Μήνυμα Παυλόπουλου σε Κάρολο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο φρόντισε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Eυελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενος την μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των Κλασικών Σπουδών και του Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «Είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».

loading...

3 thoughts on “Μήνυμα Παυλόπουλου σε Κάρολο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

  1. …και σκέφτηκε ο κάρολος μόλις άκουσε στο ακουστικό του την μετάφραση: " Οσο θα γίνουν τα μαλλιά σου κάποτε κατράμι πρόεδρε, άλλο τόσο θα πάρετε πίσω τα "μάρμαρά" σας….!".

  2. Τα είπε μεν αυτά ο παυλόπουλος, αλλά εννοούσε στην πραγματικότητα: "Πρίγκιπα, τράβα στους άγγλους σου, που μαζί με τους γάλλους είστε υπεύθυνοι για πολλά δεινά της Ελλάδας (Μικρασιατική καταστροφή και ως οι πραγματικά ιθύνοντες νόες του Β΄Παγκοσμίου πολέμου) και πες στους κλεφταράδες συμπατριώτες σου να δώσουν πίσω τα κλεμένα ! Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κουμάσια τους γάλλους για κάτι δικά μας "ψιλοεκθέματα" στο Λούβρο και άλλα μουσεία…".

  3. Όχι να μην τα επιστρέψουν!… Αν μας τα επιστρέψουν, ή θα τα πουλήσουμε, όπως τόσα άλλα, ή θα τα καταστρέψουμε…, αφού είμαστε ανίκανοι να συντηρήσουμε καί αυτά που έχουμε!… Επίσης όσο υπάρχουν τέτοια Ελληνικά έργα τέχνης στο εξωτερικό, δεν έχουμε ανάγκη διαφήμισης του τουρισμού στη Χώρα μας!… Τα βλέπουν οι ξένοι καί βάζουν στόχο στη ζωή τους, να επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά τον τόπο που τα γέννησε!………… …Ε.

Comments are closed.