Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη αν η Τουρκία ήταν δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ακόμη ότι δεν πρέπει να τίθεται το ερώτημα εάν θέλουμε ή όχι την Τουρκία: απεναντίας, «η ίδια η Τουρκία θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν θέλει να εξευρωπαϊστεί ή όχι»

«Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη, εάν η Τουρκία ήταν μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση στο Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στο Βερολίνο και τόνισε ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο «εξακολουθούμε να στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τον αγώνα της Ευρώπης προκειμένου να την “κερδίσει”».

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ακόμη ότι δεν πρέπει να τίθεται το ερώτημα εάν θέλουμε ή όχι την Τουρκία: απεναντίας, «η ίδια η Τουρκία θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα αν θέλει να εξευρωπαϊστεί ή όχι».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Άγκυρας με την Μόσχα, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στο νου του να απομακρύνει την Τουρκία από την Δύση, ακολουθώντας μια πολιτική που άσκησε η Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του 1920. «Αυτό που είναι καινούργιο είναι ότι η Ρωσία διαθέτει στους Τούρκους όπλα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι και δημοσίως, θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή εξοπλίζεται με ρωσικούς πυραύλους S-400, προσπαθεί να πάρει μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 από τις ΗΠΑ, ενώ θα παραλάβει έξι υποβρύχια από την Γερμανία. Το ερώτημα είναι, συνέχισε, τι τα θέλουν αυτά τα τρία σύγχρονα όπλα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτούν οι ίδιες οι χώρες που διαθέτουν αυτά τα όπλα στην Τουρκία.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε ακόμη και στην τεχνολογία πυρηνικών εργοστασίων που πωλεί η Ρωσία στην Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για 600 τούρκους ειδικούς στην πυρηνική ενέργεια οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην Ρωσία. «Πρέπει να συνυπολογίσει κανείς τις καλές σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν και το γεγονός ότι το Πακιστάν συμβουλεύει περισσότερες χώρες σε τεχνολογία πυρηνικής ενέργειας. Η προσωπική μου ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι αυτοί οι 600 ειδικοί, μαζί με τους ειδικούς από το Πακιστάν, αποτελούν μέρος του ονείρου του Ερντογάν, να ηγηθεί του ισλαμικού κόσμου. Αυτό το στρατηγικό σκεπτικό της Ρωσίας, το οποίο ως καθηγητής εξωτερικής πολιτικής μπορώ να καταλάβω, αλλά με το οποίο δεν μπορώ να συμφωνήσω, θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει προβλήματα για τη χώρα μου», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς και εξέφρασε την ελπίδα να μοιραστεί αυτόν τον προβληματισμό του με την ρωσική ηγεσία κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Μόσχα.

loading...

5 thoughts on “Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη αν η Τουρκία ήταν δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα

  1. Hταν από εποχής ιδρύσεως της Τουρκίας από την πουστάρα εως επί τσιλέρ και γεγονότων Ιμίων.

  2. γιατι μωρη χοντρη λουλου ειμαστε εμεις κρατος?
    προτεκτορατο του σιωνισμου ειμαστε και καλα κανουν οι Τουρκοι την δουλεια τους κανουν,ενω εδω τα εχετε ξεπουλησει ολα μωρη χοντρουλα κομμουνιστρια

  3. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ,ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΩΛΟΛΑΓΝΟΥΣ,ΑΘΕΟΥΣ,ΦΙΛΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ…

  4. ΑΓΕΛΑΔΑ- ΚΟΤΖΙΑ, ΕΣΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ, ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε, ΟΠΩΣ ΕΣΑΙ Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Μ Ε Ν Ο Σ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΑ ΠΕΡΙ…..ΕΥΤΥΧΙΑΣ, ΠΑΛΙΟ- ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΡΑΤΗ – ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

    ΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΧΕΙΣ ΩΣ " ΥΠΟΥΡΓΟΣ " ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΝΙΕΣΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ !

    ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΕΙΣ, ΕΑΝ ΨΟΦΟΥΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΗΣΤΡΟ-ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ …..

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΚΟΤΖΙΑ ΔΕΝ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α Ο Ζ , ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ Η, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ….

    ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑση ΣΕ ΜΙΑ ΜΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΟΖ !

    ΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ, ΑΓΕΛΑΔΑ- ΚΟΤΖΙΑ ?

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ….. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !

    ΨΙΤ- ΚΟΤΖΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΑΙΧΜΛΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  5. Τα τελευταία 90 χρόνια το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η τουρκία αλλα οι εθνομιδενιστλές φασιστεροί και το εθνοπροδοτικό σάπιο πολιτικό κατεστημένοπου κυβερνά και λυμαίνετε τον εθνικό πλούτο και ξεπουλά τη χώρα .

Comments are closed.