Γεροβασίλη: Το ζήτημα των υποτιθέμενων πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε για τη σύγκρουση κυβέρνησης – Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με τα θέματα του Δημοσίου, αλλά και το αίτημα για πρόωρες εκλογές

Ένα από τα θέματα της εβδομάδας που πέρασαν ήταν η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα του Δημοσίου. Το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων φιλοξενεί την αρμόδια υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ανέκαθεν είχε τους δημοσίους υπαλλήλους ψηλά στην ατζέντα του: «απολύσεις, κοινωνικός αυτοματισμός, τιμωρητική λογική. Όπως, όμως, λέει ο λαός, δεν αλλάζει ο λύκος την προβιά του», αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον, σημειώνει, οι αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξόφθαλμες: «Την ώρα που λένε ότι δεν θα απολύσουν, υπόσχονται κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών και δομών. Την ώρα που μιλούν για υποστελέχωση, υπόσχονται επαναφορά του κανόνα αποχωρήσεων-προσλήψεων στα προ ετών επίπεδα. Το διανοείστε ότι ο κ. Μητσοτάκης μόλις προχτές έγραψε ότι ‘πλεονάζουν γιατροί’;», διερωτάται η Όλγα Γεροβασίλη στη συνέντευξή της στο Πρακτορείο.

Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, που για πρώτη φορά θα γίνει ηλεκτρονικά, η αρμόδια υπουργός αναφέρει ότι η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες μέρες και θα ολοκληρωθεί μετά από ένα μήνα. Παρά την απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η κ. Γεροβασίλη δηλώνει βέβαιη στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και με ευρεία συμμετοχή των υπαλλήλων, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης «είναι πάντα ανοιχτό στον διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δημόσια Διοίκηση».

Σχετικά, τέλος, με τον πρώτο κύκλο κινητικότητας για το 2018, σημειώνει ότι η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των υπαλλήλων, ενώ θυμίζει ότι η προθεσμία των αιτήσεων για θέσεις μετατάξεων και αποσπάσεων λήγει αύριο Δευτέρα.

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητας και τη σύγκρουση της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, η υπουργός ξεκαθαρίζει: «Η διακυβέρνηση της χώρας είναι ευθύνη της εκλεγμένης από τον ελληνικό λαό κυβέρνησης». Αλλά και, προσθέτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δικό μας μέλημα είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να στηρίξουμε μεταξύ άλλων την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και να απομονώσουμε συντεχνίες και συμφέροντα που στο όνομα της επιχειρηματικότητας διεκδικούν ρόλο συγκυβερνήτη».

«Το ζήτημα των υποτιθέμενων πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης», δηλώνει επίσης η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέει όμως και κάτι ακόμη: «Αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει».

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τους τελευταίους μήνες μνημονίων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντά ως εξής: «Όπως γίνεται σε όλους τους αγώνες αντοχής, στα τελευταία μέτρα οι δρομείς επιταχύνουν. Αυτό κάνουμε κι εμείς σε αυτήν την τελευταία στροφή. Τα προαπαιτούμενα θα υλοποιηθούν στην ώρα τους». Εξάλλου, «η δουλειά που πλέον γίνεται δεν είναι μόνο για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας, αλλά κυρίως πια για να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Γιατί, αυτή η ώρα έχει επιτέλους έρθει».

Ενώ, τέλος, για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοσιαλδημοκρατία, η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει: «Είμαστε αριστερό κόμμα και θα παραμείνουμε τέτοιο», με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι «η χώρα και η Ευρώπη πήγαν μπροστά όταν οι πολιτικές ήταν προοδευτικές, υπέρ των πολλών».

loading...

8 thoughts on “Γεροβασίλη: Το ζήτημα των υποτιθέμενων πρόωρων εκλογών εξελίσσεται σε κωμωδία

  1. ΣΩΣΤΑ,ΑΦΟΥ Η ΒΛΑΧΑΡΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ..!

  2. Βρε ζόμπι θυμάστε πόσες φορές εσείς φωνάζατε για εκλογές όταν είσαστε αντιπολίτευση το είχατε σαν αντιβίωση πρωί μεσημέρι βράδυ , ο κόσμος σας βαρέθηκε και σας αηδίασε με τα ψέμματα και τις μηχανορραφίες που σχεδιάζεται κάντε εκλογές να δεις ποσά απίδια πέρνει ο πισινό σας

  3. Η ΓΥΝΑΊΚΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΆΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!

  4. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός βιώνει το δραμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ …

  5. Βρε άντε στο διάολο από εδώ. Μας έχετε φλομώσει στο ψέμα εδώ και τρία χρόνια. Μας έχετε ξεσκίσει. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Και επί πλέον ετοιμάζεστε και για καινουργιες μειώσεις στις συντάξεις,και νέα μείωση στο αφορολόγητο.
    Το έχετε καταλάβει ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει; Οχι νέες περικοπές,αλλά και έτσι να παραμείνουν οι μισθοι και οι συντάξεις είμαστε χαμένοι από χέρι. Και δεν μιλάω για συντάξεις των 500€. Αυτοί είναι καταδικασμένοι. Μιλάω για συντάξεις πάνω από χίλια ευρώ,που έχουν οι σχετικά πιο νέοι,οι οποίοι συντηρουν τα άνεργα παιδια τους,και οι οποίοι καλουνται να πληρώνουν αβάσταχτη φορολογία,ΕΝΦΙΑ,τέλη κυκλοφορίας,πανάκριβο ρεύμα και νερό,πανάκριβη θέρμανση και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης σε τιμές …Ελβετίας.
    Αυτή είναι η καθαρή έξοδος και τα πλεονάσματα; Αυτή την ανάπτυξη ονειρευόσασταν για τον Ελληνικό λαό; Ε,όχι. Για άλλη μια φορά ,άντε στον αγύριστο και ακόμη παραπέρα.
    Οπως μας ξεγελάσατε προεκλογικά και από το 3% σας κάναμε κυβέρνηση, με τον ίδιο τρόπο θα σας στείλουμε από εκεί που ξεκινήσατε.

  6. Εσένα μωρή μποτοξότσουπρα δεν σου είπαμε πως θα ασχολείσαι μόνο με τους τραχανάδες; Αντε το πολύ-πολύ να κάνεις και κανένα κουσκούσι με βουβαλίσιο γάλα. Πως την είδες δηλαδή και πήρες φόρα και φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν μωρή πρησμένη χαρχάλω; Το άρμεγμα το τελείωσες μωρή και κάνεις και δηλώσεις;

  7. Ο,ΤΙ ΚΙΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
    ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ, οτι το θεμα δεν ειναι ποιος θα βγει στις επομενες εκλογες, το θεμα ειναι στην επομενη βουλη να υπαρχουν πατριωτικες δυναμεις.
    Μετα οποιος και να βγει, ελαχιστη σημασια θαχει.!!! ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.!!
    Πρεπει να στερησουμε από το πολιτικο προσωπικο τα πολιτικα του δικαιωματα παση θυσια.

    https://www.youtube.com/watch?v=gkEWoDQLPaI&feature=em-uploademail
    «Θα καθήσω τους πολιτικούς των Μνημονίων στο ΣΚΑΜΝΙ, επί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ».

    Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη στο τηλεοπτικό κανάλι Βεργίνα TV και την δημοσιογραφική εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τους Στέργιο Καλόγηρο και Άννα Τσίμου, την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018. Η εκπομπή μεταδόθηκε σε επανάληψη από το Αρτ TV, την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

  8. ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΝΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ, ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ 8%, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΝΑΠΗΡΟΙ- ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΑΝΕΡΓΟΙ -ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ – ΧΗΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΒΟΝΤΑΣ Τ ΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!! Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ 8%!!!!!!!!!!

Comments are closed.