν έως και το απίστευτο 150%. Επιπροσθέτως προβλέπεται η δημιουργία σαράντα τριών (43) πλευρικών διοδίων!

Επεξηγηματικά τα διόδια θα αυξηθούν από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, δηλαδή θα επέλθει μια αύξηση ανά χιλιόμετρο της τάξεως του 67%. Με απλά λόγια στα σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα από το 2019 το αντίτιμο θα εκτοξευτεί από το σημερινό 1,20 ευρώ στα 2,98 ευρώ, δηλαδή μια αύξηση της τάξεως του 149%! Παράλληλα η αύξηση για τα οχήματα δημόσιας χρήσης κανονικά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Είναι άξιο προσοχής ότι η κομμουνιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλάει την Εγνατία Οδό ως προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Με απλά λόγια λόγω της αποπληρωμής παράνομου χρέους και λόγω του πειθήνιου και άκρως συνεργάσιμου κλεπτοκρατικού τόξου των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-Ποτάμι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ξεπουλήσει όλη την δημόσια περιουσία της.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου της Εγνατία Οδού έχει γίνει από το Ελληνικό Δημόσιο (Εθνικοί πόροι), την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών) με ποσοστό 50%, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Άρα στην πραγματικότητα οι αυξήσεις που ενεργοποιεί η παραπάνω ΚΥΑ γίνονται για την προώθηση του διαγωνισμού “παραχώρησης του οδικού άξονα” για σαράντα (40) ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΙΠΕΔ). Δηλαδή με την πρόβλεψη αυτής της αύξησης εδραιώνεται το δυναμικό υπερκερδών για τα “επενδυτικά σχήματα” που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εκμεταλλευτούν την δημόσια περιουσία προς μεγάλο ιδιωτικό όφελος.

Φυσικά στα επενδυτικά σχήματα που συμμετέχουν στον τρέχοντα διαγωνισμό ξεπουλήματος του ΤΑΙΠΕΔ υπάρχουν από δημόσιοι οργανισμοί άλλων κρατών έως άκρως κερδοσκοπικοί οργανισμοί.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Anas International Enterprise S.p.A. (εξαγορά ΤΡΑΙΝΟΣΕ) που είναι ο υπεύθυνος φορέας για έργα εξωτερικού της Anas S.p.A., η οποία είναι η υπεύθυνη αρχή για την αναβάθμιση του εθνικού οδικού δικτύου της Ιταλίας.

Άλλοι επίδοξοι μνηστήρες της καταλήστευσης της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας είναι ενδεικτικά η ROADIS Transportation Holding S.L.U (θυγατρική της PSP Investments Canada, Inc.) η οποία είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων συνταξιοδοτικών ταμείων με έδρα τον Καναδά και οι γερμανοί “επενδυτές” της Deutsche Invest Equity Partners GmbH που εμπλέκονται και στο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Συμπερασματικά η κομμουνιστική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπουλάει όλη την δημόσια περιουσία σε πλήρη συμφωνία με την Νέα Δημοκρατία.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου – Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να ανασχέσει την λαίλαπα του ξεπουλήματος των υποδομών και πλουτοπαραγωγικών πόρων της Πατρίδας μας.

Θ. Γ. Κωστής

πηγη

loading...

3 thoughts on “Από το “Δεν Πληρώνω” σε αυξήσεις 150% των διοδίων στην Εγνατία με φόντο το ξεπούλημά της μέσω ΤΑΙΠΕΔ

  1. ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ?ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΨΥΧΟΙΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.ΜΑ ΠΩΣ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΙΚΟΣ ΛΑΟΣ……………….

  2. ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΝ ΕΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.!!!
    ΚΟΨΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΗΧΑ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.!!

  3. 4-5 ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ? ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΤΟΥΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ (ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ) ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΘΗΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΙ ΑΚΟΜΑ… ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ ΜΑΓΚΕΣ …

Comments are closed.