Δημοσίευμα: Έτοιμο προς άμεση παράδοση το πρώτο F-35 της Τουρκίας (φωτό)

Έτοιμο προς άμεση παράδοση είναι το πρώτο μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας, παρά τις αντιδράσεις στο Κογκρέσο, σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο kokpit.aero. Η Τουρκία, βρίσκεται στις χώρες που συμμετείχαν στη συμπαραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.To υπερσύγχρονο F-35 με τα τουρκικά διακριτικά έκανε την πρώτη του παρθενική πτήση, με αμερικανό πιλότο, με αυτό να είναι το τελικό στάδιο δοκιμής πριν συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο της Άγκυρας.

Τα πρώτα μαχητικά θα πάνε στην βάση της Μαλάτειας, ενώ η παράδοση ως γνωστόν θα γίνει στις 21 Ιουνίου.

Tο F-35 ενσωματώνει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότηταςπου το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ (stealth) περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο θεωρείται κορυφαίων επιδόσεων. Επίσης διαθέτει το συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες δίνουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.

loading...