Καιρός να (ξανά)βάλουμε τους φασίστες στο περιθώριο

Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Η επίθεση της ναζιστικής Κρυπτείας στον 11χρονο μαθητή από το Αφγανιστάν, ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια στη Θεσσαλονίκη, οι επιθέσεις στο στέκι «Φαβέλα» και σε
αντιφασίστες στο Γαλάτσι και την Καλλιθέα, το αιματηρό αντιπροσφυγικό πογκρόμ στη Μυτιλήνη και η απόπειρα εμπρησμού του Στεκιού Μεταναστών στην Αθήνα είναι μερικές μόνο από τις επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, η απάθεια της Αστυνομίας είναι χαρακτηριστική. Στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, δεν έγινε καν προσαγωγή: οι συλλήψεις ξεκίνησαν μετά την κατακραυγή, παρότι τα στιγμιότυπα είχαν κάνει τον γύρο των ΜΜΕ. Με την ίδια βεβαιότητα για την ασυλία τους, εξάλλου, ακροδεξιοί παράγοντες συνεχάρησαν τους αυτουργούς της επίθεσης. Και σαν να μην έμαθαν τίποτα από την περίοδο 2009-2013, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να συμψηφίσουν το συμβάν και τη δολοφονία Φύσσα με τη βία του άλλου «άκρου».

Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι μέτρο της αποθράσυνσης των φασιστών, στο κλίμα που δημιουργούν η ατιμωρησία, η εθνικιστική φρενίτιδα στο Μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά, η ασυλία από τμήματα του πολιτικού κόσμου, η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η άθλια θεωρία των δύο άκρων που διακινούν στη χώρα μας κόμματα και μέσα ενημέρωσης. Εξουθενώνοντας την κοινωνία με το τρίτο Μνημόνιο, δείχνοντας προκλητική ολιγωρία όσον αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κλείνοντας τα μάτια στις σχέσεις ΕΛΑΣ-Ακροδεξιάς και νομιμοποιώντας την αντιπροσφυγική πολιτική, η κυβέρνηση φέρει ευθύνες σε πολλά επίπεδα για την ανάκαμψη του φασισμού.

Το γεγονός ότι με τον Γιάννη Μπουτάρη ανήκουμε σε διαφορετικό ταξικό στρατόπεδο είναι γνωστό – αυτό, ωστόσο, δεν συμψηφίζεται επ’ ουδενί με τη φασιστική επίθεση σε βάρος του. Θυμόμαστε το ιστορικό «μάθημα» του Μεσοπολέμου: οι φασίστες έρχονται πρώτα για τους Άλλους – μετά για όλους μας. Είναι προφανές: οι λόγοι της επίθεσης αφορούν τις απόψεις του Μπουτάρη για τους Άλλους – τους ομοφυλόφιλους, τους Εβραίους, τη σχέση της Ελλάδας με τις γειτονικές μας χώρες.

Οι φασίστες βλέπουν στον εθνικισμό, τον αυταρχισμό και μια πολιτική ευκαιρία: να βγουν από το περιθώριο όπου είχαν στριμωχτεί μετά τη δολοφονία Φύσσα – να διαστρέψουν τη δίκαιη οργή της ελληνικής κοινωνίας σε βία κατά των «μη καθαρών», σε εμφύλιο ανάμεσα στους φτωχούς, σε σύρραξη μεταξύ γειτόνων.

Στο δρόμο, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία – είναι ώρα να (ξανα)βάλουμε τους φασίστες στο περιθώριο.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 6:30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου

·        Καμιά ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις

·        Αλληλεγγύη σε μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες

·        Όχι στον εθνικισμό και τον πόλεμο – Αλληλεγγύη σε όσες και όσους αγωνίζονται για ισότητα και ελευθερία στις γειτονικές χώρες

·        Να τερματιστεί η ασυλία των φασιστών από κυβέρνηση, Αστυνομία και ΜΜΕ

Καλούν: Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Ανασύνθεση – Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αριστερή Ανασύνθεση, Aριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό (Θεσσαλονίκη), Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

​Facebook event: https://www.facebook.com/events/218755485596982/​

loading...

13 thoughts on “Καιρός να (ξανά)βάλουμε τους φασίστες στο περιθώριο

  1. ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΠΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ,ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΦΤΑΣΕ…

  2. εσεις που τα γραφετε αυτα θελετε ξυλο με την μηχανη

  3. Είχαν κοινά χαρακτηριστικά χιτλερισμός και σταλινισμός;

    1) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν έδειξε επιθετικές και κατακτητικές τάσεις
    (Κατάκτηση της μισής Πολωνίας, επίθεση στην Φινλανδία).

    2) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν κυβέρνησε δικτατορικά (δεν υφίστατο πολυκομματισμός).

    3) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν κατεδίωκε απηνώς τους πολιτικούς αντιπάλους.

    4) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν έδειξε την αντιπάθεια του προς τους ομοφυλόφιλους
    (ποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1930).
    http://www.10percent.gr/periodiko/teyxos28/1626-2010-01-30-16-26-56.html

    5) Όπως και ο Χίτλερ, ο Στάλιν, δυστυχώς, έδειξε κι αυτός τάσεις αντισημιτισμού
    Αναζήτησε σε google με τη φράση:
    Ο ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ centurycamerareturn

    Προς επίρρωσιν αναζήτησε σε google με τη φράση:
    Προδομένες αυταπάτες: Η Αριστερά και οι Εβραίοι

    6) Ο Χίτλερ και ο Στάλιν συνδέθηκαν μεταξύ τους το 1939 με φιλία και συμμαχία
    με το σύμφωνο Μολοτοφ-Ρίμπεντροπ :

    https://www.youtube.com/watch?v=ZvijJCmNQ0I

    https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης

    (Εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα: Ποιοι ήταν οι φιλοναζί;)

  4. ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ Ο ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ .ΗΡΩΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ ,ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ Α ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΜΕ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΑΙΣΧΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!!ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ,Ο ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ,ΟΠΩΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΤΟΥΣ.

  5. ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΚΑΤΟΒΟΥΛΟΙ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΤΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΑΣ.

  6. AYTOI ΠΟΥ ΚΑΜΟΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ
    ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΙΥ ΚΕΡΑΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ
    ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΌΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ

  7. ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

  8. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ''ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ'' ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!

  9. ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΟΥΝΟΧΕΙΛΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΑΡΠΑΞΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΧΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΕΣ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΟΙΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΗΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ.

  10. Εχεις δει απλυτο κουμμονιστοσυμμοριτη να τρελενεται?Ναι εχω δει..μαλιστα…εχεις δει Απλυτο κουμμουνισυοσυμμοριη να τρελενεται απο χαστουκια ενω η παλια Χαρλευ δουλευε και οταν επεφταν τα χοντρα χαστουκια τα καλα μαρσαριζε και τοτε τα χαστουκια αυξανονταν με αποτελεσμα να του ερχετε τρελα? Αααοχι τετοιο πραγμα δεν ειδα…Ε ενταξει οταν αλλαξουν τα πραγματα η Χαρλευ επανω ειναι ετοιμη μια τσακ και οταν αρχισει η παρασταση τοτε απλυτα κουμμουναρια να ειστε σε ετοιμοτητα μπαγκλαντες πακισταν αφγνισταν τελος παντων απο ειναι οι επιβητορες σας που τους περιθαλπτετε εναντι βεβαια του ''ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ'' ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΧΧΧ ΜΟΥΧΤΑΡ ΒΓΑΛΤΟΝ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΑΣΩ!! ΚΑΙ ΑΠΝΤΑΕΙ Ο ΜΟΥΧΤΑΡ ΕΣΙ ΚΛΑΣΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΤΑ!!! ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΤΡΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ!!

  11. ελα βρε κι'εσυ πρωι πρωι θελεις να τα ακουσεις…αντε χωσε καμια πουτσα στον πατο σου και φχαριστησουτο! τι καθεσαι και αναλωνεσε με αυτους? εκμεταλευσου την χοντρη καυλαρα του χασαν μεχρι και η οραση σου θα βελτιωθει αλλα με προσοχη ομως ετσι? μην σου καρφωσει την παπαρα του με δυναμη και σου πεταχτουν τα ματιο οξω!!!!! αααα χα χααααα πολυ πλακα εχετε πουτανακια και πουτανιτσες πολυ….απλυτα κουμμουνιδια

Comments are closed.