Βαρεμένος: Δεν λέει κανείς ότι η χώρα θα πατήσει ένα κουμπί και θα φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα

«Μετά από 8 χρόνια η χώρα να βγει απ’ αυτή την περίοδο, απ’ αυτό το τούνελ και να αποκτήσει μια εθνική  κυριαρχία και να είναι στη δική της αρμοδιότητα η χάραξη του μείγματος της πολιτικής που θα επιλέγει κάθε φορά προκειμένου να επιτύχει συγκεκριμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Μνημόνιο σημαίνει μέτρα, αυτό σημαίνει μνημόνιο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμέος απαντώντας στο ερώτημα αν η μεταμνημονιακή επιτήρηση θα ισοδυναμεί με ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει μέτρα που θα ισχύσουν από το επόμενο έτος, όπως η μείωση του αφορολόγητου και το νέο «κούρεμα» στις συντάξιμες αποδοχές.

«Και το αδιέξοδο δεν μπορώ να το δω έτσι όπως το τοποθετείτε εσείς, ίσα-ίσα η χώρα περιμένει εδώ και 8 χρόνια να δει ένα φως στο βάθος του τούνελ που φαίνεται ότι θα βγούμε και δεν ξέρω αν ποντάρει οποιοσδήποτε στο να μην βγούμε από την κατάσταση αυτή των μνημονίων» είπε ο κ. Βαρεμένος στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Και τι σημαίνει μνημόνια; Σημαίνει η ασφυκτική αυτή καθοδήγηση ουσιαστικά, διότι η χώρα ουσιαστικά ουσιαστικά χρεοκόπησε και οι δανειστές ήρθαν εδώ για να ελέγχουν σε βαθμό χάραξης της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Και λέμε τώρα -μετά από 8 χρόνια- η χώρα να βγει απ’ αυτή την περίοδο, απ’ αυτό το τούνελ και να αποκτήσει μια εθνική  κυριαρχία και να είναι στη δική της αρμοδιότητα η χάραξη του μείγματος της πολιτικής που θα επιλέγει κάθε φορά προκειμένου να επιτύχει συγκεκριμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Δεν λέει κανείς ότι η χώρα θα πατήσει ένα κουμπί και θα φτάσει τα επίπεδα ζωής και συμπεριφοράς πριν το ξέσπασμα της κρίσης. δεν είπε κανείς αυτό. Και οι χώρες που βγήκαν από το μνημόνιο, η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, μιας μορφής παρακολούθηση την έχουν» ήταν η επόμενη αναφορά που έκανε ο Γιώργος Βαρεμένος προσθέτοντας: «Έτσι κι αλλιώς, η ελληνική οικονομία  είχε μπει σε καθεστώς επιτήρησης και πριν τα μνημόνια».

Κληθείς να σχολιάσει την περιόδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή και την επισώρευση ελλειμμάτων, ο Γιώργος Βαρεμένος απάντησε: «Η πορεία προς τη χρεοκοπία δεν ήταν στιγμιαία, είχε μια διάρκεια».

Σχολιάζοντας την άποψη του Θόδωρου Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» αναρωτήθηκε: «Ποιος διέφθειρε ποιον στο φαγοπότι;»

«Ακόμη δεν έχει κλείσει αυτή η διαπραγμάτευση, με ποιους όρους θα γίνει η ελάφρυνση του χρέους, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και εδώ φαίνεται να υπάρχει μια τοξικότητα στην αντιπαράθεση που δεν επιτρέπει καν να υπάρχει μια υγιής πορεία προς αυτό τον στόχο που είναι εθνικός στόχος. Δεν είναι κομματικός στόχος το να βγει η Ελλάδα επιτέλους από τα μνημόνια» είπε ο κ. Βαρεμένος 

loading...

6 thoughts on “Βαρεμένος: Δεν λέει κανείς ότι η χώρα θα πατήσει ένα κουμπί και θα φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα

  1. Δεν λέει κανείς βαρεμένε (όνομα και πράμα!) ότι από καρπαζοεισπράκτωρας του παπαδάκ(ι) που ήσουν κάποτε ως ντεμέκ δημοσιογράφος, θα πατήσει ένα κουμπί και θα φτάσεις να είσαι λιγότερο σαρσέμης απ΄΄οτι ήσουν τότε…!

  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ να ζουμε ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?
    ΝΑ ΖΟΥΜΕ πιστευοντας αυτους τους δωσιλογους? μεχρι και οι πετρες γελανε μαζι μας.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕ ΜΕ ΜΕ…
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ? ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ? Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ???
    ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
    https://uploads.disquscdn.com/images/1389e67e01b6d3e3685d50879ef1afc24a254fe99cec936e4c9142536413b2c3.jpg

  3. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΗ σε κυβερνουν οι βαρεμένοι και οι ανθέλληνες,αλλα μεχρι ποτε?

  4. ΑΑΑΑΑ!! ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΒΑΡΕΜΕΝΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ?

  5. Από έναν τύπο που τον λένε βαρεμένο τι περιμένετε ????

Comments are closed.