Σχέδιο για ψυχαγωγική κάνναβη: Κοινωνικές λέσχες που θα καλλιεργούν ποσότητες για τα μέλη τους

Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστήριξε, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία

Τις προτάσεις για την αποποινικοποίηση χρήσης της ψυχαγωγικής ή ευφορικής κάνναβης παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας στην Διημερίδα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «YES WE CAN-NABIS».

Η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο βουλευτής, θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και προβλέπει την δημιουργία σωματείων που θα καλλιεργούν ελεγχόμενες ποσότητες για τα μέλη τους. «Η ρύθμιση για την ευφορική κάνναβη περιλαμβάνει κοινωνικές λέσχες κάνναβης, Μη Κερδοσκοπικά σωματεία που θα καλλιεργούν ποσότητες αποκλειστικά για τα μέλη τους και θα διασφαλίζουν την ποιότητα της κάνναβης σε μια προσπάθεια να σταματήσει η συναλλαγή με το οργανωμένο έγκλημα. Ακόμη, προβλέπει την θεσμοθέτηση της καλλιέργειας ελεγχόμενων χώρων με εγγραφή σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο και τέλος αποποινικοποίηση της κατοχής για ιδιωτική χρήση με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση των αδειοδοτημένων σημείων πώλησης και διάθεσης για να ελαχιστοποιηθεί η ανεξέλεγκτη διάθεση», ανέφερε ο κ. Μπαλαούρας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι αντίθετος με την άποψη ότι αποποινικοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε τον δρόμο στα σκληρά ναρκωτικά ενώ αναφέρθηκε και στις θετικές επιπτώσεις που είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της μαύρης αγοράς, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ενηλίκων χρηστών, τα οφέλη για την υγεία και φυσικά για την οικονομία.Αχτσιόγλου: «Δαιμονοποιούν το προϊόν και το συνδέουν με ναρκοκουλτούρα»

Στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δαιμονοποίησης του θέματος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου η οποία ανέφερε πως όπως έγινε με το νομοσχέδιο αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια έτσι και στην περίπτωση της κάνναβης τείνουν να το συνδέουν με φοβική αντίληψη.

Η ίδια κατέθεσε τέσσερις σκέψεις που όλες κατατείνουν στο γιατί θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση αυτού του προϊόντος. Όπως είπε, «πρώτον, η αξιοποίηση του προϊόντος είναι μια οικονομική δραστηριότητα με μια συγκεκριμένη οικονομική σημασία. Η κάνναβη αποτελούσε βασική καλλιέργεια κι εξαγώγιμο προϊόν στα μέσα του 20ου αιώνα κι εγκαταλείφθηκε διεθνώς τη δεκαετία το ’80 κατόπιν σκληρής πολεμικής από τη βιομηχανία του πετρελαίου, των φαρμάκων της παραγωγής χαρτιού ακριβώς διότι αποτελούσε ένα σκληρό ανταγωνιστή των προϊόντων τους. Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο και είναι παράλογο να αποστρέφουμε την προσοχή μας ενώ θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας».

Η κα. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης πως πρόκειται για μια παραγωγή που εκτός από κερδοφόρα καλύπτει και πολλές κοινωνικές ανάγκες του πληθυσμού. «η κάνναβη μπορεί να δημιουργήσει αλυσίδες αξίας. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την αναπτυξιακή στρατηγική που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Μπορεί δηλαδή κάποιος να το διαχειριστεί αυτοτελώς από την παραγωγή στη μεταποίηση και στο εμπόριο. Τρίτον, η κάνναβη αποτελεί προϊόν επί της εκμετάλλευσης του οποίου δραστηριοποιούνται πολλά εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και αυτό για εμάς έχει τεράστια σημασία. Ο τομέας αυτός έχει δυο χαρακτηριστικά. Οι δραστηριότητές του δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι στην επεκτατική κερδοφορία. Οι δραστηριότητες επίσης στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ισότιμης συμμετοχής των εργαζομένων και δημοκρατικής συλλογικής λήψης αποφάσεων. Για μια κυβέρνηση της αριστεράς αυτό το μοντέλο αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα του αναπτυξιακού σχεδίου της επόμενης ημέρας. Τέταρτον, η εκμετάλλευση του προϊόντος μπορεί να έχει ένα ενισχυμένο κοινωνικό αποτύπωμα. Δεν είναι μόνο η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι και ότι η εκμετάλλευση μπορεί να γίνει με τρόπο που να σέβεται την περιβαλλοντική αειφορία είναι και πως το φαρμακευτικό προϊόν έχει τεράστια κοινωνική σημασία», πρόσθεσε η υπουργός.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΛΑ(ΣΑΒ)ΟΥΡΑΣ Η ΓΚΟΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜ ΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΤΟΥΡΑ.ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ = ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ,ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ,ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΛΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΑ.ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΤΗΣΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ?ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΝΑ ΣΙΧΑΙΝΕΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΤΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ.Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΣΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΩΣ ΥΣΤΑΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ.ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ.Ε,ΣΩΖΩΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ?ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ,ΓΕΩΡΤΙΑΝΟΥΣ,ΟΥΚΛΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΜΕ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΒΡΥΖΟΥΜΕ ΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΥΓΕΙΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΒΗΝΟΥΜΕ,ΠΕΙΝΑΜΕ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ.ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΦΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.ΜΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΑΤΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΜΥΔΡΑ ΑΚΤΙΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΗΝΑ....

   Διαγραφή
  2. Το ότι οι κυβερνήσεις μετά το 74 ήταν αν μη τι άλλο κακές δεν αποτελεί δικαιολογία γιά το σημερινό κατάντημα.Τα χάλια τους είχαν σε πάρα πολλούς τομείς αλλά τούτοι εδώ το τερμάτησαν και δεν αποτελεί δικαιολογία το οτι επειδή οι προηγούμενοι έκαναν πολλά και μεγάλα ίσως λάθη οι επόμενοι πρέπει και είναι επιλογή τους να κάνουν μεγαλύτερα ,γιατί ?γιά να εκδικηθούν ίσως τον βλακολαό που τους ψήφισε.Με αυτή τη λογική να ψηφίζεις εσύ και να είσαι δίγουρος ότι προσπάθεια να φτάσει η χώρα στον πάτο(στο τέλος του κακού της σκά;λας κατά τον ποιητή ) έχει μέλον.Τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται με λογικούς ακροβατισμούς και με προσπάθεια δικαιολόγησης του παραλογισμού.Αν κατάλαβες έχει καλώς αν όχι ξαναψήφισε συριζα ,κομουνισμό ήθελες ,φάε στη μάπα υβρίδιο τύπου συριζανελ με φασιστικό υπόβαθρο.

   Διαγραφή
 2. ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ,ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΤΕΚΕΔΩΝ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ,ΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΠΑΦΟΥ. ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ή ΟΤΑΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΛΠ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥΣΤΟΠΛΑΚΟΜΟΥΝΟΥΔΩΝ ΚΛΠ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ.ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΩΩ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΟΚΑΛΑΜΟ ΠΟΣΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΒΑΛΟ ΦΟΥΥΙΙΤ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ Η ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΦΥΣΑΓΕ ΣΤΟ ΜΝΙ ΤΗΣ ΓΕΛΑΔΑ Η ΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΤΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΜΤΑ ΦΥΣΟΓΚΑΣΤΡΩΜΑΤΑ Ο ΚΑΡΑΓΛΚΙΟΖΗΣ ΜΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΙΣΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΜΛΟΓΟΥΣ ΦΥΣΑ ΡΟΥΦΑ ΤΡΑΒΑΤΟΝΕ ΠΑΤΤΟΝΕ ΚΙ'ΑΝΑΦΤΟΝΕ.... ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ....Φρουρααααα φρουραααα φρουραααα που ειναι η φρουρα ρε παιδια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΣΜΑ....

  ΣΤΟΥ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΕΚΕ
  ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΜΠΛΟΚΟ
  ΣΟΥΡΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ
  ΖΥΓΩΣΑΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

  ΠΙΑΣΑΝ 18 ΔΙΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ
  ΚΑΙ 22 ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΑ
  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΓΙΟΦΥΡΙΑ
  ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]