Τι λέει το άρθρο 120 του Συντάγματος που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Εφόσον λεγόμαστε και νιώθουμε Έλληνες, έχουμε ως Έλληνες εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η βασική μας υποχρέωση απέναντι στο Σύνταγμα είναι να αντιστεκόμαστε στην καταστρατήγηση του.

Η καταστρατήγηση του Συντάγματος είναι για τους κυβερνώντες κάτι το αυτονόητο. Καμία απόφαση από αυτές που έχουν λάβει σχετικά με μνημόνια, τρόικες και ΔΝΤ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτή.

 Ας θυμηθούμε τι λέει το Σύνταγμα της Ελλάδας:

‘Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Αθήνα, 2008

O ΠΡOΕΔΡOΣ ΤΗΣ ΒOΥΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΙΟΥΦΑΣ

hellenicparliament.gr

loading...

6 thoughts on “Τι λέει το άρθρο 120 του Συντάγματος που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

  1. γιατι μεγαλεαρθρογαφε εκτος απο αυτα που γραφεις μηπως μας ρωτησαν αν θελουμε να ζησουμε με 2 εκατομυρια λαθροστρατιωτες που σκοτωνουν βιαζουν και τελος προσπαθουν να σου επιβαλουν τον πολιτισμο την κουλτουρα τους και την θρησκεια τους και αυτα ειναι τα χειροτερα. εδω και 30 χρονια επρεπε να ξυπνησεται, που αρχισαν.

  2. ΕΔΩ ΔΕ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ……ΝΑ ΤΑ ΓΜΩΡΙΖΕΙ…..Ο ΜΑΝΑΒΗΣ…….Ο ΜΠΑΚΑΛΗΣ………..ΜΗ ΧΕΣΩ………ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ…….ΝΟΥΜΕΡΑ…….ΡΕΕΕΕΕ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

  3. Ἂς καταλάβουμε τὴ σοβαρότητα τῶν περιστάσεων,
    τὸ χεῖλος τοῦ γκρεμοῦ στὸ ὁποῖο βρισκόμαστε.
    Κι ἂς φορέσουμε ἐπάνω μας «σάκκο καὶ σποδό».
    Νὰ πέσουμε στὰ γόνατα, νὰ ὑψώσουμε τὰ ­χέρια,
    νὰ κλαύσουμε ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ παραδεχόμενοι ὅτι
    «ἡμάρτομεν, ­ἠνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν» ἐνώπιόν Του .
    Κι ὅτι μετανοοῦμε· ἐπιστρέφουμε ἀπὸ τὸν μάταιο ὄγκο,
    τὴν κενοδοξία, τὴ ματαιοδοξία μας, τὸν τύφο καὶ τὴν ἀλαζονεία μας.
    Στὸν ἁγνότατο φόβο Του.
    Αὐτὸν τὸν φόβο, τὸν φόβο τοῦ Θεοῦ,
    τὸ δέος, τὴν εὐλάβεια,
    Τὴ συναίσθηση τῆς ἁπανταχοῦ παρουσίας Του
    ἂς καλλιεργήσουμε στοὺς ἑαυτούς μας καὶ στὰ παιδιά μας.
    . Ἄλλος δρόμος δὲν ὑπάρχει._
    Ἡ προειδοποίηση τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ εἶναι σαφής:
    Τὴν ὕβρη τὴν ἀκολουθεῖ ἡ συντριβή.
    Καὶ «Κύριος ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται».

  4. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΑΛΛΝ ΤΡΟΠΟ

  5. Η * Ε Λ Λ Α Δ Α * ΔΕΝ *Δ Ι Α Μ Ε Λ Ι Ζ Ε Τ Α Ι

    Η * Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α * ΔΕΝ * Χ Α Ρ Ι Ζ Ε Τ Α Ι

  6. ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΚΚΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…..!!!!! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…. ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΤΕ ΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΑΝΤΕ…. ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΝΤΟΛΕΣ…. ΑΠΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ…….!!!!!

Comments are closed.