Δήλωση “βόμβα” του Μηταφίδη: Φυσικά αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας

“Κινδυνεύει το δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης, αυτό που κερδίσαμε με αγώνες και με βαρύ τίμημα. Όπως κινδυνεύει και στην Ευρώπη. Κυβερνάνε ακροδεξιοί στην Ευρώπη. Αυτό είναι το θέμα” ανέφερε.

Ερωτηθείς για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση Πάχτα απάντησε ότι “σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογείται και για το προπατορικό αμάρτημα, όπως πάμε. Για οτιδήποτε έχει διαπράξει κάποιος πρέπει να τον βάζουμε είτε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ είτε να ζητήσουμε άφεση αμαρτιών για ξένες αμαρτίες; Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτά που μας ανήκουν για όσα έχουμε κάνει καλά ή στραβά”.

“Η άλλη Θεσσαλονίκη, όπως την ονομάζουμε, δίνει μάχη για να μην είναι αυτή η πόλη φυτώριο αυτού του ακροδεξιού φασιστικού εσμού. Αυτός ο εσμός πάντα λειτουργεί με πολιτικές πλάτες, κάποιοι προσφέρουν κάλυψη με διαφόρων ειδών δικαιολογίες. Είναι παλιά ιστορία και στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να είμαστε κάθετοι και κατηγορηματικοί. Κανενός είδους άλλοθι σε τέτοιου είδους βάρβαρες συμπεριφορές” τόνισε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό απάντησε ότι “Ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα επειδή υπάρχουν οι πιέσεις από έξω; Είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Εγώ δεν το έχω ονομάσει και ούτε πρόκειται να το ονομάσω Σκοπιανό. Τι πάει να πει Σκοπιανό, είναι Μακεδονικό. Είναι ανιστόρητο αυτό και περιφρονητικό για τους γείτονές μας. Ποιος μπορεί ως τροχονόμος της Ιστορίας να το πω έτσι, μπορεί να τους απαγορέψει να έχουν ένα σημείο εθνικής αναφοράς; Με ποιο δικαίωμα; Έχουμε μετατραπεί σε ένα είδος ιστορικού δικαστηρίου;”.

“Το θέμα είναι να μην υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις, ανόητοι μεγαλοιδεατισμοί, έχω πει ότι έχουμε παλαβούς σε αυτόν τον τόπο που λένε ότι τα ελληνικά σύνορα θα φτάσουν στον Ινδό ποταμό. Ο εθνικισμός είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί να τον τετραγωνίσεις” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν δέχεται την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας είπε “Φυσικά, ποιος μπορεί να τους το απαγορέψει αυτό; Με συγχωρείτε, οι Αμερικανοί όταν λέει ο Πρόεδρος τους ότι απευθύνθηκε στο αμερικανικό έθνος, μερικοί θα κρατούσαν την κοιλιά τους παλαιότερα. Πως έγιναν έθνος οι Αμερικανοί; Με όρους φυλετικούς, θρησκευτικούς, κοινής καταγωγής; Όχι. Πολεμώντας την εγγλέζικη αποκιοκρατία. Οι νεότερες εθνογενέσεις έτσι έχουν γίνει. Πρέπει να το αποδεχθούμε. Την ίδια στιγμή που θέλουμε εμείς να καθορίσουμε την εθνική ταυτότητα των γειτόνων μας, από την άλλη έχουμε πρόβλημα με την δική μας. Δεν έχουμε αποδεχθεί επιτέλους ότι πρέπει να γίνουμε το κράτος των πολιτών χωρίς τις διαιρέσεις”.

loading...

12 thoughts on “Δήλωση “βόμβα” του Μηταφίδη: Φυσικά αποδέχομαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας

  1. Μηταφίδη, ο μπώτος τρελλός και Παλαβός σ'αυτή τη χώρα είσαι εσύ. και αν θέλεις το καλό αυτού του τόπου, καλά θα κάνεις να γκρεμοτσακιστείς από την Ελλάδα πηγαίνοντας στη χώρα των Σκοπίων. Ηλίθιε, που θα διδάξεις Ιστορία 10 εκατ, Λαό. παλιάνθρωπε.

  2. ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ. ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΚΔΗΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ.

    ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΣ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΠΡΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ? ΟΣΟΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΙΘΜΟΣ Ο ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΟΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΠΙΔΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΛΕΠΡΟΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΌΔΟΝ ΓΙΟΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ. ΤΕΛΈΙΩΣΕ. ΝΙΚΗΣΕ Η ΛΕΠΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΟΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑ ΑΦΗΣΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΙΣΕΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΟΥ ISIS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΟΦΟΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΟΠΥ ΠΑΑΔΙΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΦΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΩΤΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΠΡΣΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΑΝΟ Η ΚΑΘΕ ΒΡΩΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΥΠΡΧΟΥΝ ΚΤΗΝΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΟΕΙΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΧΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΥΣ ΠΛΗΡΩΝΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΞΤΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ !!!

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΗΡΩΑ ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΘΝΙΚΕ ΗΓΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΑΤ/ΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΩΝ ΑΝΑΚΛΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΤΗΝΑΝΘΡΟΠΩΝ…….

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΘΑΝΑΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΙΠΟΥΜΚΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΟΛΟΥΣ!!!!!

    ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΟΥΜΜΟΥΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ!!!!

  3. Ανθελληνας του κερατα.Σταλινικος σκληρου τυπου αυτος ο υπανθρωππος.Να τον χαιρονται οι κατσαπλιαδες που τον ψηφισαν.Μα τοσο ανθελληνες ειναι οι κουμουνιστες?Ποσο ακομη θα ανεχζομαστε αυτα τα ανθελληνικα αποβρασματα?Ποσο?

  4. ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΜΗΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΗΤΗ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΠΙΑΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ.

  5. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η "ΜΑΣΑ" ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΚΟΜΜΟΥΝΑ.

    ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ..

    ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΛΙΔΕΣ ΣΑΣ.

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    ΕΠΕΙΔΗ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΛΕΠΡΕ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.

  6. Η τη δημοκρατιούλα σας για όσο καιρό της μένει χωρίς απόδοση του ονόματος στα σκόπια, η τον πούλο άμεσα η δημοκρατιούλα, εσείς, τα κεκτημένα σας και τα μνημόνια σας και τα "αδέρφια" και οι κομιτατζίδες.

  7. O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΕΣΤΡΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  8. Βγαλε το σκασμο ντροπη της Μακεδονιας την απαντηση θα στη δωσει συσσωμος ο ελληνικος λαος ξανα μην προκαλεις οργη κι αγανακτηση

  9. Εμενα εβαζε και το Κουμμουνιστηs μεσα!!!"Μου ειχε πει ο πατεραs μου να μην γινω πρεζακιαs π@@@@ηs και ρουφιανοs..
    fonaklas.blogspot.gr/2018/01/emena-ebaze-kai-το-kommouni.html

  10. Τρομαζω με την ανθελληνικοτητα των αριστερων.Ποσο λαθος καναμε που τους ψηφισαμε.Ειναι επικινδυνοι και μονο κακο εκαναν σ αυτη την χωρα.Αντε στα τσακιδια σκατοκουραδα να πατε εκει που ανηκετε.

  11. Οι χειρότεροι χαρακτηρισμοί που μπορούν να αποδοθούν σε έναν άντρα είναι: ''Ψεύτης'', ''Κλέφτης'', ''πούστης'' καί ''Κομμουνιστής''!…………………… …Ε.

  12. Οι συνεργάτες των Γερμανών στην κατοχή, αυτοί που φόραγαν τις μαυρες κουκούλες και έδειχναν τους πατριώτες αγωνιστές, περισσότερη τσίπα από εσάς τους Συριζαίους είχαν.
    Οσο για τον Πανούλη, τον δήθεν πατριώτη,συνεχίζει και στηριζει τους προδότες….

    Ας προσέχατε τι ψηφίζατε…. και μάλιστα 2 φορές απανωτές….

    Γιά να δούμε στις επόμενες εκλογές τι θα ψηφίσετε προοδευτικοί δημοκραταράδες μου εσείς του Συνταγματικού τόξου ??????

Comments are closed.