Γιατί να πρέπει το παιδί μου να κάνει προετοιμασία για Α’ Δημοτικού;

Η πρώτη Δημοτικού αποτελεί ορόσημο για το νέο μαθητή. Το πρωτάκι καλείται τους πρώτους τέσσερις μήνες της σχολικής χρονιάς να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις του
σχολείου τόσο γνωστικά (ικανότητα του παιδιού να μαθαίνει συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις) όσο και κοινωνικά (ικανότητα του παιδιού να λειτουργήσει κοινωνικά στο σχολείο σε κοινές δραστηριότητες με τους συμμαθητές τους).
Μέσω της προετοιμασίας του παιδιού για την Α΄ Δημοτικού βοηθάμε το παιδί να μπει ομαλά στο μαθησιακό πρόγραμμα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέσω της εξάσκησής του σε δεξιότητες που ήδη έχει κατακτήσει αλλά και μέσω ενός δημιουργικού τρόπου εκμάθησης των πρώτων του γραμμάτων, συλλαβών, λέξεων τόσο σε προφορικό επίπεδο όσο και σε γραπτό αλλά θα ενισχυθούν και οι προμαθηματικές έννοιες και θα καλλιεργηθεί η λογικομαθηματική του σκέψη.
Κοινωνικές δεξιότητες
Φωνολογική ενημερότητα – ανάγνωση
Γραφο-φωνολογική ενημερότητα – γραφή
Κατανόηση
Γλωσσική ανάπτυξη
Κριτική σκέψη
Λογικομαθηματικές έννοιες
Δεξιότητες οργάνωσης
Η ομάδα των διεπιστημονικών κέντρων  «Δια…λόγου τέχνη»

http://www.dialogoutexni.gr/

loading...

3 thoughts on “Γιατί να πρέπει το παιδί μου να κάνει προετοιμασία για Α’ Δημοτικού;

  1. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ? ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΔΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ! ΣΤΡΙΜΟΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΛΠ

  2. ΜΑΘΕΝΟΥΝ,
    ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ,
    ΣΤΡΙΜΟΞΙΔΙΑ,

    ΕΣΥ 2.10 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ.

  3. Επι της ουσίας τίποτα ?Δεν είμαι ο παραπάνω σχολιαστής αλλά ένας που έχει σιχαθεί τις συνεχείς παρεμβάσεις σου γιά κάποια τυχόν λάθη ή εκφράσεις που δεν σου αρέσουν.Σίγουρα δεν χρειάζεται να ξαναπάς σχολείο εάν πρώτα δεν ακολουθήσης τη θεραπεία που θα σου συστήσει ο κατάλληλος ψυχίατρος.Πρόσεξε το ! Μπορεί η ζημιά που θα πάθεις να είναι ανεπανόρθωτη. Αντε περαστικά σου ,πάνω απ όλα η υγεία.

Comments are closed.