ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ  ΣΤΟ ΕΥΡΩ  ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ





 Γράφει ο Σπύρος Λαβδιώτης

Είναι πασιφανές ότι η πατρίδα μας διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση, πληγωμένη από όλες τις πλευρές, οικονομικώς, κοινωνικώς και…
γεωπολιτικώς.

Η πολύπλευρη και μακροβιότερη κρίση για μια ανεπτυγμένη οικονομία σε καιρό ειρήνης, εύλογα αποτελεί έναν γρίφο. Πώς εν μέσω τόσης αφθονίας και πλούτου, κυρίως, των βορείων κοινοτικών μας εταίρων, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με…
τη μεγαλύτερη συμφορά από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Ενταξη στο ΕΥΡΩ, η πηγή του προβλήματος 1

Η ομιλία θα προσπαθήσει να απαντήσει, πιστεύω πειστικά, στο άκρως σημαντικό ερώτημα, εστιάζοντας στις συνέπειες της ολέθριας πολιτικής πράξης της «άωρου» ένταξης της χώρας μας στον μηχανισμό του ευρώ.

Τότε κτύπησε μελαγχολικά η καμπάνα της ταυτόχρονης απεμπόλησης του εθνικού νομίσματος και της εθνικής κυριαρχίας. Οι πολιτικοί αγνόησαν τη φύση και σημασία του χρήματος στις ζωές των εκλογέων τους, που δυστυχώς καταδεικνύει ότι δεν έχουν διδαχθεί από την ιστορία.

Από αρχαιοτάτων χρόνων και από την εποχή του Σόλωνος έχει αναμφισβήτητα αποδειχτεί, όταν η δύναμη της δημιουργίας του χρήματος απολεσθεί από την πολιτεία επέρχεται η κατάρρευση της κοινωνίας.

Οι πολιτικοί γνώριζαν ότι υιοθετώντας το ευρώ, το χρήμα δεν μπορούσε να το δημιουργήσει πλέον το κράτος, αλλά θα το δανείζονταν με επιβάρυνση τόκου και ότι το ευρώ στην ουσία ήταν ένα ξένο νόμισμα.

Διότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, διχοτομεί τη δημοσιονομική πολιτική των κρατών-μελών από τη νομισματική και επέρχεται η απώλεια της έκδοσης εθνικού νομίσματος για τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών.

 Το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης του ευρώ, ενός ενιαίου νομίσματος με αμετάκλητη ισοτιμία για όλα τα μέλη, το έχει η υπέρ-εθνική Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Έτσι, διαχωρίζεται το νόμισμα από το κράτος-έθνος αγνοώντας την κατεξοχήν συνθήκη: «ένα έθνος, ένα νόμισμα», που έχει ιστορικώς επικρατήσει τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Μεταβίβαση νομισματικής κυριαρχίας

Μάλιστα, η μεταβίβαση της νομισματικής κυριαρχίας στην ΕΕ, συνιστούσε προαπαιτούμενο της ένταξης του κράτους στην παρά φύσιν «ενός μεγέθους για όλα τα κράτη- μέλη» νομισματική ένωση. Αδιαφορώντας εάν το νούμερο του κουστουμιού ταίριαζε στο κράτος ή ο χαλκάς που τού φόρεσαν στη μύτη το πονούσε ή όχι.

Αυτή την σημαίνουσα νομισματική ατέλεια του ευρώ την εντόπισε ο πρώην πεπειραμένος διοικητής της Tράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, 2 και εξαπέλυσε μια δριμεία επίθεση κατά του ευρώ, προειδοποιώντας ότι «το ένα- μέγεθος – νόμισμα να ταιριάζει σε όλους, είναι καταδικασμένο».

Και χωρίς ενδοιασμούς και προσχήματα ανακοίνωσε ότι «το εγχείρημα του ευρώ έχει υπάρξει ένας απόλυτος όλεθρος», 3 η δε « Ευρωζώνη είναι καταδικασμένη να αποτύχει και, θα παραπαίει από κρίση σε κρίση, εκτός εάν αυτή διαλυθεί». 4

Η μακάβρια πρόγνωση από τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη έδωσε την ευκαιρία στους ευρώ-σκεπτικιστές να πανηγυρίσουν και να την θεωρήσουν ως τεκμήριο ότι το παιχνίδι τελείωσε ‘game over’ για το ευρώ.

Οι πανηγυρισμοί επιβεβαιώθηκαν στις πρόσφατες ιταλικές εκλογές. Το κόμμα των πέντε αστέρων που είναι κατά του ευρώ και εκφράζει βαθιές ανησυχίες για την παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ, το οποίο το θεώρει ένα «ξένο» νόμισμα και τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη, θριάμβεψε, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 32.6%.

Το ευρώ είναι πράγματι ένα ξένο νόμισμα, διότι ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης δεν μπορεί να εκδώσει το χρέος του στο δικό του εθνικό νόμισμα.

Το ευρώ στηρίζεται σε ένα δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο που στερεί το δικαίωμα της έκδοσής του από τις εθνικές κυβερνήσεις και μαζί, τις εκτυπωτικές πρέσες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για πληκτρολογήσεις συμβολικού χρήματος (fiat money).

Το δικαίωμα αυτό, καθώς και τη χάραξη της κοινής νομισματικής πολιτικής, τα έχει μόνο η ανεξάρτητη ΕΚΤ, με έδρα την Φραγκφούρτη.

Με άλλα λόγια, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ είναι χρήστες και όχι εκδότες του νομίσματος. Κι αυτό έχει τεράστια σημασία στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, γιατί ο δανεισμός είναι εξωτερικός!

Και στην περίπτωση απροσδόκητης και ασύμμετρης οικονομικής συμφοράς, τα υπέρ-δανεισμένα κράτη- μέλη οδηγούνται αναπόφευκτα σε κρίση. Ό λόγος, οι εθνικοί προϋπολογισμοί των μελών επιβαρύνονται και οι χώρες οδηγούνται σε ύφεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI ΔEΙΤΕ  TOΥΣ ΣΥNΔEΣΜOΥΣ  ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

6 thoughts on “ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ

  1. ΟΛΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ, ΚΑ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.!
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ… ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΑΑ

  2. Σιωνισμός εχθρός της πατρίδος μας, από τους προχριστιανικούς χρόνους.

    Στους ορθό-δοξους ναούς ακούγονται:

    «Ιδού ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος πλ. δ΄.)

    «Λαμπρύνου, η Σιών, η νέα, και βαΐοις ανύμνει μετά παίδων· ιδού ο Βασιλεύς σου, σώζων προς πάθος έρχεται.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος β΄, οίκος του Ευφραθά.)

    «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, Βασιλεύς του Ισραήλ.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄ και εις τον Λιτό, Στιχηρό Ιδιόμελον, ήχος α΄.)

    Η λέξη Ωσαννά είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει
    «δεόμαστε στο Θεό για τη σωτηρία».

    Ομοίως εβραϊκές είναι και οι συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις Μεσσίας, Αμήν και Αλληλούια.

    Η λέξη Ιησούς επίσης αποτελεί απόδοση του εβραϊκού Γιεσουά, που σημαίνει «ο Γιαχβέ είναι η σωτηρία».

    «Ο ηγαπημένος Ισραήλ» (στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄) και «τω ηγαπημένω Ισραήλ» (τροπάριο στον Όρθρο).

    «Διό ευφραίνεται θυγάτηρ Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος β΄.)

    «Χαίρε, ευφραίνου, πόλις Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό και στο Λυχνικό, ήχος πλ. δ΄.)

    «Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου· ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθαι απεξηραμμένοι.» (Στον Όρθρο, αντίφωνο των αναβαθμών του δ ήχου.)

    «Ευφράνθητι Ιερουσαλήμ· και πανηγυρίσατε οι αγαπώντες Σιών.» (Στον Όρθρο, καταβασία, ο διασώσας εν πυρί, ωδή η΄, ο ειρμός.)

    «Αίνεσιν Εκκλησία οσίων τω ενοικούντι Σιών σοι Χριστέ, προσφέρει· εν σοι, Ισραήλ, τω ποιητή αυτού, χαίρει.» (Από τροπάριο στον Όρθρο.)

    «Άσατε λαοί, θεοπρεπώς εν Σιών, και ευχήν απόδοτε Χριστώ εν Ιερουσαλήμ.» (Ομοίως.)

    «Ασύγκριτος υπάρχει ευπρέπεια εν Σιών.» (Ομοίως.)

    «Κύριος παρέστη· Σιών γαρ εξελέξατο.» (Ομοίως.)

    «Σιών Θεού όρος το άγιον, και Ιερουσαλήμ.» (Όμοίως.)

    «Ισραήλ του Θεού το βασίλειον.» (Ομοίως.)

    «Θεοπρεπώς σε, Βασιλεύ Ισραήλ.» (Ομοίως.)

    «Ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Ομοίως.)

    «Ο Θεός σου, χαίρε, Σιών, σφόδρα, εβασίλευσεν εις τους αιώνας Χριστός.» (Ομοίως.)

    «Ποιμήν ημών Χριστός ο Βασιλεύς Ισραήλ. Υπόδεξαι, Ιουδαία, τον Βασιλέα.» (Στο Απόδειπνο, ωδή θ΄, αλλότριον των μητέρων.)

    Επίσης διαβάζονται το απόσπασμα του Ζαχαρία:
    «εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων» (Ζαχ. θ΄, 9-15), ένα του Σοφονίου κι ένα του Ιεζεκιήλ, που μιλάνε για λύτρωση του Ισραήλ από τους εχθρούς του Κρητικούς, επαναλαμβάνοντας τα «χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών» κι άλλα παρόμοια» (Σοφ. γ΄, 14-19).

    Σ' όλα αυτά βλέπουμε την δουλικότητα των ρασοφόρων προς τους Εβραίους και την Σιών
    (σιωνισμός) και το μίσος των Εβραίων "προφητών" κατά των Ελλήνων και ιδιαίτερα κατά των Κρητικών, λόγω γειτνίασης με το Ισραήλ.

    Oι Κρητικοί με τον τεράστιο Μινωικό πολιτισμό τους, εμπόδισαν τότε τα επεκτατικά σχέδια του σιωνισμού.

  3. Ο Δίας ήταν γιος του Κρόνου και της Ρέας, οι οποίοι ήταν Τιτάνες. Ο Κρόνος είχε τόσα κόμπλεξ που κατάπινε τα παιδιά του αμάσητα. Η Ρέα όμως έδωσε στον άνδρα της μια κοτρώνα τυλιγμένη με πέπλα αντί για το Δία, τον οποίο έκρυψε στο καλάθι με τα άπλυτα. Ο βλάκας Κρόνος κατάπιε την κοτρώνα, η οποία όμως του έκατσε στο λαιμό. Με το χτύπα-χτύπα στην πλάτη, ο Κρόνος έκανε εμετό, βγάζοντας και όλα τ' άλλα παιδιά του. Τότε ο Δίας πετάχτηκε από τα άπλυτα. Είχε γίνει κιόλας ΑΝΤΡΑΣ! Με χαρακτηριστική άνεση, έβγαλε νοκ άουτ τον Κρόνο και τον φυλάκισε στα Τάρταρα. Αργότερα, αποφασίστηκε να γίνει ο ίδιος βασιλιάς των πάντων, ο Ποσειδώνας βασιλιάς των θαλασσών και ο Άδης βασιλιάς του Κάτω Κόσμου. Παντρεύτηκε την αδελφή του Ήρα, αλλά της ήταν πάντα άπιστος. Έφτιαξαν ωστόσο το τσαρδί τους στον Όλυμπο.

    Αν μη τι άλλο, αυτό για το οποίο είναι γνωστός ο Δίας είναι οι σεξουαλικές του ορέξεις, οι οποίες ήταν ακόρεστες από αρχών του κόσμου. Όλα του τα ανήθικα σχέδια τα εφάρμοζε σε θεές και θνητές. Είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις μεταμφιέσεις και τα "παιχνιδάκια" με ρόλους. Περιέργως, η όρεξη του κοβόταν όταν έμπαινε στο σπίτι του, στον Όλυμπο. Σύμφωνα πάντως με πρόσφατες έρευνες αυτό οφειλόταν στην απίστευτη κρεβατομουρμούρα της γυναίκας του, Ήρας.

  4. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΕ 5.11 ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΜΕΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. Κ Λ

  5. Δίας γεννήθηκε στην Αλαμπάμα, μικρός οικισμός της Πιερίας που ύστερα μετονομάστηκε σε Δίον. Ακούγοντας τις εντολές του Κυρίου, ανέβηκε στον Όλυμπο για να κατεβάσει τις δέκα εντολές και στους Έλληνες. Στα μέσα της διαδρομής έμαθε πως ο Μωυσής τον είχε προλάβει και γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες (Ε) δεν θα δεχόντουσαν ποτέ να ακολουθήσουν έτσι εύκολα τα βήματα των Ι (Ισραήλ), ίδρυσε την δικιά του Θρησκεία, το Δωδεκάθεο, για να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα και να αποπροσανατολίσει την Κοινή Γνώμη, φρουρό της καθαρότητας του ελληνικού πνεύματος.
    Οι βασικές προσταγές της νέας θρησκείας προερχόταν κατευθείαν από τα ήθη και έθιμα του χωριού του Άη Δία, την τότε Αλαμπάμα. Σύμφωνα με αυτά, άνδρες και γυναίκες ήταν ελεύθεροι να συνευρίσκονται και να συνουσιάζονται με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους ανεξάρτητως βαθμού συγκένειας: γονείς, αδέρφια, εγγόνια, κλπ. Χαρακτηριστικό είναι ότι με την πτώση του Δωδεκαθεϊσμού και την αδυσώπητη δίωξή του από τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες, μια μερίδα εναπομείναντων Δωδεκαθεϊστών κατέφυγε προς την Ατλαντίδα για να βρει λύτρωση. Ύστερα από μια τρομακτική καταιγίδα, η θάλασσα τους ξέβρασε στις ακτές της Βόρειας Αμερικής, όπου αναγκάστηκαν να μείνουν εκεί, ιδρύοντας το ομώνυμο κρατίδιο, Αλαμπάμα.
    Παρόλου που ο Άη Δίας ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό περίπου το 1000 π.Χ, ο Θεός του έδωσε την εντολή να κρατήσει μυστική την ανακάλυψη του επειδή μια ανακάλυψη τέτοιου μεγέθους έπρεπε να εφευρεθεί από το εκλεκτό έθνος, το Ισραήλ. Έτσι λοιπόν οι ανθρωπότητα παρέμεινε βυθισμένη στο σκοτάδι για τα επόμενα 2700 χρόνια. Βυθισμένος σε κατάθλιψη, παραδόθηκε στις σαρκικές απολαύσεις του Ολύμπου, τεκνοποιώντας ασύστολα. Σε λίγα χρόνια το κοντινό του θεϊκό περιβάλλον απαρτίζονταν μόνο από συγγενείς του.

  6. 5,51 και 6,01 + mm οταν αναφέρεστε σε αρθρογράφημα. να μην λέτε μαλακίες,.

Comments are closed.