Μ.Τσαβούσογλου: «Αν δεν μας έδιναν τα F-35 οι ΗΠΑ θα παίρναμε τα ρωσικά Su-57 και θα κλείναμε το Ιντσιρλίκ»!

Επιβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν της παρέδιδαν τα F-35 θα στρέφονταν στην αγορά των Su-57 από την Ρωσία ενώ θα έκλεινε και η βάση του Ιντσιρλίκ (κάτι που η Τουρκία το είχε ξανακάνει το 1975 με το τότε αμερικανικό εμπάργκο όπλων)

Με κλείσιμο της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ιντζιρλίκ προειδοποίησε η Άγκυρα, εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν την πώληση και παράδοση με μαχητικά  F-35 στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως διεμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «σχετικά με τα F-35, δεν ανησυχώ, καθώς αυτή η σύμβαση δεν μπορεί να τερματιστεί. Αλλά, αν αυτά τα μαχητικά δεν δοθούν στην Τουρκία, θα καλύψουμε της ανάγκες μας από κάπου αλλού», ανέφερε ο Τσαβούσογλου, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το NTV.

«Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν θα μας παρέχουν F-35. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς συμμάχους μας. Τα αεροσκάφη θα πρέπει να φτάσουν στην Τουρκία, όπως έχει σχεδιαστεί. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα μείνουμε χωρίς εναλλακτικές. Μπορεί να αγοράσουμε αερσκάφη είτε από τη Ρωσία, είτε από κάποι άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Υπάρχει μία συμφωνία για τα F-35 και αν αποσυρθεί μία από τις δύο πλευρές, τότε θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, είχε αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών Su-57 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αναστείλουν την πώληση των F-35.

Ωστόσο, πηγή προσκείμενη στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι οι αναφορές βασίζονται σε αποψεις ειδικών. «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση της κυβέρνησης».

loading...

1 thought on “Μ.Τσαβούσογλου: «Αν δεν μας έδιναν τα F-35 οι ΗΠΑ θα παίρναμε τα ρωσικά Su-57 και θα κλείναμε το Ιντσιρλίκ»!

  1. Οί τούρκοι έχουν κυβέρνηση μέ πού φοράει παντελόνια γιά νά μή πώ κάτι άλλο
    Οί δικοί μας φοράνε φούστες μέ σκισμένα καλσόν δυστυχώς

Comments are closed.