Κίνα: Δείτε την μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο

Ένα ακόμα επίτευγμα προσέθεσε η Κίνα στη λίστα της, με την κατασκευή της μεγαλύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο, η οποία έχει μήκος 55 χιλιόμετρα
και θα συνδέει την ηπειρωτική Κίνα με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα που θα άρκουσαν για την κατασκευή 60 Πύργων Άιφελ!

Το «αριστούργημα» αυτό της μηχανικής, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το ερχόμενο καλοκαίρι, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του. Η γέφυρα διαθέτει έξι λωρίδες κυκλοφορίας και τέσσερις σήραγγες, η μία εκ των οποίων είναι υποθαλάσσια, ενώ στηρίζεται σε τέσσερα τεχνητά νησιά, τα οποία δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για αυτό.

Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα και 1,08 εκατομμύρια κυβικά μέτρα τσιμέντου. Υπολογίζεται, πως, για το συγκεκριμένο έργο, εργάστηκαν ειδικοί από 14 χώρες, μεταξύ των οποίων Ιαπωνία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ελβετία, Δανία και Ολλανδία. Η Κίνα εμφανίζεται έτοιμη πλέον να ανταγωνιστεί άλλες περιοχές με διάσημους κόλπους, όπως το Σαν Φρανσίσκο την Νέα Υόρκη και το Τόκιο αφού η εντυπωσιακή γέφυρα αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών με τους Κινέζουν να πιστεύουν πως η περιοχή θα γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικά. Η γέφυρα στην «Greater Bay Area» θα βοηθήσει αρκετά λειτουργικά σε αυτόν τον στόχο καθώς θα μειώσει αποστάσεις 3 ωρών σε μόλις 30 λεπτά!

Το έργο αυτό ωστόσο δεν έχει πάρει μόνο θετικά σχόλια, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η κατασκευή της γέφυρας ήταν μία σπατάλη χρημάτων με καθαρό πολιτικό κίνητρο αφού το Χονγκ Κονγκ δεν χρειάζεται και άλλο κύμα τουριστών.

loading...