ΟΧΙ ΣΚΑΛΩΜΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Όθων Ιακωβίδης (31/V/2018)

Η πρωτοφανής επιτυχία των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων (στη Θεσσαλονίκη την 21η Ιαν. και στην Αθήνα την 4η Φεβρ.) τα οποία δημιουργήθηκαν από ανιδιοτελείς και κομματικά ανένταχτους πολίτες, έκανε κάποιους να ζηλέψουν την κοινωνική απήχηση που αποδόθηκε στους δημιουργούς
των συλλαλητηρίων αυτών και έσπευσαν ή σπεύδουν να τους μιμηθούν.
Αυτό, βέβαια, είναι αναφαίρετο δικαίωμα  τού καθενός πολίτη και κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητήσει και (πολύ περισσότερο) να του το απαγορεύσει.

Πέρα, όμως, από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του κάθε πολίτη, υπάρχει το “γνώθι σ’αυτόν”, που χαρακτηρίζει τις πράξεις του. 
Έτσι, εξυπακούεται πως δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να εξαγγέλλει συλλαλητήριο κατά τον ίδιο χρόνο και στο ίδιο μέρος, για τον ίδιο λόγο, που ήδη έχει εξαγγελθεί συλλαλητήριο από άλλον. Και μάλιστα, όταν αυτός ο “άλλος” είναι ο οργανωτής των δύο επικών συλλαλητηρίων που συντάραξαν την Ελλάδα, η “σκαλωμαρία” αυτή προκαλεί και γεννά πονηρές σκέψεις.

Παρακαλείται, λοιπόν, κάθε πολίτης που θέλει να οργανώσει συλλαλητήριο, να μην το ορίζει για  τον ίδιο χρόνο, στο ίδιο μέρος,  για την ίδια αιτία.
Εκτός αν επιδιώκει να δημιουργήσει σύγχυση στο λαϊκό Κίνημα. Αλλά, ούτε αυτό θα το καταφέρει, διότι ο λαός έδειξε ότι διαθέτει αλάνθαστο ένστικτο.

Ο “Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν”, που ήταν ο δημιουργός τού επικού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, έχει εξαγγείλει (από τον Μάρτιο (https://www.facebook.com/events/2115380292028163/) συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος κατά τον χρόνο ψήφισης στη Βουλή, της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Προτείνει, μάλιστα, να συνοδευτεί και από Γενική Πολιτική Απεργία.

Οπότε, κάθε ενέργεια που δημιουργεί σύγχυση, πρέπει να σταματήσει από τους ίδιους τους δημιουργούς της, αν κινούνται από καθαρώς πατριωτικά κίνητρα.
Όπερ έδει δείξαι…..

loading...