Γερμανική παρέμβαση ΔΙΑΤΑΓΗ για Σκοπιανό: «Λύστε τώρα τα τελευταία ζητήματα»

Η επίλυση της διαφοράς «θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής» δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ

Έκκληση τόσο προς την Αθήνα όσο και προς τα Σκόπια «να λύσουν τώρα τα τελευταία ζητήματα» σε ό,τι αφορά την διαμάχη για την ονομασία της ΠΓΔΜ και να αξιοποιήσουν μια ίσως «ιστορική ευκαιρία», απευθύνει η γερμανική κυβέρνηση, ενόψει της συνάντησης, αύριο, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο Βερολίνο. Η επίλυση της διαφοράς, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ, «θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Σύμφωνα με την κυρία ‘Αντεμπαρ, κατά την αυριανή συνάντηση θα τεθούν ζητήματα που αφορούν την κατάσταση των διμερών σχέσεων, η οποία από την γερμανική σκοπιά «αναπτύσσονται πάρα πολύ καλά» και για τις οποίες «ο κ. Κοτζιάς είναι πολύ ενεργός». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα προγράμματα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε το 2016, επισήμανε η εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι στην ημερήσια διάταξη θα είναι ακόμη διεθνή θέματα όπως η Συρία και το Ιράν, αλλά και οι διατλαντικές σχέσεις. «Πιστεύω επίσης ότι και το ονοματολογικό μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ θα μπορούσε να είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητήσουν οι δύο υπουργοί», τόνισε και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες του Βερολίνου για την επίλυση του θέματος, δήλωσε: «Λαμβάνουμε υπόψη μας τις καλές ειδήσεις που ακούγονται για τις συνομιλίες και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ προφανώς προσεγγίζουν η μία την άλλη σε αυτό το ανοιχτό θέμα της ονομασίας. Η γερμανική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια να λύσουν τώρα τα τελευταία θέματα που υπάρχουν. (Να αξιοποιήσουν) αυτό που θα μπορούσε να είναι ιστορική ευκαιρία, δηλαδή να λύσουν τώρα αυτή την διαμάχη της ονομασίας. Διότι πιστεύουμε ότι η επίλυση αυτής της διαμάχης θα είχε πραγματικά θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Και για αυτό παρακολουθούμε τις συνομιλίες με μεγάλη προσοχή».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση πριν από τις προσεχείς Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η κυρία ‘Αντεμπαρ σημείωσε ότι δεν επιθυμεί να επιχειρήσει καμία εικασία, αλλά εκτιμά ότι είναι ένα ερώτημα που θα θέσει αύριο και ο κ. Μάας στον κ. Κοτζιά.

loading...

4 thoughts on “Γερμανική παρέμβαση ΔΙΑΤΑΓΗ για Σκοπιανό: «Λύστε τώρα τα τελευταία ζητήματα»

  1. Γύρω από θέμα Γαλλικής Βρεττάνης και Βρεττανίας που πρό πολλού είχε αναφέρει ο Καρατζαφέρης, αλλά και ο Σαμαράς. Το ίδιο και ο Καργάκος.
    Η επισήμανση Καργάκου
    http://oi30.tinypic.com/ehykbo.jpg.

    Ο Ντε Γκώλ δεν απέτρεψε τίποτα. Δεν υπάρχει κάποια νομολογία περί αυτού.

    DOCUMENTS CONCERNING THE ACCESSION TO THE EUROPEAN COMMUNITIES OF THE KINGDOM OF DENMARK, IRELAND, THE KINGDOM OF NORWAY AND THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND – CONTENTS

    Official Journal L 073 , 27/03/1972 P. 0000
    COMMISSION OPINION OF 19 JANUARY 1972 ON THE APPLICATIONS FOR ACCESSION TO THE EUROPEAN COMMUNITIES BY THE KINGDOM OF DENMARK , IRELAND , THE KINGDOM OF NORWAY AND THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND
    172B/AVI/COM
    – DECISION OF THE COUNCIL OF THE EUROPEAN COMMUNITIES OF 22 JANUARY 1972 CONCERNING THE ACCESSION OF THE KINGDOM OF DENMARK , IRELAND , THE KINGDOM OF NORWAY AND THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND TO THE EUROPEAN COAL AND STEEL COMMUNITY

    172B/DEC/KSG – DECISION OF THE COUNCIL OF THE EUROPEAN COMMUNITIES OF 22 JANUARY 1972 ON THE ACCESSION OF THE KINGDOM OF DENMARK , IRELAND , THE KINGDOM OF NORWAY AND THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND.

    TREATY BETWEEN THE KINGDOM OF BELGIUM , THE FEDERAL REPUBLIC OF GERMANY , THE FRENCH REPUBLIC , THE ITALIAN REPUBLIC , THE GRAND DUCHY OF LUXEMBOURG , THE KINGDOM OF THE NETHERLANDS ( MEMBER STATES OF THE EUROPEAN COMMUNITIES ) , THE KINGDOM OF DENMARK , IRELAND , THE KINGDOM OF NORWAY AND THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND CONCERNING THE ACCESSION OF THE KINGDOM OF DENMARK , IRELAND , THE KINGDOM OF NORWAY AND THE UNITED KINGDOM OF GREAT BRITAIN AND NORTHERN IRELAND TO THE EUROPEAN ECONOMIC COMMUNITY AND TO THE EUROPEAN ATOMIC ENERGY COMMUNITY http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:11972B:EN:HTML
    Δεν είναι αλήθεια ότι η Μ. Βρετανία υιοθέτησε το όνομα «Ηνωμένο Βασίλειο» για να μπει στην ΕΟΚ. Το όνομα «Ηνωμένο Βασίλειο» (United Kingdom) το είχε από πολύ παλιότερα. Το 1707, με την ένωση του Βασιλείου της Αγγλίας (που περιλάμβανε και την Ουαλία) και του Βασιλείου της Σκωτίας δημιουργήθηκε το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1800, το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας ενώθηκε με το Βασίλειο της Ιρλανδίας και δημιουργήθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας (United Kingdom of Great Britain and Ireland). Όπως μπορείτε να δείτε και στην Βικιπαίδεια, αυτή ήταν η επίσημη ονομασία του κράτους από το 1801 έως το 1927. Τότε, σε αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ιρλανδίας, η ονομασία άλλαξε ελαφρά σε Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας (United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland). Φυσικά, ένα τέτοιο μακρινάρι δεν βολεύει στην καθημερινή χρήση, κι έτσι έξω από τη διπλωματική σφαίρα χρησιμοποιήθηκαν συντετμημένες μορφές, όπως United Kingdom – Ηνωμένο Βασίλειο, Great Britain – Μεγάλη Βρετανία ή, εντελώς ανεπίσημα από τον πολύ κόσμο, Αγγλία.

    3) Δεν είναι αλήθεια ότι η Μεγάλη Βρετανία μπήκε στην ΕΟΚ (μετέπειτα ΕΕ) ως Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πονηρή διαστρέβλωση. Η Μεγάλη Βρετανία μπήκε στην ΕΕ με το επίσημο όνομά της, που είναι Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Στην καθημερινή κοινοτική χρήση, βέβαια, χρησιμοποιείται η σύντμηση United Kingdom/ Ηνωμένο Βασίλειο ή, ακόμα πιο οικονομικά, το ακρώνυμο UK. Και βέβαια οι δύσπιστοι μπορούν πολύ απλά να πάνε στο EUR-LEX, να επιλέξουν νομολογία (αν υπάρχει κάτι όπου η ακρίβεια ως προς τα ονόματα τηρείται ευλαβικά, αυτό είναι οι δικαστικές αποφάσεις) και να διαπιστώσουν ότι σε όλες, μα όλες, τις υποθέσεις στις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διάδικος ή απλώς έχει υποβάλει παρατηρήσεις επί της υποθέσεως αναφέρεται ως «Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας»

  2. Οι ντόπιοι λακέδες των Γερμανών, που δυστυχώς κυβερνούν τη χώρα, θα σπεύσουν άμεσα να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντικών τους.

  3. ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ,ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ. ΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ "ΝΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ,ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΠΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

  4. ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ…..ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΑΙΝΑ……..ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΨΥΧΟΠΑΘΗ………

Comments are closed.