Ο ακήρυχτος πόλεμος των Εξαρχείων: 13 τραυματίες αστυνομικοί στο πρώτο εξάμηνο του 2018

Ένας ακήρυχτος πόλεμος με θύματα αστυνομικούς, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αναρχικών και ανδρών των ΜΑΤ, έχουν καταστραφεί περιουσίες, ενώ έχουν σημειωθεί και δεκάδες τραυματισμοί.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2018, έχουν καταγραφεί 13 τραυματίες αστυνομικοί, ρίψεις βομβών μολότοφ και αντικειμένων.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ καταγγέλλουν  πως «γινόμαστε κινούμενοι στόχοι μπαχαλάκηδων  κάθε βράδυ, δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειες μας».  Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς παρατηρείται αυξανόμενη ένταση, με την κυβέρνηση να μην πράττει τα δέοντα, όπως κάτοικοι και αστυνομικοί υποστηρίζουν, ενώ επιχειρεί να μετατρέψει σε αστυνομικό πρόβλημα, ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, που αφορά τον τρόπο διαχείρισης των… ανήσυχων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας και επιχειρησιακά ενεργός στα ΜΑΤ, σημειώνει για το θέμα πως, «Το να επιστρέψει η περιοχή στα χέρια της οργανωμένης Πολιτείας και κατ’ επέκταση των πραγματικών κατοίκων είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο που απαιτεί θάρρος, πρωτοβουλία Πολιτικών και Πολιτών και όχι μόνο αστυνομικά μέτρα».

Εκατοντάδες επιθέσεις από την αρχή του χρόνου

Τα σημεία που πραγματοποιούνται οι επιθέσεις είναι συγκεκριμένα και αυτά δεν είναι άλλα από την Χαριλάου Τρικούπη και την συμβολή Τοσίτσα και Πατησίων. Εκεί αντιεξουσιαστές, έχοντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκουν άσυλο, επιτίθενται διαρκώς κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ. Ειδικότερα από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 55 επιθέσεις. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιθέσεις που κάνουν οι κουκουλοφόροι στους αστυνομικούς στην οδό Μπουμπουλίνας.

Όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Πάκος, «Σε ότι αφορά τους συναδέλφους μου που εκτελούν Υπηρεσία πέριξ των Εξαρχείων, οι μεν Διμοιρίες των Μ.Α.Τ. είναι όπως πολλές έχω πει στόχοι σε πεδίο βολής για την εξάσκηση των μπαχαλάκηδων, οι δε άλλες Υπηρεσίες απλοί παρατηρητές αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κάνουν περιπολία στα Εξάρχεια παρά μόνο περιμετρικά. Αν σύντομα δεν αποφασίσουν οι έχοντες την ευθύνη να αλλάξουν στάση και σχέδιο φοβάμαι τα χειρότερα».  Η ίδια εικόνα και στην Χαριλάου Τρικούπη. Στο συγκεκριμένο σημείο από την αρχή του χρόνου, έχουν σημειωθεί 40 επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, που πραγματοποιούν στατική φύλαξη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αστυνομικός των ΜΑΤ που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, περιγράφει στο Newpost, τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στην περιοχή.

«Όταν πέσει το σκοτάδι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή επιφυλακή, εδώ μπορεί να δεχτείς οργανωμένη επίθεση ή ακόμη και μεμονωμένη. Μπορεί να περάσει ένας πιτσιρικάς και να σου πετάξει ένα μπουκάλι πριν κατέβει στην πλατεία Εξαρχείων από την οδό Διδότου. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει». Συνεχίζοντας την περιγραφή του γίνεται ακόμη πιο γλαφυρός, «έχει τύχει να κυνηγήσουμε άτομα που μας επιτέθηκαν και να δεχόμαστε από μπαλκόνια πολυκατοικιών από γλάστρες, μέχρι πέτρες και κατσαρόλες. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, βάζουν και λάδι μέσα για να γλιστράμε και να μην μπορούμε να επιχειρήσουμε».

Αίτημα για μόνιμο ασθενοφόρο στα Εξάρχεια

Το… πολεμικό σκηνικό που στήνουν μέρα παρά μέρα οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων ανάγκασε τους αστυνομικούς των ΜΑΤ  να φέρουν προ των ευθυνών τους τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ζητώντας να υπάρχει καθημερινά ασθενοφόρο στην περιοχή των Εξαρχείων, προκειμένου να περιθάλπει τους τραυματισμένους από τις επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ άνδρες των ΜΑΤ, που επιχειρούν στην περιοχή. Όπως τονίζουν σε έντονο ύφος «Η αδιαφορία της οργανωμένης Πολιτείας στα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον ενοχλητική! Στην αδιαφορία εντάσσεται η έλλειψη κάθε μέριμνας για πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους».

loading...

3 thoughts on “Ο ακήρυχτος πόλεμος των Εξαρχείων: 13 τραυματίες αστυνομικοί στο πρώτο εξάμηνο του 2018

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα δοξα τω Γιαχβε

  2. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Δοξα Το δια μνιμ

  3. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα δοξα τω Ροτσιλδ

Comments are closed.