Ο Γαλλίας Εμμανουήλ «κλείδωσε» για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

του Γιάννη Παπανικολάου- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ..


Ειλημμένη η απόφαση του Οικουμενικού Θρόνου -με την «σφραγίδα»του κ. Βαρθολομαίου- για την στήριξη του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ Αμερικής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο κ. Εμμανουήλ έχει ενημερωθεί και έχει συμφωνήσει σε αυτή την προοπτική. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Γαλλίας διατηρεί άριστες επαφές με την αμερικανική πλευρά τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και με την ομογένεια.

Αναφορικά με την εκκίνηση της διαδικασίας αναμένεται η παραίτηση του νυν Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου σε συνεννόηση με το Φανάρι.
Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Φαναριού και Αρχιεπισκοπής υφίσταται.

Το βιογραφικό του Μητροπολίτη Εμμανουήλ
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, κ. Εμμανουήλ (Αδαμάκης) εγεννήθη εν Αγίω Νικολάω Κρήτης την 19ην Δεκεμβρίου 1958, ένθα και διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα. Εσπούδασεν εις την Παιδαγωγικήν Ακαδημίαν Ηρακλείου Κρήτης, επραγμα- τοποίησε δ’ ευρυτέρας σπουδάς εις την Φιλοσοφικήν Σχολήν του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων, παραλλήλως προς τας Θεολογικάς αυτού σπουδάς εν τω Θεολογικώ Ινστιτούτω του Αγίου Σεργίου Παρισίων. Το 1984 έλαβε μεταπτυχιακόν δίπλωμα (Master) του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων, το δε επόμενον έτος το προδιδακτορικόν δίπλωμα εκ του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (Paris IV) εις την ιστορίαν των Θρησκειών. Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη το 1985.

Το έτος 1987 έλαβε μεταπτυχιακόν τίτλον (Master) εκ της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, διατελέσας και Ιερατικώς Προιστάμενος της Ενορίας των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ Βρυξελλών. Επί εικοσαετίαν (1994-2014) διηύθυνε το Γραφείον της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαική Ενώσει. Την 5ην Σεπτεμβρίου 1996 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρηγίου, ως Βοηθός Επίσκοπος παρά τω Μητροπολίτη Βελγίου. Την 20ην Ιανουαρίου 2003 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Γαλλίας, ενώ ανετέθη εις αυτόν εκ παραλλήλου και η εκπροσώπησις του Οικουμενικού Πατριαρχείου εις τον Θεολογικόν Διάλογον της Ορθοδοξίας μετά των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, εξακολουθών άμα να κατέχη τας θέσεις του Προέδρου, από χριστιανικής πλευράς, των διμερών Ακαδημαικών Συναντήσεων μετά του Ισλάμ και του Ιουδαισμού.

Eίναι Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαικών Εκκλησιών (ΚΕΚ) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαθρησκειακού Ιδρύματος KAICIID της Βιέννης. Μετέσχε πολλών οικουμενικών και επιστημονικών συνεδρίων.

https://www.vimaorthodoxias.gr

loading...

1 thought on “Ο Γαλλίας Εμμανουήλ «κλείδωσε» για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Comments are closed.