Το ΣτΕ έριξε «βόμβα»: Νόμιμες οι περικοπές Κατρούγκαλου στην προσωπική διαφορά των συντάξεων


Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν από το ΣτΕ οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.


Έτσι τάσσεται υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς όπως ψήφισε χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Το ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. Δε μπορεί ... κάτι θα τους έταξε το καθεστώς των ανώμαλων.
  Τρέχει τίποτε αναδρομικούλια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οταν και ότι είναι για τους Δικαστές οι ίδιοι τοΔικάζουν Αντισυνταγματικό, ότι για τους Αλλους εναι Συνταγματικά εντάξη,
  πρόσφατα είχαν ψυφίσει για τον Εαυτόν τους το νομο Αντισυνταγματικό για τις περικοπές των δικών τους Συντάξεων.
  Βγάλτε Συμπέρασμα;;;;;;;;περι δικαίου;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς το ΣτΕ,κατάντησε σαν το γραφικό καφενείο του χωριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή