ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΙTΑΛΙΑ Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΜΑΤΑΡΕΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΑΛΒΟΝΑ ΓΙΑ ΥΠ.ΟΙΚ. ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΟΤΑΡΕΛΙ. ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΜΟΜΦΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΘΕΣΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΙΤΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ; 

Πολιτική ρήξη στην Ιταλία Πραξικόπημα Ματαρέλα - Απέρριψε την βούληση του 70% των Ιταλών!

Η άρνηση του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να διορίσει ως υπουργό Οικονομικών τον καθηγητή Πάολο Σαβόνα, ως κίνδυνο για τον «ευρωπαϊκό» προσανατολισμό της χωράς, αποτελεί άτυπο πραξικόπημα και βυθίζει την Ιταλία σε βαθιά πολιτειακή κρίση.Πολλοί χαρακτηρίζουν την κίνηση του Ματαρέλα ως ένα «θεσμικό πραξικόπημα» καθώς έτσι αποτρέπει το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού Λέγκας και 5 Αστέρων.

Αποτέλεσμα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.


Η άρνηση του Ματαρέλα να δεχθεί τον Πάολο Σαβόνα για υπουργό Οικονομικών προκάλεσαν την οργή των Πέντε Αστέρων: "Αποφασίζουν οι Οίκοι αξιολόγησης για τον υπουργό Οικονομικών;"

Ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η απόρριψη του Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών είναι «απαράδεκτη» και  επιτέθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ναυάγιο σχηματισμού κυβέρνησης.

«Πρέπει να μας πουν, λοιπόν, ότι ο εκλογές είναι άχρηστες και ότι τις κυβερνήσεις τις αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης και τα χρηματοπιστωτικά λόμπι», είπε για να προσθέσει κάνοντας λόγο για πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών:

«Πρόκειται για ένα επίπεδο της θεσμικής σύγκρουσης που δεν είχαμε ζήσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι αν ξαναψηφίσουμε, πάρουμε το 80% και ξαναπροτείνουμε τον Σαβόνα, θα μας πουν και πάλι όχι.Η Ιταλία έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, η Δημοκρατία μας δεν είναι ελεύθερη», συμπλήρωσε.

 Ο Ματαρέλα συνάντησε χθες τον δωσίλογο Κάρλο Κοταρέλι και του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Ο Κοταρέλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φυσικά, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Λέττα και Ρέντσι.

Βέβαια, όσες πιθανότητες έχει η κυβέρνηση αυτή να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, άλλες τόσες έχει να βγει και ο ήλιος από την Δύση...

Το πιθανότερο, να αποφασιστεί, τελικά, προσφυγή σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΘΑΝΑΤΟΣ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙΣ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΑΝ ΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΤΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ? ΣΕ 7-8 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΨΩΦΗΣΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ? ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕ? ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ? ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΤΑ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΝΟΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑΜ ΤΟΝ ΣΑΚΑΤΗ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ////ΘΑΝΑΤΟΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή