Αντικαθιστούν τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου “Αρματωλός” που συγκρούστηκε με τον Τούρκο

Αντικαθίσταται ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ με σήμα του ΓΕΝ. Ο κυβερνήτης έτσι κι αλλιώς θα άλλαζε, πολύ σύντομα αφού είχε συμπληρώσει το χρόνο υπηρεσίας του στη κανονιοφόρο ,αλλά η απόφαση για αντικατάστασή τους σύντομα είναι στο κλίμα των “χαμηλών
τόνων” που τηρεί και το Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΕΘΑ για το επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου, με το τουρκικο εμπορικό.

Η εκδοχή του απλού ναυτικού ατυχήματος είναι αυτή που έχει επικρατήσει απ΄ ότι φαίνεται στις εκτιμήσεις του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΝ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μοναδικό στοιχείο για κριτική που θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί , είναι γιατί δόθηκε η δυνατότητα στο εμπορικό τουρκικό πλοίο να προσεγγίσει τόσο κοντά την κανονιοφόρο. Κατά τ΄ άλλα δεν υπάρχουν άλλα δεδομένα που να δικαιολογούν τόσο άμεση αντίδραση. Ως γνωστόν έχουν γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις πολύ χειρότερα και ακόμη …δεν έχει ανοίξει μύτη! Αντιθέτως κάποιοι που έχουν επί των ημερών τους πολύ βαρύτερα γεγονότα ετοιμάζονται και για προαγωγή!

Να υποθέσουμε ότι αλλάζει τακτική η πολιτική και μέσω της στρατιωτικής ηγεσίας θα αποδίδει ευθύνες εκεί που πρέπει, ακόμη και σε Αρχηγούς; Θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

loading...

6 thoughts on “Αντικαθιστούν τον κυβερνήτη της κανονιοφόρου “Αρματωλός” που συγκρούστηκε με τον Τούρκο

  1. Καπετάνιε καί εις ανώτερα!…. καί Δίοπος!………. …Ε.

  2. Ένας άχρηστος δημόσιος υπάλληλος, που σίγουρα θα καμάρωνε για τα γαλόνια του, και αν πάθαινε και κάτι πάνω στο καράβι θα τον λέγαμε και ήρωα…..

  3. Τα τελευταια 35 χρονια που ταξιδευα με εμπορικα πλοια παμπολες φορες και στον Ειρηνικο και στον Ατλαντικο και μεσογειο ακομα συναντησα πολλες φορες ολοκληρη ομαδα απο αεροπλανοφορο και ταμ συνοδευοντα αυτο πλοια και το πρωτο πραγμα που σου ζητουν αν αντιπλεις και εισα σχετικα κοντα του ειναι να περασεις τουλαχιστον 1 ναυτικο μιλι μακρυα απο την πορεια του σχηματισμου πραγμα και το οποιο πραταμε κανοντασ λιγο δεξια η αριστερα το τιμονι και τελειωσε η δουλεια.
    Μια φορα με εναν ανθυποπλοιαρχο νυχτα ο οποιοσ επι μολη ωρα ειχε μεταφερθειμ σε καποιο καναλι του V.H.F και ειχε πιασει την παρλα με καποιον αλλον ελληνα σε καποιο βαπορι οταν τελειωσαν το κουσκουσι ξεχασε να σιφταρει να αλλαξει μανα το καναλι και να ο βαλει στο καναλι 16 που ειναι το διεθνες καναλι κλησης παλαιοτερα ηταν και κινδυνου αλλα με το νεο συστημα τωρα τα τελευταια χρονια στο συστημα G.Μ.D,S.S πηγαινε το βαπορι κανονικα ολα μελι γαλα πλην ο Αμερικανμος το φωναζε το βαπορι μας ποιος ξερει ποση ωρα αλλα που να τον ακουσει αφου αυτος ειχε λλαξει καναλι κι ειχε παραμεινει σε αυτο πως να τον ακουσει λοιπον στον CH 16? ποση ωρα περασε να τον φωναζει δεν ξερω αλλα σε καποια στιγμη ενεφανισθη ενα ελικοποτερο πανω απο το καραβι μας με τηλεφωνησε και ετρεξα επανω νομιζοντασ οτι κατι συμβαινει και το πορωτο που κυτταξα ηταν το V.H.F το οποιο ηταν στο καναλι 6. Απαντησα στο 16 επεσε το σχετικο μπινελικι απο το αεροπλανοφορο και γιατι δεν απαντατε που σασ καλουμε κλπ μας ζητησε να αλλαξουμε πορεια ετσι ωστε να περασουμε 3 μιλια μακρυα παραλληλα απο τον στολισκο και εληξε σχετικα ηρεμα το συμβαν με την ψευτοδικαιολογια απο μερους μου να ηταν χαμηλωμενο το volume και λοιπεσ παπαριες. Τωραμε το δικο μας τον φωναζε και δεν απαντουσε λεει ο τουρκος. τωρα ολα μτα εμπορικα ειναι μεφοδιασμενα με το συστημα A.I.S το οποιο σου δινει την πορεια του καθε πλοιου που παραπλει το ονομα το δ.δ.σ του επερχομενου πλοιου την ταχυτητα το λιμανι μπροορισμου του το λιμνι απολου μοσα μιλια σταδια τελοσ παντων περναει διπλα σου και σαν πολεμικο πλοιο που εισαι και ταχυτητα εχεις μεγαλυτερη απος το εμπορικο για να μην σου πω εαν ειχε ελικοπτερο να το σηκωνε αλλα ωφειλε να ανεπτυσε ταχυτητα και να τον κυκλωνε ας το πουμε ετσι και να του εριχνε και καμι στον αερα. Πως αφησανε ενα σαπακι σκατοκουβαληστρα να ελθει και να τον ''ακουμπησει'' απο τα αριστερα οπως ειπανε καταφανης παραβιαση το Δ.Κ.Α.Σ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ αυτα μονο εδω συμβαινουν. Το ακουμπησε λεει πως το ακουμπησε ?μπασ και του ανοιξε καμια τρυπαρα? δεν ξερω δεν ειδα ακομα νεα κακοσ χειρισμοσ απο πλευρασ μας ειδικα τωρα που ξερουμε με τους κωλοτουρκους τι ζητανε και πανε φυρι φυρι.

  4. Ειμαστε για γελια και για κλαματα…
    Παλι καλα που μονο τους τον ακουμπησε ο Τουρκος και δεν τους εδεσε ρεμουλκα να τους παει στην Τουρκια
    Πριν μερικα χρονια η πυραυλακατος "ΚΩΣΤΑΚΟΣ" ειχε συγκρουστει με το οχηματαγωγο ΣΑΜΑΙΝΑ και βουλιαξε και πνιγηκαν 4 ατομα.
    Πιο παλια το '72 το οχηματαγωγο του πολεμικου ναυτικου "ΜΕΡΛΙΝ" ειχε συγκρουστει εξω απο τον Πειραια με ενα 250αρι γκαζαδικο του Νιαρχου και βυθιστηκε με αποτελεσμα να πνιγουν 44 ναυτες και αξιωματικοι.

  5. Ο Ναυαρχος εκτελουσε διαταγες του κατακαημμενου,τι δεν καταλαβαίνετε,οτι τους διαταζουν αυτό κανουν.

  6. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ , όχι μόνο ο κυβερνήτης αλλά όλοι οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί να μετατεθούν στις ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Comments are closed.