Πανωλεθρία για την τούρκικη λίρα: Παρέμβαση του Χρηματιστηρίου Τουρκίας

Σε νέο χαμηλό ρεκόρ «βούτηξε» η τουρκική λίρα, καθώς οι ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα για τη σωτηρία του νομίσματος έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται.

Η διολίσθηση του τουρκικού νομίσματος επιταχύνθηκε, μάλιστα, την ώρα που ήταν ανοικτές οι ασιατικές αγορές, με τη λίρα να χάνει πάνω από 5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο και μετά.

Ενδεικτικό των… αναταράξεων που προκαλεί η υποχώρηση του νομίσματος είναι ότι το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης άλλαξε σε λίρες τα διαθέσιμα που είχε σε συνάλλαγμα, προκειμένου να δώσει στήριξη στο νόμισμα.

Η λίρα έφτασε να υποχωρεί έως και 5,5% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την ισοτιμία των δύο νομισμάτων να διαμορφώνεται στο χαμηλό ρεκόρ για τη λίρα των 4,9253 λιρών ανά δολάριο.
Κερδοσκοπική επίθεση
Δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που να δικαιολογούν την τρέχουσα υποτίμηση του νομίσματος, ανέφερε, σε δήλωσή του, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για «κερδοσκοπικές κινήσεις» πριν από τις εκλογές του ερχόμενου μήνα, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, έχουν στόχο να δείξουν μια αρνητική εικόνα για την τουρκική οικονομία.

«Ως ένδειξη της εμπιστοσύνης που έχουμε στην τουρκική λίρα, μετατρέψαμε σε λίρες ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχε το χρηματιστήριό μας σε συνάλλαγμα, με εξαίρεση τα απαραίτητα για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων αναγκών», ανέφερε η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου.

Υπό το φως όλων αυτών, πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μεγάλη «βουτιά» της λίρας καθιστά πλέον απαραίτητη την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας πριν από την προγραμματισμένη για τις 7 Ιουνίου συνεδρίασή της, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το νόμισμα.

ΠΗΓΗ:mononews.gr

loading...

2 thoughts on “Πανωλεθρία για την τούρκικη λίρα: Παρέμβαση του Χρηματιστηρίου Τουρκίας

  1. ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ISIS ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΕΛΑΓΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΜΟΥ ΕΕΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΥΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ. ΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΓΓΟΛΟ ΥΠΟΡΓΟ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΕΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΕΛΕΓΕ Ο ''ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΑΠΛΩΣΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ''. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΕΡΤΟΓΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΝΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΞΙΦΟΛΟΓΧΗ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΚΑΝΤΑΦΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΙΠ ΣΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΙ ΜΟΓΓΩΛΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΑΝΤΕ ΜΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΣΑΣ ΠΕΙΤΕΤΟ ΤΟΥ ……ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟΟΟΟ ΜΕ ΤΗΝΞΦΟΛΟΓΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΝΕΙ Η ΑΙΣΕ ΑΣΠΡΟ ΤΣΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΥΛΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟΟΟΟ….ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΥΤΙΛΑ ΜΟΓΓΟΛΕ…..

Comments are closed.