Παιχνίδια πολέμου μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ! Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στην Γάζα

Αποφασισμένος να οδηγήσει στα άκρα την αντιπαράθεση με το Ισραήλ διεκδικώντας τον ρόλο του ηγέτη και προστάτη των απανταχού Μουσουλμάνων εμφανίζεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγιπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποίησε
χθες με σχέδιο έμμεσης εμπλοκής του Τουρκικού Στρατού στην Γάζα με πρόσχημα ανθρωπιστική αποστολή.
Μιλώντας σε δείπνο για την αρχή του Ραμαζανιού, και εξαπολύοντας επίθεση εναντιον της Διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για την αδράνεια έναντι της πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ, ο κ. Ερντογάν προανήγγειλε τουρκική παρέμβαση στην Γάζα έστω και με πρόσχημα την ανθρωπιστική αποστολή.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργάζονται σχέδια για τον απεγκλωβισμό από την Γάζα των τραυματιών από τα επεισόδια και την βίαιη καταστολή του Ισραηλινού Στρατού.

Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε προσπαθεια να προσεγγίσουν τουρκικές Δυνάμεις χωρις την επίσημη άδεια του Ισραηλ στην Γάζα θα προκαλέσουν βίαιη αντίδραση του Τελ Αβίβ, ακομη κι αν η επίσημη αιτιολογία είναι η περίθαλψη των τραυματιών.

Το Ισραήλ ειναι ιδιαίτερα καχύποπτο για την σχέσεις της Τουρκίας με την Γάζα και την επιρροή που ασκεί στην Χαμάς, ενώ στο παρελθόν ειχαν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι και η Τουρκία ενισχύει οικονομικά και στρατιωτικά την Χαμάς. Ειδικά αυτή την στιγμη κάθε προσπάθεια να προσεγγίσουν τουρκικά πολεμικά σκάφη στην Γάζα θα πρεπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα αντιμετωπισθεί απο το Ισραήλ ως casus belli καθώς εκτός των άλλων θα υπάρξουν βάσιμες υποψίες οτι η Τουρκία βρίσκει ευκαιρία μέσω ανθρωπιστικής αποστολής να ανεφοδιάσει την Χαμας.

Εξάλλου το 2010, σε εντελώς άλλο, πολύ πιο ήπιο κλίμα, η προσπάθεια μιας τουρκικής ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης που συνδέεται πλεον με το καθεστώς Ερντογάν, να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Ισραηλ, οδήγησε στην παρέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων με αποτέλεσμα 9 νεκρούς ακτιβιστές σε μια υπόθεση που έγινε γνωστή ως υπόθεση Μαβί Μαρμαρά -(από το όνομα του πλοίου)- και οδήγησε σε πλήρη ρήξη τις σχέσεις των δυο χωρών.

Σχέσεις που “αποκαταστάθηκαν” μετά απο εργώδεις προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα που οδήγησαν στην τυπική (έστω και ψυχρή) αποκατάσταση των διμερών σχέσεων με την επίσημη συγγνώμη του Ισραηλ και την συμφωνια για καταβολή αποζημιώσεων για τους νεκρούς Τούρκους ακτιβιστές.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι έχουν καταρρεύσει και ότι εφόσον η προκλητική συμπεριφορά του Ισραήλ συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με την σιωπή της διεθνούς κοινότητας ο «κόσμος σύντομα θα οδηγηθεί στο χάος όπου θα κυριαρχεί η αγριότητα”.

Εξέφρασε μάλιστα δημοσίως τα παράπονα του, γιατι ενώ αναζητεί δεν μπορεί να βρει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες με τον οποίο όπως υποστηρίζει έχει καλή φιλική σχέση.

Με αιχμή το παλαιστινιακό ο κ. Ερντογάν εμφανίζεται ως ο φυσικός ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει τον αγώνα των «αδελφών παλαιστίνιων μέχρι την ημέρα που θα απελευθερωθούν τα Παλαιστινιακά εδάφη, που σήμερα είναι κατεχόμενα…».

Και ότι ακόμη κι αν όλος ο κόσμος κλείσει τα μάτια του η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει την ισραηλινή βαρβαρότητα» και θα βοηθήσει με κάθε μέσο που διαθέτει τους Παλαιστίνιους και θα σταθεί πλάι τους με «οποιοδήποτε κόστος».

loading...

3 thoughts on “Παιχνίδια πολέμου μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ! Ο Ερντογάν στέλνει στρατό στην Γάζα

  1. Μπορεί το Ισραήλ να είναι απαράδεκτο με τον πόλεμο εναντίον των παλαιστινίων αλλά την συγκεκριμένη στιγμή η Ελλάδα πρέπει να είναι με το μέρος του Ισραήλ. Η Ελλάδα χρειάζεται συμμάχους, όλα τα αλλά είναι μπούρδες και ως γνωστόν το ρητό λέει του εχθρού μου ο εχθρός είναι φίλος μου. Μόνο μια καλή συμμαχία με το Ισραήλ απέναντι στους τουρκομογγολους μπορεί να κόψει την όρεξη του ισλαμιστή Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

  2. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΣΑΚΚΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ''ΧΥΔΗΝ'' ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΜΕ!!!! ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ!!

  3. Θα πάνε άκλαφτοι στον πάτο της θάλασσας, πριν πατήσουν στη Γάζα! Και είναι βαθιά τα νερά της Μεσογείου στην περιοχή (θυμηθείτε το αεροπλάνο που έπεσε πριν 3 χρόνια κι ακόμα το ψάχνουν!)

Comments are closed.