Η ατιμωρησία και το “συλλογικό υποκείμενο” της αριστεράς

Το χειρότερο που θα αφήσει η διακυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου είναι ο απόλυτος κυνισμός. Οι πολιτικοί θεωρούν πως μπορούν να λένε ότι θέλουν και, κυρίως, να μένουν ατιμώρητοι οποιαδήποτε ζημιά κι αν προξενούν.

Όταν ένας πρωθυπουργός κλείνει τις τράπεζες και προκαλεί δημοψήφισμα, εκλογές και κερδίζει τότε θεωρεί ότι, η προηγούμενη τεράστια ζημιά σβήνεται όπως σβήνουν την κιμωλία από τον πίνακα. Όταν καταστρέφεις την οικονομία με τα capital controls μηδενίζοντας τις τράπεζες και ρίχνεις την ευθύνη στους προηγούμενους με το επιχείρημα των 40 χρόνων εξουσίας, τότε είσαι ικανός για οτιδήποτε.

Μάλιστα ο εν λόγω έγκλειστος πρωθυπουργός έχοντας την εξουσία πέρασε σε αντεπίθεση επιχειρώντας να φυλακίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, επιχειρηματίες ή όποιους θεωρεί ως εχθρούς για την διακυβέρνηση του. Όταν ο πρωθυπουργός αυτής της ιδιότυπης συμμαχίας Σύριζα- Ανελ, νομίζουν ότι, υπεράνω νόμων επειδή συνομιλεί με Τράμπ, Μέρκελ Πούτιν, Μακρον κλπ τότε και οι υπόλοιποι συμπεριφέρονται με τον ίδιο κυνικό τρόπο. Από τον υπουργό Άμυνας που έκανε τον νταραβεριτζή στην Βουλιαγμένη για λογαριασμό άλλων, μέχρι τους Φλαμπουράρη, Σκουρλέτη Στρούγκα κλπ.

Άλλωστε όλα αυτά τα στελέχη της “αριστεράς” εφαρμόζουν την θεμελιώδη αρχή της αριστεράς που ορισμένοι χρησιμοποιούν πομπωδώς : το “συλλογικό υποκείμενο της Αριστεράς”. Αν λ.χ ο πρωθυπουργός πηγαίνει στο Παρίσι στην Rotchild τότε και οι υπόλοιποι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν τους νταραβεριτζήδες. Εξάλλου για αριστερούς των καφενείων μιλάμε, όχι για αφελείς.

Υ.Γ. Τις προάλλες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης είπε σε δηλώσεις του ότι, οι τράπεζες είναι χρεοκοπημένες. Δεν σημειώθηκε καμία αντίδραση από κανένα εισαγγελέα. Ο καθείς δηλαδή μπορεί να δηλώνει ότι θέλει και να μην έχει καμία.

Δημήτρης Παφίλας


protothema.gr

loading...

3 thoughts on “Η ατιμωρησία και το “συλλογικό υποκείμενο” της αριστεράς

  1. ΣΥΡΙΖΑ……ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ…….ΠΕΤΣΟΚΩΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…….ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ…….ΤΡΟΜΕΡΟ…….ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΟ……ΑΝΗΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…….Η…..ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ…..ΛΑΘΟΣ……..ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ……..ΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ……ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ……ΚΩΒΟΥΝ…….ΝΑ ΚΩΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ……..ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΒΟΥΛΗΣ……ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ…….200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ.

  2. Αρθρογράφε στην Ελλάδα ήρθες για πρώτη φορά το 2015;

  3. κύριε Παφίλα, Εσύ έπρεπενα Κυβερνάς τη Χώρα και όχι Τσίπρας. κρίμα??

Comments are closed.