Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της COSCO: Εργασιακές συνθήκες γαλέρας δεν θα γίνουν ανεκτές

Για πρακτικές που υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά  κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κόμματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι καθώς εδώ και οκτώ χρόνια η COSCO και η θυγατρική της, Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (ΣΕΠ) λειτουργούν τις εγκαταστάσεις τους αποκλειστικά μέσω εργολαβικών εταιρειών και με τον τρόπο αυτό μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, ενώ παράλληλα κρύβονται από τις ευθύνες τους σαν πραγματικοί εργοδότες. Με τις πρακτικές αυτές υπονομεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα όπως αποδεικνύεται από τη μη ύπαρξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την έλλειψη Επιτροπής Υγείας & Ασφάλειας όπως και Γενικού Κανονισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, ότι «προϋπόθεση για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι ο σεβασμός στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς αξιοπρέπειας και εργασιακό περιβάλλον που προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Τονίζει ακόμα, ότι «θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους, ότι επιχειρηματικές πρακτικές που βασίζονται σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας – όπως αυτές που ευαγγελίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η COSCO οφείλει να σεβαστεί τους εργαζομένους που απασχολεί είτε στον ΟΛΠ είτε στην ΣΕΠ και να αρχίσει άμεσα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους τους, ώστε να αποδείξει στην ελληνική κοινωνία ότι σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα καθώς και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική και ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό αντίκτυπο της επένδυσής της».

loading...

2 thoughts on “Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά της COSCO: Εργασιακές συνθήκες γαλέρας δεν θα γίνουν ανεκτές

  1. Ωραία αυτά που λέτε ξεχάσατε όμως να πείτε κάτι: "΄Οταν ο σύριζα θα γίνει κυβέρνηση δε θα επιτρέπει τέτοιες μεθόδους απ' την Κόσκο"… Υποκριτές… Τώρα που ξεσηκώθηκαν οι εργάτες της Κόσκο κι έχουν την αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων-κι όχι των εργοδοτικών των δικών σας- ανακαλύψατε την Αμερική. Δεν ξέρατε για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούσαν στο εργασιακό καθεστώς της κόσκο… ΄Οχι, τώρα το μάθατε κι εσείς…

  2. To σύριζα είναι τσακπίνικο και χαϊδεύεται, είναι ακόμα αντιπολίτευση. Να δούμε τι θα κάνει όταν γίνει κυβέρνηση. Ισως τα φέρουν τα πράγματα να γίνει κάποια στιγμή συγκυβέρνηση σύριζα ανελ για να λύσουν μαζί όλα τα προβλήματα της χώρας και σίγουρα να πετάξουν τα μνημόνια από την πρώτη μέρα.

Comments are closed.