ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Ο ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της Ρωσικής ταινίας για τον Άγιο Ιάκωβο της Εύβοιας. Τα γυρίσματα έγιναν στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στις Ροβιές, εκεί που ο
γέροντας Ιάκωβος έζησε και θαυματούργησε.

Στην ταινία υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν και του Μητροπολίτη Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κου Χρυσοστόμου.

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Άγιος Ιάκωβος, ο με Συγχωρείτε» και αυτό γιατί, όταν είχε επισκεφθεί το Μοναστήρι ο κος Βαρθολομαίος, πριν γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης, ο γέροντας Ιάκωβος συνεχώς έλεγε απευθυνόμενος προς αυτόν: «Με συγχωρείτε..».

Αυτός ο λόγος που έβγαινε συνεχώς από τα χείλη του, έκανε εντύπωση στον Πατριάρχη, ο οποίος είχε δηλώσει τότε προς αυτούς που ήταν μαζί του στην Ιερά Μονή. «Αυτόν τον άνθρωπο όταν θα γίνει Άγιος θα τον λέμε ο Άγιος Ιάκωβος ο με Συγχωρείτε».

Να σημειωθεί ότι ο Όσιος Ιάκωβος είχε προφητεύσει στον κο Βαρθολομαίο ότι μία μέρα θα γίνει Πατριάρχης.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “ΡΩΣΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, Ο ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ»

  1. Ο Δαυίδ (στα Εβραϊκά דָּוִד‎, που σημαίνει "αγαπητός"). Υπήρξε ποιμένας, μουσικός, ποιητής, στρατιωτικός διοικητής, "προφήτης" και βασιλιάς.

    Ιάκωβος από το εβραϊκό Ιακώβ.
    Ο Ιακώβ (εβραϊκά יַעֲקֹב, σημαίνει "νικητής"), σύμφωνα με την Αγία Γραφή (Γένεσις), υπήρξε Εβραίος, Πατριάρχης του Ισραήλ και πρόγονος του Ιωσήφ.

Comments are closed.