Η Εαρινή έκθεση της Κομισιόν, οι Εκλογές και ο ΚΑΝΕΝΑΣ !

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη(*)
Σύμφωνα με το πρόσφατο δημοσίευμα(1), τα κύρια σημεία της Εαρινής έκθεσης της Κομισιόν θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής:

-Μας μεταφέρει «Σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου ορίου θα εφαρμοσθούν, ακόμη και αν δεν είναι αναγκαία για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι».

-Σημειώνει ότι «Η Ελλάδα προβλέπεται να επιτύχει τον στόχο του ESM για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και να τον διατηρήσει το 2019, όπως έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος»

-Επισημαίνει ότι «Η πρόβλεψη συνυπολογίζει τα δημοσιονομικά μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μέτρων που συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2017 να υιοθετηθούν και μετά τη λήξη του προγράμματος».

Τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, βγαίνουμε από το Μνημόνιο: γιορτές, πανηγύρια, σαμπάνιες, εμβατήρια, θριάμβους, φιέστες, συνθήματα, πανηγυρισμοί.

Και ξαφνικά προβάλλει μπροστά μας ο Ιανουάριος του 2019.

Μειώσεις και αφορολόγητο. Τα μέτρα είναι αναπόφευκτα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τα αποφύγει.

Η ΝΔ ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ άχρωμη, άοσμη και ανύπαρκτη Κυβέρνηση. Καμία πρόταση, προοπτική και ελπίδα. Όλα τα κόμματα πειθήνια όργανα των ξένων, «μία από τα ίδια», «το ίδιο συνδικάτο», για να θυμηθούμε παλιότερη συνθηματολογία. Αντιδράσεις ή Γερμανόφωνες ή αλαλόφωνες(2).

Η επερχομένη επιβάρυνση στην πλειονότητα των κοινωνικών στρωμάτων θα είναι αβάστακτη. Τώρα είναι στα όρια. Τότε θα είναι κάτω από κάθε όριο. Η κοινωνική εν πολλοίς δίκαιη αγανάκτηση, αντίδραση, έως και εξέγερση, είναι ίσως αναμενόμενο ενδεχόμενο.

Η ΝΔ δεν μπορεί να διαχειριστεί και να αντέξει τα μέτρα του Ιανουαρίου, για πολλούς και προφανείς λόγους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως μπορεί, με ψέματα.

Την επέλαση του βαρβάρου και βαρβάτου Ιανουάριου του 2019, τα κόμματα δεν μπορούν να την αποφύγουν και ίσως πρέπει να χαλαρώσουν για να την απολαύσουν, κατά παράφραση της γνωστής λαϊκής ρήσης.

Η σύνοψη της Εαρινής έκθεσης, για όσους διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, μήπως προσδιορίζει εκλογές το Φθινόπωρο του 2018 ;

Και με ένα πρόχειρο υπολογισμό, μήπως βγαίνει και η ακριβής ημερομηνία;

Και τότε, μετά από τις λαμπάδες της Μ. Παρασκευής και της Αναστάσεως, τα κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα αναφωνήσουν τη Θεανθρώπινη ικεσία: «απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτο»;

Για να δοξαστεί και πάλι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» !!! Λευκό, άκυρο, απών, δεν σας ξέρω, δεν σας θέλω, δεν απαντώ.

Ή η ΝΔ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Και σαν τα μικρά παιδιά θα τον προκαλεί και θα τον σκανδαλίζει: «κάνε εκλογές, κάνε εκλογές», προσδοκόντας να μην το κάνει;

Και συμπέρασμα. Αυτοδύναμος ο «Κανένας», και πρωθυπουργός ο Τσίπρας, μέχρι ή να συνέλθουμε ή να ψοφήσουμε, ή ο «Κανένας» να γίνει Ένας.

Και μία γνώμη, ή μάλλον ερώτηση υπερκομματική και ακομμάτιστη: μήπως η παραμονή του Τσίπρα πέραν του Ιανουαρίου, είναι κοινωνικά και εθνικά επιβεβλημένη, σαν η καλύτερη επιλογή προς εξασφάλιση και έστω στοιχειώδη διάσωση της κοινωνικής συνοχής; Έστω και με Ρουβίκωνες και Ψέματα. Ερώτηση είναι. Μαντεψιά είναι; θα δούμε..!!

Έως ότου ο «Κανένας» να γίνει Ένας.

Μας μένουν, μόνον οι ευχές και τα ευχέλαια, προς θεραπεία «από πάσαν νόσον και πάσαν…» κατά την εκκλησιαστική ρήση.

(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

loading...

1 thought on “Η Εαρινή έκθεση της Κομισιόν, οι Εκλογές και ο ΚΑΝΕΝΑΣ !

  1. οι ευχές και τα ευχέλαια ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΘΕΛΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    Μήνυση του ΕΠΑΜ για εσχάτη προδοσία για τα μνημόνια και το δημοψήφισμα του 2015
    Βεργίνα TV – 27 Απρ 2018 https://youtu.be/gkEWoDQLPaI?t=2m6s

    Μηνυση για εσχατη προδοσια.
    Αρθρο 134 παρ 2 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ 120 παρ 3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    Το Ε.ΠΑ.Μ. την 5η Φεβρουαριου 2018 κατεθεσε Μηνυτηρια αναφορα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στην Εισαγγελια του Αρειου Παγου η οποια εγινε ΔΕΚΤΗ.

    Οι κατηγοριες για Εσχατη Προδοσια είναι για τρια ξεχωριστα θεματα, ως εξης:
    α) Και τα τρια Μνημονια καθως και οι αντιστοιχες Δανειακες Συμβασεις ΔΕΝ ψηφιστηκαν απτη Βουλη με Νομο αλλα σαν ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ, και εδιναν εξουσιοδοτηση στον "Υπουργο Οικονομικων" να υπογραφει Μνημονιο και Δανειακες Συμβασεις, χωρις να ερχεται μετα για κυρωση από την Βουλη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ.

    Β) Παραβιαστηκε το Π.Δ. 38/2015 που προςβλεπε και οριζε επακριβως το ερωτημα για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 5-7-2015, το οποιο δεν ηταν καθολου ασαφες αλλα αντιθετα ηταν πολύ συγκεκριμενο καλωντας να απαντησει ο Λαος στο ερωτημα “Θελετε να συνεχιστει το τρεχον προγραμμα δανειοδοτησης και ό,τι παραπερα χειαστει (δηλαδη νεα Μνημονια) ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;”. Ο Λαος απαντησε ΟΧΙ και αυτό οφειλοταν κατά το Συνταγμα να υλοποιησουν.!

    γ) Παρεδωσαν, εκχωρησαν την Νομοθετικη αρμοδιοτητα της Βουλης σε Ξενες Δυναμεις (θεσμους) με τον Ν. 4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94α (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ – ΣΕΛΙΔΑ 1014) και αποδεχθηκαν να υλοποιουν απλως αποφασεις που παιρνουν οι “θεσμοι“ .!

    Τελος, το διαπραττομενο από σειρα Κυβερνησεων (και την παρουσα) αδικημα της εσχατης προδοσιας είναι διαρκες και εξακολουθει από 5-5-2010 μεχρι σημερα να μεταβαλει το πολιτευμα του Κρατους με σφετερισμο της λαικης κυριαρχιας, καταλυση και αδρανοποιηση του πολιτευματος .

    Αν σ’ αυτόν τον κατάλογο των παραστατών της μήνυσης, προστεθεί κι ένας κατάλογος απλών πολιτών, τότε είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει αυτό που είχε πει κάποτε ο καθηγητής κ. Κασιμάτης: Μπροστά σ’ ένα κατάλογο εκατοντάδων χιλιάδων υπογραφών από απλούς πολίτες κανείς Έλληνας δικαστής δεν θα βρεθεί να παραβλέψει μια καλά στοιχειοθετημένη μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία.

    ΑΝ ΔΕΝ "ΛΕΡΩΣΟΥΜΕ"ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.!!!
    ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στη μηνυση: http://chn.ge/2H3YAzh

Comments are closed.