Οι πρόσφυγες του κάμπ Οινόφυτων ζητάνε αλληλεγγύη ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσηςΝα μεταφερθούν τώρα στην Αθήνα

Δελτίο τύπου της ΚΕΕΡΦΑ29 Μάη 2018
Οι πρόσφυγες του κάμπ Οινόφυτων ζητάνε αλληλεγγύη ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης
Να μεταφερθούν τώρα στην Αθήνα από το απάνθρωπο γκέτο των Οινοφύτων

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Οι πρόσφυγες του κάμπ Οινόφυτων ζητάνε αλληλεγγύη ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης
Να μεταφερθούν τώρα στην Αθήνα από το απάνθρωπο γκέτο των Οινοφύτων

Πάνω από 300 πρόσφυγες, μεγάλος αριθμός παιδιών, γυναικών ακόμη και ετοιμόγεννων ζουν σε συνθήκες απάνθρωπες θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια τους τη ζωή.
Γι αυτό άλλωστε την περασμένη Παρασκευή 25 προχώρησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στη αποκεντρωμένη του Πειραιά ζητώντας την άμεση μεταφορά τους σε χώρο με ανθρώπινες συνθήκες.
Το σοκαριστικό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν να εξεταστεί η αίτηση τους για άσυλο ακόμη και το 2020, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποστούν την διαμονή σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης όπου δεν υπάρχει επαρκής πρόσβαση σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Η συγκοινωνία για μετάβαση στην Αθήνα είναι το τρένο που απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα. Η απουσία του κράτους είναι παντελής.
Όμως το πλέον σοβαρό ζήτημα είναι οι κίνδυνοι για την υγεία και την ζωή των παιδιών και των εγκύων από την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σε επιτόπου εξέταση από ιατρό διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη να μεταφερθούν για εξετάσεις δεκάδες παιδιά και άρρωστοι με χρόνιες παθήσεις, με ψυχολογικά προβλήματα από τους πολέμους. Υπάρχουν έγκυες γυναίκες στο όγδοο μήνα που δεν έχουν παρακολούθηση από ιατρό. Σε ποιες συνθήκες άραγε θα γεννήσουν το παιδί τους;
Καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο, κάθε φορά που πλησιάζει χαμηλά αεροπλάνο, παιδιά τρομοκρατούνται και τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν.
Τα παιδιά δεν πάνε σε κανενός είδους σχολείο.
Η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου είναι ευθύνη των ίδιων χωρίς να τους παρέχονται τα μέσα για καθαρισμό και για απολύμανση. Το παλιό «αναπλασμένο» εργοστάσιο δίπλα στην εθνική οδό είναι απολύτως ακατάλληλο για διαμονή. Υπάρχει έντονη οσμή βόθρου που έρχεται από το υπόγειο. Στην αυλή του χώρου διαμονής μόλις προχθές σκότωσαν ένα φίδι σε χώρο που παίζανε παιδιά!
Σε δωμάτιο τριών τετραγωνικών μέτρων ζει οκταμελής οικογένεια, μητέρα, πατέρας και έξι μικρά παιδιά. Ένα νεογέννητο κοιμόταν μέσα σε μια ανοιχτή βαλίτσα!
Τα δωμάτια είναι αποπνικτικά και δεν αερίζονται ενώ στον ίδιο χώρο τις περισσότερες φορές είναι αναγκασμένοι να μαγειρεύουν. Οι κοινοί χώροι, πάγκοι και βρύσες, για μαγείρεμα και πλύσιμο πιάτων είναι παντελώς απαράδεκτοί.
Καλούμε το Υπουργείο Μετανάστευσης, το Υπουργείο Υγείας και Παιδείας, τους Δήμους να παρέμβουν άμεσα για να μπει τέλος στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο Οινοφύτων, στην έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην στέρηση πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών.
Δεν είναι δυνατόν να διατίθενται χρηματοδοτήσεις σε ιδιώτες- ΜΚΟ με καμία αποτελεσματικότητα, την ώρα που απολύονται εργαζόμενοι από τους Δήμους αντί να ενισχύονται οι δομές αλληλεγγύης που μπορούν να φιλοξενήσουν και να περιθάλψουν πρόσφυγες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, με το κλείσιμο των συνόρων και η πρόβλεψη για τους πρόσφυγες είναι να εξευτελίζονται σε κέντρα κράτησης η χώρους διαμονής στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις.
Ζητάμε ένα μεταφερθούν άμεσα σε σπίτια, ξενοδοχεία η άλλες δομές στην Αθήνα. Να μεταφερθούν άμεσα τα παιδιά για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.
Καλούμε σε συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία και στην διαδήλωση, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30πμ.

www.antiracismfascism.org facebook.com/keerfapage

loading...

4 thoughts on “Οι πρόσφυγες του κάμπ Οινόφυτων ζητάνε αλληλεγγύη ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσηςΝα μεταφερθούν τώρα στην Αθήνα

  1. Οποιος τους καλεσε να τους φροντισει.Εμεις δεν μπορουμε πλεον να φροντισουμε τον εαυτο μας.Ο Σορρος τι κανει?Δεν δινει χρηματα?

  2. ΝΑ ΦΟΡΤΩΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΣΤΕΙΛΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΛΑ ΤΗΝ ΜΟΥΜΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΛΕΣ ΜΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.

  3. ΚΕΕΡΦΑ.ΟΤΙ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ,ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,.ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ,ΑΘΕΟΙ ΜΕΝ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΔΕ.ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΖΙΖΑΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΥΣΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΠΥΣ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ….

  4. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ.

Comments are closed.