Δραγασάκης: Αν η κρίση στην Ιταλία συνεχιστεί θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας

«Αν οι αναταράξεις ενταθούν, συνεχιστούν, επεκταθούν είναι φυσικό ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας και θα πρέπει η ΕΕ να βρει συνολικότερα μέτρα θωράκισης σε περίπτωση που οι εξελίξεις συνεχιστούν ή ενταθούν» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με το συμπληρωματικό μνημόνιο επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας πως «αυτό που ονομάστηκε συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος και συνοδεύει το τέλος κάθε ολοκλήρωσης αξιολόγησης. Συντάσσεται ένα κείμενο που προβλέπει τα προαπαιτούμενα για την οριστική λήξη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που προκαλεί η πολιτική αποσταθεροποίηση της Ιταλίας, ωστόσο, προειδοποίησε, πως αν η κρίση στην γειτονική χώρα συνεχιστεί τότε «θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας» και θα απαιτηθούν συγκεκριμένα μέτρα από την Ε.Ε..

«Οι εξωγενείς εξελίξεις επηρεάζουν. Μια από αυτές είναι οι πολιτικές εξελίξεις την Ιταλία και ενδεχομένως στην Ισπανία. Δεν μας επηρεάζουν. Από καιρό έχουμε επιστήσει προσοχή ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και έχουμε προβλέψει τις αναταράξεις» είπε αρχικά ο κ. Δραγασάκης για να συνεχίσει: «Βρισκόμαστε σε θέση και έχουμε τα μέσα στη διάθεσή μας να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις. Είναι θετικό ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και αποκτούμε δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον. Δημιουργούμε δικό μας ταμείο έκτακτης ανάγκης δανεισμού. Οι τράπεζές μας έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και πρόσφατα βγήκαν από αυστηρό τεστ με επιτυχία. Είναι θετικό ότι προχωρούμε με δικό μας ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο. Βεβαίως αν οι αναταράξεις ενταθούν, συνεχιστούν, επεκταθούν είναι φυσικό ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας και θα πρέπει η ΕΕ να βρει συνολικότερα μέτρα θωράκισης σε περίπτωση που οι εξελίξεις συνεχιστούν ή ενταθούν».

Αναφορικά με το συμπληρωματικό μνημόνιο, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Σχετικά με δήθεν νέο ή συμπληρωματικό μνημόνιο να τονίσω ότι βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια και αυτό είναι θετικό γεγονός. Δεν πρέπει να δημιουργούμε σχετικοποίηση εξελίξεων ότι: Είτε έχουμε είτε δεν έχουμε μνημόνιο είναι το ίδιο. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και από την σκληρή επιτροπεία και θα αποκτήσουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας. Αυτό που ονομάστηκε συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος και συνοδεύει το τέλος κάθε ολοκλήρωσης αξιολόγησης. Συντάσσεται ένα κείμενο που προβλέπει τα προαπαιτούμενα για την οριστική λήξη».

Η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων δεν αυξάνει τις επενδύσεις

Πέραν αυτών ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε αρνητικός σε μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων λέγοντας «σε πολλές χώρες ενώ μειώθηκε η φορολογία επι των κερδών δεν αυξήθηκαν οι επενδύσεις. Στην Ισπανία ο συντελεστής επι των κερδών πήγε από 30% σε 25% και μειώθηκαν οι επενδύσεις. Το ίδιο και στην Πορτογαλία» ενώ στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξεταστούν «στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις στην επιχειρηματικότητα μετά από διάλογο για να δούμε ποιες ελαφρύνσεις δημιουργούν μακροχρόνιες ευνοϊκότερες συνθήκες».
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]