Φοβήθηκε την λαοθάλασσα

Επιστρατεύτηκαν ΜΑΤ απ’ όλη την Ελλάδα για την προστασία του
Χωρίς προηγούμενο η Παλλεσβιακή απεργία της περασμένης Πέμπτης, με πλήθος Λέσβιων να διατρανώνει την πάνδημη αντίθεσή του, τόσο για την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
από την 1η Ιουλίου, όσο και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο νησί, αλλά και για την ασφυξία που έχει προκαλέσει η συμφόρηση των ΚΥΤ και οι συνεχιζόμενες ροές των λαθρομεταναστών, στην τοπική κοινωνία, την οικονομία κλπ.
Η έλευση του Πρωθυπουργού, που έφτασε στο νησί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Λήμνο και «φυγαδεύτηκε» μέσω της Β. Παράκαμψης και όχι από τις κεντρικές οδούς της πόλης, θεωρήθηκε ως η καλύτερη ευκαιρία, για να σταλεί το μήνυμα διαμαρτυρίας της Λέσβου.

Με ομοψυχία για την οποία δεν χαρακτηρίζονται οι κάτοικοι τούτου του νησιού παρουσίασαν μια μεγαλειώδη αντίδραση. Εικόνες που δεν είχε δει η Λέσβος ποτέ μέχρι σήμερα. Μια συγκέντρωση με 4.000 περίπου διαμαρτυρόμενους πολίτες, που θα γραφτεί στην ιστορία της και θα βαρύνει το αρνητικό πρόσημο της κυβέρνησης.

Το σύνολο σχεδόν των επαγγελματικών φορέων, έδωσε βροντερό παρών. Ακομμάτιστα και δυναμικά φώναξαν για τον τόπο τους. Την σωτηρία του. Την ανάσα ζωής. Την ύπαρξή του.

Εκεί, στην πλατεία Σαπφούς, ένωσαν τις φωνές τους και εκπρόσωποι της Σάμου, που δεν συμμετείχε στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, καθώς και της Χίου, που έκλεισε επίσης τα καταστήματά της την ημέρα της έλευσης του Πρωθυπουργού στη Λέσβο.

Ο αριθμός των διαδηλωτών θα ήταν πολύ μεγαλύτερος, αν οι κλούβες των ΜΑΤ δεν «έκοβαν» τον δρόμο στα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο από τα χωριά.

Όμως, το κράτος της Δημοκρατίας ήταν εδώ. Στην «πλατεία του Τελωνείου» και σε όλους τους παράδρομους, ακόμα και στα πιο στενά πλακόστρωτα δρομάκια που οδηγούν στο κτήριο της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ο Αλ. Τσίπρας μιλούσε στο πλαίσιο του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου Β. Αιγαίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, περιφρουρούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Υπουργικό Συμβούλιο, τον Πρωθυπουργό και την κουστωδία του. (Ας μην ξεχνάμε ότι για τα μέτρα ασφαλείας του Πρωθυπουργού, είχαν επιστρατευτεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, άντρες του τμήματος  εκρηκτικών μηχανισμών και ειδικών της ΕΛΑΣ).

Έκλεισαν το δρόμο στο διαμαρτυρόμενο πλήθος σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το σημείο της κεντρικής ομιλίας. Απώθησαν ακόμα και την αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Οργάνου, που ζήτησαν απεγνωσμένα να τους συνοδέψουν ως το κτήριο της Γ.Γ. για να επιδώσουν το ψήφισμα.

«ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΙ»

Η παρουσία των ΜΑΤ εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα να προκληθούν αρχικά μικρής έκτασης επεισόδια εναντίον των αστυνομικών και των οχημάτων τους, που αντιμετωπίστηκαν με ρήψη χημικών.

Λίγο αργότερα, νεαροί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, αλλά απωθήθηκαν με την συνήθη μέθοδο. Επιτέθηκαν και εναντίον δημοσιογράφων, που κάλυπταν τα γεγονότα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στα στενά γύρω από την ΓΓΑΝΠ, εγκλωβίζοντας τους Υπουργούς και τους συμμετέχοντες στην «εκδήλωση».

Γύρω στα μεσάνυχτα, νέα ένταση σημειώθηκε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στην διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως από το πρωί. Ακολούθησε πετροπόλεμος και εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ επεισόδια έγιναν και στο «Μπίνειο».

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η Δ/νση Αστυνομίας Λέσβου ανακοίνωσε ότι για τα προχθεσινά περιστατικά συνελήφθησαν 9 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για την συμμετοχή τους σε έκνομες ενέργειες. Οι 9 οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης. 

loading...

2 thoughts on “Φοβήθηκε την λαοθάλασσα

  1. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ -Δ Ι Α Ο Λ Ο- ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.!!!!

Comments are closed.