Στυλιανίδης: Οθωμανικό χαστούκι προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η συμπεριφορά Ερντογάν

“Είναι οθωμανικό χαστούκι προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η συμπεριφορά Ερντογάν, διότι θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή και τη λειτουργικότητα της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας” δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Εγώ δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση τώρα. Αναμένουμε να δούμε τι μπορεί να προκύψει από τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες” είπε για το Σκοπιανό.

“Θα ήταν λάθος να είμαστε δογματικοί από την αρχή. Έχουμε βάλει πλαίσιο το οποίο ακολουθούμε με συνέπεια από το Βουκουρέστι και μετά. Περιμένουμε να δούμε αν συντρέχουν όλοι οι όροι, για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει βάση συνεννόησης ή όχι. Έχω την αίσθηση ότι η πλευρά των Σκοπίων δεν θέλει να ανοίξει το θέμα του Συντάγματος, άρα δεν έχει νόημα να συζητούμε σε μια τέτοια βάση, είναι σαθρή” συμπληρωσε.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τόνισε “η κυβέρνηση υποτίμησε το γεγονός από την αρχή, γιατί δεν είχε διαβάσει σωστά την τουρκική νοοτροπία και την τουρκική τακτική πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αντιμετώπισε με ιδιαίτερη χαλαρότητα το θέμα, διακινδυνεύοντας προβλέψεις ότι θα λυθεί το θέμα τις επόμενες ημέρες ή ώρες. Χρειάζεται ψυχραιμία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Είναι οθωμανικό χαστούκι προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η συμπεριφορά Ερντογάν, διότι θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή και τη λειτουργικότητα της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας. Δεν προσβάλλει μόνο την Ελλάδα η στάση της Τουρκίας, προσβάλλει το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση” τόνισε.

loading...

1 thought on “Στυλιανίδης: Οθωμανικό χαστούκι προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η συμπεριφορά Ερντογάν

Comments are closed.