Δύο φυτά: το ένα δεχόταν bullying το άλλο αγάπη. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό! (VIDEO)

Ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα σχετικά με το bullying έκανε η ΙΚΕΑ.

Θέλοντας να αποδείξει το πόσο έντονος είναι ο αντίκτυπος της ψυχολογικής κακοποίησης στους ανθρώπους και ειδικά στα παιδιά χρησιμοποίησε δύο φυτά από το κατάστημα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και τα τοποθέτησε σε ένα σχολείο για 30 ημέρες.

Όπως γράφει ο Independent, στα δύο φυτά δινόταν η ίδια ποσότητα νερού, χώματος και έκθεσης στον ήλιο. Ουσιαστικά ήταν ίδια τόσο τα φυτά όσο και οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωναν. Εκτός από μια διαφορά: Ζητήθηκε από τα παιδιά να κάνουν bullying στο ένα από τα δύο και στο άλλο να μιλάνε όμορφα. 

Το αποτέλεσμα μετά από 30 μέρες ήταν εντυπωσιακό. Το φυτό που δεχόταν τα θετικά σχόλια από τα παιδιά είχε μεγαλώσει και έδειχνε υγιές, ενώ το άλλο είχε μαραζώσει.

Έτσι, τα παιδιά αντιλήφθηκαν με έναν διαφορετικό τρόπο τις σοβαρές επιπτώσεις του bullying.

Όπως αναφέρει ο Independent, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι το να μιλάμε στα φυτά τα βοηθά να αναπτυχθούν. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν μιλάμε στα φυτά παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, που τα φυτά μπορούν να μετατρέψουν σε οξυγόνο, κάτι που τα βοηθά να αναπτυχθούν. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εάν το περιεχόμενο των όσων λέμε επηρεάζει την ανάπτυξή τους.

loading...