Οι εκλογές που θα κριθούν από την ψήφο των συνταξιούχων…

Οι συντάξεις και οι νέες μειώσεις που προβλέπει το Μνημόνιο για μετά το 2019, κυριαρχούν απόλυτα σε επίπεδο πολιτικής ρητορικής το τελευταίο διάστημα. Και όχι άδικα.

Μετά από 8 χρόνια Μνημονίων, στα οποία μπήκε η Ελλάδα με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου, η κοινωνία μας έχει φτωχοποιηθεί άγαρμπα, βίαια και τυφλά. Οι συνταξιούχοι, είναι η κοινωνική ομάδα η οποία έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πίεση και φθορά, λόγω της ιδιαιτερότητάς της.

Επί της ουσίας, οι συνταξιούχοι βιώνουν μια πρωτοφανή αδικία, καθώς εισπράττουν τραγικά χαμηλή σύνταξη, σε σχέση με τις κρατήσεις μισθών που τους έγιναν επί δεκαετίες μάχιμης εργασίας, ακριβώς για να διεκδικήσουν μια καλύτερη σύνταξη, και να εξασφαλίσουν έτσι τα χρόνια της “αποτίμησης” μιας μεγάλης διαδρομής ζωής.

Επιπροσθέτως, στα χρόνια της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων, οι συνταξιούχοι σηκώνουν παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της στήριξης της ευρύτερης οικογένειάς τους. Από το χαρτζιλίκι στα εγγόνια, περάσαμε και στην κάλυψη εξόδων των ίδιων των παιδιών τους.

Από τις συντάξεις λοιπόν, στην Ελλάδα της κρίσης συντηρούνται ταυτόχρονα τρεις γενιές. Και όσοι αφελείς πιστεύουν ότι, ως δια μαγείας, η Ελλάδα θα αλλάξει τόσο σύντομα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος σε ρόλο εθνικού επενδυτή, κάνουν τραγικό λάθος.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι συνταξιούχοι είναι εκείνοι που θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές. Γιατί, σε αντίθεση με άλλα κοινωνικά κοινά, φτάνουν πάντα στην κάλπη. Όχι μόνο για να τιμωρήσουν. Αλλά και για να αποτιμήσουν ψύχραιμα, το αν αυτό που τους υπόσχεται κάποιος για το μέλλον, θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στη βελτίωση της ζωής των ιδίων, και της ευρύτερης οικογένειάς τους.

Στα χρόνια των Μνημονίων άλλωστε, από την πρώτη κιόλας μέρα, κουραστήκαμε να καταγράφουμε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις. Ο πρώτος που θα φρενάρει ή θα ανασχέσει αυτή την πραγματικότητα, θα έχει τη… συμπάθεια των συνταξιούχων. Μένει να αποδειχτεί πάνω στην κάλπη, αν θα έχει και την ψήφο τους…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη


πηγη

loading...

8 thoughts on “Οι εκλογές που θα κριθούν από την ψήφο των συνταξιούχων…

  1. Πρωτοβουλία για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό ανακοίνωσε ο Αρτέμης Σώρρας
    ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
    aorΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης την οποία εξέδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

    Όπως φαίνεται, ο ιστορικός σύλλογος δεν θα μείνει για καιρό «ακέφαλος», αφού όχι απλά υπήρξε ήδη ενδιαφερόμενος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου, αλλά έσπευσε να κάνει γνωστές και τις προθέσεις του για άμεση δράση.

    Ο νέος ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού», δεν θα είναι άλλος από τον Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος επανήλθε αργά χθες το βράδυ στο προσκήνιο, έπειτα από μήνες εξαφάνισης μετά τα μπλεξίματά του με την δικαιοσύνη. Ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», απηύθυνε «κάλεσμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στο οποίο και ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Το τεράστιο μέγεθος του ΠΑΟ δεν πρόκειται να χαθεί. Αναλαμβάνω άμεσα να σβήσω τα χρέη, ενώ με κάποια από τα ομόλογα των 600 δις που διαθέτω, θα φτιάξω γήπεδο στο κέντρο της Αθήνας, εξοχικό στο Παρίσι και προπονητήριο στον Άρη. Ήδη έχω προσεγγίσει τους Μέσι, Ρονάλντο και Γιώργο Καραγκούνη, ενώ ρόλο τεχνικού διευθυντή θα αναλάβει ο Βλάσης Τσάκας. Θα νικήσουμε».

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οργάνωση του κ. Σώρρα θα ονομάζεται πλέον «Παναθηναϊκών Συνέλευσις» και η ομάδα θα έχει για σήμα τον θεό Δία, ενώ τα ονόματα των παικτών στις φανέλες θα αναγράφονται στα αρχαία ελληνικά. Όσο για τη φήμη πως παρελθόν θα αποτελέσουν άμεσα όλοι οι ξένοι παίκτες που δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά, αυτή διαψεύδεται ως ανακριβής.

  2. ΜΑ ΑΚΟΜΑ 600 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΣ? ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ?
    ΠΟΥΝΑΙ ΤΑ ΔΙΣ ???
    ΣΚΥΨΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ
    ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΑΡΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΣΚΑΓΥΦΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ…χαχαχαχαχαα

  3. http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2018/05/135.html

    Με μιά συγκλονιστική ομιλία ο Σαράντος Καργάκος άνοιξε το δρόμο για το Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο « Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» που θα διεξαχθεί 13/5 στο Σύνταγμα

    Το κίνημα για την μη εκχώρηση της Μακεδονίας στους Ψευτομακεδόνες των Σκοπίων που πλέον λαβαίνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, έδωσε το πρώτο βροντερό ‘παρόν’ προχτές στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Airotel Αλέξανδρος», όπου πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη απο πολίτες και φορείς αίθουσα, η ‘επίσημη’ πρώτη συνάντηση πολιτών-φορέων για να συντονιστούν για το Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο « Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» που θα διεξαχθεί 13/5 στο Σύνταγμα, σχετικά με

    την αιχμαλωσία των δυο στρατιωτικών ,
    τα ζητήματα της Μακεδονίας και
    τα υπόλοιπα εθνικά ζητήματα .

  4. Ανώνυμε 7 Μαΐου 2018 – 4:17 μ.μ.
    Είσαι συγκλονιστικός χαχαχαχαχαχα

  5. Οι εκλογές θα κριθούν απο την απόφαση των επικυρίαρχων της μητρικής στοάς Μπενέ-Μπερίτ και θα την εκτελέση η εταιρεία που θα αναλάβει να συγκεντρώση ηλεκτρονικά τα εκλογικά αποτελέσματα.
    Μη περιμένετε να περάσουν εκατό χρόνια μέχρι να το ομολογήσουν,χωνέψτε το απο τώρα για να προσανατολήσετε ξανά και σωστά τη ζωή σας.

  6. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ-ΨΕΥΤΗ-ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ..!

  7. ακομα μιλατε για εκλογες ζωα μαζανθρωποι της λασπης και του βουρκου?

  8. ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΝΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ, ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ 8%, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΑΝΑΠΗΡΟΙ- ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΑΝΕΡΓΟΙ -ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ – ΧΗΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΟΒΟΝΤΑΣ Τ ΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!! Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ 8%!!!!!!!!!!

Comments are closed.