Αδυνατίστε με … βότανα!

Oρισμένα βότανα χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά στη δίαιτα, αφού  μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, προσφέροντας μια ώθηση στο ρυθμό του μεταβολισμού, χάρη στα ένζυμα και στις βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία «ενεργοποιούν» τόσο τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος (π.χ. τη χοληδόχο κύστη, που ρευστοποιεί τα λίπη) όσο και τις απεκκριτικές οδούς του οργανισμού.

Φυσικά τα βότανα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα και δε μπορεί κάποιος να αδυνατίσει μόνο με αυτά χωρίς να προσέξει τη διατροφή του, τη φυσική του δραστηριότητα και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.

Πράσινο τσάι

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, ενώ έχει και δεκάδες άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Είναι ιδανικό για αποτοξίνωση και απώλεια λίπους στην κοιλιά.

Η Λουΐζα είναι από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συμβάλλει στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στον έλεγχο της όρεξης και στη διούρηση – γι’ αυτό και είναι μια άριστη επιλογή για όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών.

Είναι ένα πολύ καλό διουρητικό, το οποίο βοηθάει ιδιαίτερα στοαδυνάτισμα. Ταυτόχρονα, αν καταναλώστε ολόκληρο το σέλινο, έχει φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα, ιδιότητα χρήσιμη αν κάνετε δίαιτα.

Φυτολάκα για το τοπικό πάχος

H φυτολάκα είναι ένα δέντρο τα φύλλα του οποίου έχουν κυρίως λιποδιαλυτική και εν μέρει διουρητική δράση. Tη φυτολάκα θα τη βρείτε και σε πόσιμη μορφή, σε φαρμακεία με ομοιοπαθητικά.

Η βασική ιδιότητα του Γκουαρανά είναι να μειώνει την όρεξη, ενώ ταυτόχρονα ευνοεί τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους, επιταχύνει το μεταβολισμό, απομακρύνει τις τοξίνες και δίνει superενέργεια στο σώμα.

Καταπληκτικό αν νιώθετε την κοιλιά σας πρησμένη. Δύο φλιτζάνια την ημέρα υπόσχονται να σας ξεφουσκώσουν άμεσα!

Η σημύδα αποτελεί το απόλυτοδιουρητικό, βακτηριοκτόνο και αντισηπτικό. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, συμβάλλει στην αποβολή του λίπους και βοηθά στην κατακράτηση των υγρών, και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Βοηθούν επίσης στο να μεταβολίζονται σωστά τα λίπη και τα σάκχαρα του οργανισμού.

Προάγει την θερμογένεση είναι αποτοξινωτικό, διουρητικό, τονωτικό και βοηθά στην ρύθμιση της βουλιμίας και της υπερβολικής όρεξης. Έγχυμα- δύο με τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς γιατρούς ή διατροφολογους για τα αφεψήματα που θα φτιάξετε με το κάθε βότανο, και την συχνότητα της κατανάλωσή τους.

mothersblog.gr

loading...