Πολύς ο λόγος περί συντάξεων.

Όλοι αυτοί που μας έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ παραπονούνται τώρα για τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Δεν το περίμεναν ότι εκτός των άλλων θα βάζει συνέχεια τσιράκια του στο Δημόσιο και θα πρέπει η πίτα να επιμεριστεί; Περίμεναν τις καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ που πληρώνονταν με
δανεικά ; Τώρα πρέπει να τα πληρώνουμε όλοι μας. Εμείς τι φταίμε που είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε χωρίς να έχουμε πάρει απτο κράτος ουτε ένα ευρώ και μόνο τους πληρώνουμε; 

Πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη   να αλλάξουν την κρατικίστικη κοσμοθεωρία  της εξάρτησης που έχουν και να βάλουν πλάτη να διώξουμε τη διεφθαρμένη κυβέρνηση. Αυτό είναι το πρώτο. Μέτα στο ερώτημα που κάνουν πώς θα ζήσουμε, είναι και πάλι να αλλάξουν τους εαυτούς τους, να φέρουν τη φιλελεύθερη κυβέρνηση με διαφορετική πολιτική, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές, να ανοίξουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια και παράλληλα να σκάβουν μέσα τους να γίνουν πιο εργατικά άτομα.

Δεν μπορούν να κάθονται παροπλισμένα απτα 48 τους η 50 τους (μέχρι να πάνε 90 που τους ευχόμαστε) και να λένε θα ζήσω με τη σύνταξη. Τη στιγμή εκείνη την αφαιρούν απτο παιδί τους και το εγγόνι τους στο φτωχό κράτος μας.

Τι θα απαντούσαν όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι στην ερώτηση. Θέλεις να μειωθεί η σύνταξη σου αλλά να βρει το παιδί σου η το εγγόνι σου δουλειά; Πολλοί θα απαντούσαν από εγωισμό όχι θέλω να δίνω εγώ για να έρχονται να με βλέπουν. Χωρίς λεφτά δεν έρχονται. Είναι πολλά από πίσω, στις γενιές του εύκολου κέρδους του ΠΑΣΟΚ,  αλλά οι δημοσιογράφοι γλείφουν να γίνουν αρεστοί και άλλοι να πάρουν ψήφους.

Είναι λυπηρό φυσικά ο άλλος να έχει κανονίσει ότι τα ζήσει με τόσα και να ζει με πολύ λιγότερα.  Στη ζωή όμως πρέπει να προσαρμοστεί  όπως εμείς στα ελεύθερα επαγγέλματα που αξιολογούμαστε και προσαρμοζόμαστε καθημερινά, και για να τους πληρώσουμε,   και να αφήσει τις καταθλίψεις, τα χαϊδέματα  και τα παρόμοια.

Να βρει  λοιπόν τι μπορεί να κάνει ,αν έχει κάποια ειδικότητα, να το κάνει με χαρά,(στο ρελαντί)  να βρει την Αποστολή του, (αυτό γίνεται και στα 80 και 90 , για αυτό ζει. Ξέρω γιατρό 93 ετών που ακόμα και τώρα θεραπεύει  στο ιατρείο του επειδή θέλει,  και με επισκέψεις στην πόλη  που γεννήθηκε κουράρει δωρεάν. Δεν αφήνει το μυαλό του καθόλου να αποκοιμηθεί.  Μαθαίνει και Κινέζικα  Ευλογία!  Ξέρω αγρότη -Μεσσηνιο-  87 ετών που έχει μαγαζί, έχει ζώα, φάρμες, οδηγεί τρακτέρ, αυτοκίνητο, ασχολείται με τα κοινά κλπ. )

Είναι ντροπή να ακούς τον πενηντάρη εξηντάρη κλπ να λεει πώς θα ζήσω; Κάτι ξέρει  και πρέπει να το αξιοποιήσει αν δεν έχει χρήματα  Αυτός είναι ο λόγος που ζει, για να πάρει <<μαθήματα>> Το συριζομαθημα το πήρε.

 Αν δεν έχει ειδικότητα ο συνταξιούχος να πάει να κάνει τώρα με δια βίου εκπαίδευση, από πηλοπλάστης εως πλέκτρια. 

Μετά να συνειδητοποιήσει ότι είναι άλλο η σύνταξη του κρατικοδίαιτου ατόμου που κάποιος το έβαλε καπου και απτή μια τσέπη του τα δίνουν και απτήν άλλη του τα παίρνουν, και άλλο η σύνταξη του ιδιωτικού και του ελεύθερου επαγγελματία (όλων ημών)  που πρέπει να τα βγάλει ζεστά και να τα δώσει στο κράτος. Τι έχει να μας πει για ένα μαρμαρά που έπρεπε να κουβαλήσει βάρη να βρει πελάτες μόνος του να πληρώσει και το κράτος όταν έχει περισσότερα προσόντα απτον ΔΥ;

Να διώξει λοιπόν  γρήγορα την άθλια κυβέρνηση , να αλλάξει μέσα του, να γίνει  πιο χρήσιμος σε οποιαδήποτε ηλικία, αφού βγάλει τον εγωκεντρισμό του ότι είναι θεός και  πρέπει όλοι να τον πληρώνουν. (Επειδή εμείς δε ζητάμε ψήφους  πρέπει να ψάχνουμε την ψυχολογική ουσία για το καλό της κοινωνίας και κατά των καταθλίψεων των συνταξιούχων )

 αναγνωστης

loading...

2 thoughts on “Πολύς ο λόγος περί συντάξεων.

  1. Εξαιρετικο και διαφωτιστικο το αρθρο του αναγνωστη!!!Μετα την Λαγκαρτ τον Γιουνγκερ τον Βιζερ τον Ντομπροβσκις κλπ κλπ βλεπουμε οτι σχεδον το συνολο των Ευρωπαιων αξιωματουχων που εμεις καθημερινα βριζουμε και λοιδωρουμε να λενε τα ιδια:ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!!Τι πιο λογικο τι πιο εθνικο και πατριωτικο λογω της κρισης να κοπουν μαχαιρι οι πολλαπλες συνταξεις (κρατηθειτε 4560000 ειναι) να κοπουν ΜΑΧΑΙΡΙ οι συνταξεις σε σαρανταρηδες και πενηνταρηδες και να ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι δικαιουχοι ταμειου ανεργιας που τωρα εινα ΜΟΝΟ135000!!!!!!! απο ανεργους του ΙΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.Και λεφτα θα περισσεψουν και δικαιοσυνη θα αποδοθει.Αναριθμητοι τροποι υπαρχουν να βγουμε απο το αδιεξοδο.Αρκει οι κρατικοδιαιτοι να κανουν πισω.Με το καλο και με το ασκημο.Τελικα αυτο θα γινει.Γιατι ειναι νομοτελεια.Δεν θα καταστραφει η Ελλας γιατι μερικοι χρυσοκανθαροι εμαθαν να ζουν σαν λουδοβικοι απο το δημοσιο.30 δις € τον χρονο σε συνταξεις ειναι παρα πολλα λεφτα για το ΑΕΠ της Ελλαδος.Ανετα μπορουν να γινουν 18δις€.40δις € περιπου τον χρονο που ειναι οι μισθοι του στενου και ευρυτερου δημοσιου ανετα και δικαια μπορουν να γινουν 25δις€.Πρεπει να ξεφυγουμε απο τα φοβικα συνδρομα αλλα και απο την απληστια πολλων.Η ελευθερη οικονομια και η ιδιωτικη πρωτοβουλια ΜΟΝΟ μπορουν να μας ξεκουνησουν απο το τελμα.Το δημοσιο ειναι παρακολουθημα της ιδιωτικης οικονομιας δεν συμβαινει το αντιστροφο οπως οι περισσοτεροι δυστυχως νομιζουν.Η υποκρισια εχει περισσεψει σαυτη την χωρα.Μειωση δαπανων λεει η λογικη μειωση δαπανων-μισθων και συνταξεων λενε οι 'αντιπαθητικοι'Ευρωπαιοι.Γυριζουν οι δικοι μας στην Ελλαδα και τι λενε??ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!Αυτο λενε!!!!

  2. Κυριοι ειμαι συνταξιουχος 67 χρονων.Λετε να κοπουν οι ηδη κομμενες συνταξεις.Εσεις πιστευετε οτι αν μηδενιστουν οι συνταξεις θα καλιτερευσει Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?δεν το νομιζετε ουτε το πιστευετε.Πληρωνω απο την συνταξη μου το δανειο στο παρακαταθηκων και δανειων.Ας μου το διαγραψει για τα υπολοιπα 8 χρονια που χρωσταω και τοτε το συζηταμε.Οι περισσοτεροι συνταξιουχοι ουτε 40 χρονων ουτε 50 χρονων φυγανε.

Comments are closed.